Συνθήματα για τη Χρυσή Αυγή σε σχολείο
«Μόνο στόχο έχουν την μνημόνευση και επαναφορά μαύρων περιόδων της πρόσφατης ιστορίας της ανθρωπότητας που οδήγησαν στο θάνατο χιλιάδων αθώων και αγωνιστών» - Τι λένε οι γονείς των μαθητών

Για τα φασιστικά συνθήματα που γράφτηκαν στο Πρότυπο ΕΠΑΛ Ταύρου, οι γονείς των μαθητών στο Μοσχάτο και στον Ταύρο δηλώνουν πως καταδικάζουν απερίφραστα τις «νεοφασιστικές κινήσεις από όπου και αν προέρχονται, εντός και εκτός του σχολείου, οι οποίες μόνο στόχο έχουν την μνημόνευση και επαναφορά μαύρων περιόδων της πρόσφατης ιστορίας της ανθρωπότητας που οδήγησαν στο θάνατο χιλιάδων αθώων και αγωνιστών».

«Η προσέλκυση νέων ατόμων με εργαλείο την προπαγάνδα και την παραπληροφόρηση δεν δύναται να συνάδει με τις δημοκρατικές μας πεποιθήσεις» επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους για το περιστατικό.

«Αυτού του είδους οι ενέργειες και πολιτικές είναι απολύτως καταδικαστέες, πόσω μάλλον στην πόλη μας με την μεγάλη δημοκρατική και αγωνιστική ιστορία! Η εγρήγορση όλων μας, με όποια ιδιότητα και αν έχουμε και η σωστή πληροφόρηση, θα περιορίσει τους χώρους που εύκολα παρεισφρέουν τέτοιου είδους μορφώματα !» προσθέτουν.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Μοσχάτου - Ταύρου

Η εγκληματική ναζιστική ιδεολογία και οι φασίστες δεν έχουν θέση πουθενά

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Μετά από ενημέρωση που λάβαμε από εκπαιδευτικούς του Πρότυπου ΕΠΑΛ Ταύρου και μέλη της ΕΛΜΕ , ως Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων, καταδικάζουμε απερίφραστα την κίνηση να γραφτούν συνθήματα με φασιστικό περιεχόμενο στο σχολείο. Μέλη του ΔΣ της Ένωσης έκαναν αυτοψία στον περιβάλλοντα χώρο του συγκεκριμένου σχολείου και συνομίλησαν με καθηγητές.

Εκπροσωπώντας τους γονείς του Μοσχάτου -Ταύρου, καταδικάζουμε απερίφραστα τις νεοφασιστικές κινήσεις από όπου και αν προέρχονται, εντός και εκτός του σχολείου, οι οποίες μόνο στόχο έχουν την μνημόνευση και επαναφορά μαύρων περιόδων της πρόσφατης ιστορίας της ανθρωπότητας που οδήγησαν στο θάνατο χιλιάδων αθώων και αγωνιστών. Η προσέλκυση νέων ατόμων με εργαλείο την προπαγάνδα και την παραπληροφόρηση δεν δύναται να συνάδει με τις δημοκρατικές μας πεποιθήσεις!

Η καταπολέμηση της νεοναζιστικής προπαγάνδας, ειδικά όταν αυτή απευθύνεται σε μαθητές οι οποίοι είναι εκτεθειμένοι σε κάθε είδους πρακτικές που μόνο στόχο έχουν να βεβηλώσουν την ιστορία και να διχάσουν την ανθρωπότητα, οδηγώντας σε ένα νέο αδιέξοδο, είναι η μόνη ενδεδειγμένη οδός που θα απομονώσει αυτά τα φαινόμενα και θα εκμηδενίσει την ακτίνα δράσης τους. Ο φασισμός δεν έχει θέση πουθενά!

Αυτού του είδους οι ενέργειες και πολιτικές είναι απολύτως καταδικαστέες, πόσω μάλλον στην πόλη μας με την μεγάλη δημοκρατική και αγωνιστική ιστορία! Η εγρήγορση όλων μας, με όποια ιδιότητα και αν έχουμε και η σωστή πληροφόρηση, θα περιορίσει τους χώρους που εύκολα παρεισφρέουν τέτοιου είδους μορφώματα !!!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κλειστά σχολεία παντού (Ανανεώνεται η λίστα συνεχώς)

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συμβολαιογράφος μιλάει με πελάτη για κληρονομιά
Νέο κληρονομικό δίκαιο: Πώς αλλάζει η θέση των παιδιών στην οικογενειακή περιουσία
Οι αλλαγές κινούνται στη λογική της εξισορρόπησης συμφερόντων ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας
Νέο κληρονομικό δίκαιο: Πώς αλλάζει η θέση των παιδιών στην οικογενειακή περιουσία
mathimatika
Γίνεται 2+2 να κάνει 5; - Μια ανατρεπτική ανάλυση της πραγματικότητας
Το 2020, ο βιοστατιστικός Kareem Carr έθεσε μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση: το πρόβλημα δεν είναι αν το «2+2=5» είναι λάθος, αλλά ποιο πλαίσιο...
Γίνεται 2+2 να κάνει 5; - Μια ανατρεπτική ανάλυση της πραγματικότητας
sintaksi_0.jpg
Συνταξιοδοτικό «κραχ»: Το ιστορικό ρεκόρ στις συντάξεις που δεν περίμενε κανείς
ΕΦΚΑ: Ρεκόρ αιτήσεων συνταξιοδότησης το 2025 – Οι 4 λόγοι της μαζικής φυγής και το φάντασμα των ορίων ηλικίας το 2027
Συνταξιοδοτικό «κραχ»: Το ιστορικό ρεκόρ στις συντάξεις που δεν περίμενε κανείς