dpth
Το πρώτο σκέλος του προγράμματος ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα 31 Μαρτίου, με ένα τετραήμερο Bootcamp Training, το οποίο φιλοξενείται στον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης και συγκεντρώνει τη συμμετοχή 150 φοιτητριών/τών και ερευνητριών/ών από όλα τα Τμήματα του ΔΠΘ

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, μέσω του Κόμβου Καινοτομίας και σε συνεργασία με την Mantis Beyond Innovation, εγκαινιάζει τον DUTh Innovation Generator – έναν σύγχρονο επιχειρηματικό επιταχυντή, που αποσκοπεί στην ενίσχυση της καινοτομίας και της επιχειρηματικής σκέψης στο φοιτητικό και ερευνητικό δυναμικό του Ιδρύματος.

Το πρώτο σκέλος του προγράμματος ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα 31 Μαρτίου, με ένα τετραήμερο Bootcamp Training, το οποίο φιλοξενείται στον χώρο της Θερμοκοιτίδας THINC στην Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης και συγκεντρώνει τη συμμετοχή 150 φοιτητριών/τών και ερευνητριών/ών από όλα τα Τμήματα του ΔΠΘ.

δπθ

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Πανεπιστήμια Αριστείας» και στοχεύει στον σχεδιασμό και την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών συμβουλευτικής, καθοδήγησης και υποστήριξης από έμπειρους mentors και coaches προς φοιτητικές και ερευνητικές ομάδες. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν καθοδήγηση σε ζητήματα καινοτομίας, επιχειρηματικότητας, αγοράς, καθώς και σε οργανωσιακά, νομικά και λοιπά κρίσιμα θέματα, με τελικό στόχο την επιχειρηματική επώαση και ωρίμανση καινοτόμων ιδεών και επιχειρηματικών σχεδίων.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που υλοποιείται για δεύτερη χρονιά, με σκοπό να καθιερωθεί ως θεσμός στο Ίδρυμα, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη διάχυση και ενίσχυση της κουλτούρας καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στην εκπαιδευτική διαδικασία των φοιτητριών και φοιτητών, αλλά και ευρύτερα στην ακαδημαϊκή κοινότητα του ΔΠΘ.

δπθ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συνάντηση Κωνσταντίνου Βλάση με εκπαιδευτικούς και γονείς της Σαντορίνης
Κ. Βλάσης: Στο τραπέζι τα προβλήματα των σχολείων της Σαντορίνης – Τι ζήτησαν γονείς και εκπαιδευτικοί
Στο… μικροσκόπιο του Υπουργείου τα σχολεία της Σαντορίνης – Τι ζητούν γονείς και εκπαιδευτικοί
Κ. Βλάσης: Στο τραπέζι τα προβλήματα των σχολείων της Σαντορίνης – Τι ζήτησαν γονείς και εκπαιδευτικοί
foto_education_2.jpg
Αιφνιδιαστικός αποκλεισμός ΕΕΠ-ΕΒΠ: Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ προειδοποιεί για νομικά και συνδικαλιστικά μέτρα
Αποκλεισμός ΕΕΠ-ΕΒΠ: Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ σηκώνει «σημαία» για την ισότητα στην εκπαίδευση
Αιφνιδιαστικός αποκλεισμός ΕΕΠ-ΕΒΠ: Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ προειδοποιεί για νομικά και συνδικαλιστικά μέτρα