Εκπαιδευτικοί Μουσικών Σχολείων για αποσπάσεις: «Τι ισχύει για τα κριτήρια και το σχολείο πρώτης προτίμησης»
«Δεν αναφέρεται πουθενά ότι η σύγκριση των υποψηφίων γίνεται μόνο για τη σχολική μονάδα της πρώτης προτίμησης»

Επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Ιωάννη Κατσαρό, στέλνει ομάδα εκπαιδευτικών Μουσικών Σχολείων για να ζητήσει ενημέρωση για τα κριτήρια στις αποσπάσεις για το σχολικό έτος 2025-2026.

«Η Επιστημονική Επιτροπή Μουσικής Παιδείας μετά από ενστάσεις επί των αποσπάσεων για το σχολικό έτος 2024-2025,απάντησεστους ενιστάμενους εκπαιδευτικούς ότι δεν έλαβαν απόσπαση διότι δεν είχαν δηλώσει το εκάστοτε σχολείο ως πρώτη προτίμηση» τονίζει στην επιστολή της, την οποία δημοσιεύει το alfavita.gr, η ομάδα των εκπαιδευτικών.

Μάλιστα, «δεν αναφέρεται πουθενά ότι η σύγκριση των υποψηφίων γίνεται μόνο για τη σχολική μονάδα της πρώτης προτίμησης».

«Εφόσον η Ε.Ε.Μ.Π. δηλώνει ότι δεν μπορεί να διεκπεραιώσει τη δουλειά που της έχει ανατεθεί λόγω του όγκου των αιτήσεων και εφόσον τα ίδια τα μέλη της Ε.Ε.Μ.Π αναρωτιούνται και δεν γνωρίζουν, ως όφειλαν, τον λόγο που υπάρχει η σειρά προτίμησης,είναι επιτακτική ανάγκη να μας γνωστοποιηθεί και να αποσαφηνιστεί από την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΑΙΘΑ το υπάρχον νομικό πλαίσιο για τις αποσπάσεις του σχολικού έτους 2025-2026» προσθέτει.

Η ανακοίνωση της Ομάδας Εκπαιδευτικών Μουσικών Σχολείων

«Κριτήρια Αποσπάσεων Μουσικών Σχολείων»

Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα,

Εν όψει της έκδοσης της εγκυκλίου αποσπάσεων για το σχολικό έτος 2025-2026, ομάδα εκπαιδευτικώνπου υπηρετούμε σε Μουσικά Σχολεία σε ολόκληρη την Ελλάδα,ζητάμε να μας ενημερώσετε για τα κριτήριαβάσει των οποίων θα λάβουν χώρα αυτές.

Η Επιστημονική Επιτροπή Μουσικής Παιδείας μετά από ενστάσεις επί των αποσπάσεων για το σχολικό έτος 2024-2025,απάντησεστους ενιστάμενους εκπαιδευτικούς ότι δεν έλαβαν απόσπασηδιότι δεν είχαν δηλώσει το εκάστοτε σχολείο ως πρώτη προτίμηση!Πλην, όμως, στην εγκύκλιο των αποσπάσεων δεν αναφέρεται πουθενά ότι η σύγκριση των υποψηφίων γίνεται μόνο για τη σχολική μονάδα της πρώτης προτίμησης.

Συγκεκριμένα στην υπ’ αριθμ. 14/2025 πράξη τους προς το ΚΥΣΔΕ τα μέλη της Επιτροπής αναφέρουν:

«Η Ε.Ε.Μ.Π. αποφάσισε ομόφωνα να εξετάσει τις 158 αποσπάσεις στα Μουσικά Σχολεία λαμβάνοντας υπόψη τα πτυχία και τον καλλιτεχνικό φάκελο, αλλά και τη σειρά προτίμησης των υποψηφίων. Έτσι εξετάστηκαν οριζόντια τα ακαδημαϊκά - καλλιτεχνικά προσόντα για την 1η προτίμηση, για την 2η, την 3η κ.ο.κ.Αρχικά, ο όγκος των αιτήσεων θα απαιτούσε αλγοριθμική δουλειά από τα μέλη της Επιτροπής για να συγκριθούν όλοι με όλους ανεξάρτητα της σειράς προτίμησης, κάτι που είναι αδύνατον η Επιτροπή αυτή και με δεδομένο τον χρόνο που είχε, να τις είχε διεκπεραιώσει. Επίσης, θα έπρεπε να ληφθεί υπόψη και το γεγονός ότι για τις αποσπάσεις στα Μουσικά Σχολεία δεν προβλέπεται μοριοδότηση κατ’ αντιστοιχία με τις γενικές μεταθέσεις, κάτι που θα διευκόλυνε ιδιαίτερα την διαδικασία. Τέλος, αν η σειρά προτίμησης δεν παίζει κανένα ρόλο και είτε δηλώσεις 5η προτίμηση είτε 1η θα αποσπαστείς σύμφωνα με τα προσόντα, τότε ποιος ο λόγος να υπάρχει σειρά προτίμησης;»

Εφόσον η Ε.Ε.Μ.Π. δηλώνει ότι δεν μπορεί να διεκπεραιώσει τη δουλειά που της έχει ανατεθεί λόγω του όγκου των αιτήσεων και εφόσον τα ίδια τα μέλη της Ε.Ε.Μ.Π αναρωτιούνται και δεν γνωρίζουν, ως όφειλαν, τον λόγο που υπάρχει η σειρά προτίμησης,είναι επιτακτική ανάγκη να μας γνωστοποιηθεί και να αποσαφηνιστεί από την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΑΙΘΑ το υπάρχον νομικό πλαίσιο για τις αποσπάσεις του σχολικού έτους 2025-2026 στα κάτωθι σημεία:

  • Θα εξεταστούν όλες οι προτιμήσεις των υποψηφίων συγκρίνοντας όλους με όλους ανεξάρτητα της σειράς προτίμησης; Ή θα εξεταστεί και φέτος μόνο η πρώτη προτίμηση;
  • Ποια είναι η μοριοδότηση που προβλέπεται για τις αποσπάσεις, εφόσον όπως υποστηρίζει η Ε.Ε.Μ.Π. δεν είναι η ίδια με αυτή των γενικών μεταθέσεων για τα μουσικά σχολεία;
  • Τι προβλέπεται για την «πενταετήτεκμηριωμένη ενασχόληση με το προς διδασκαλία μάθημα» για να λάβει κάποιος απόσπαση, δεδομένου ότι τόσο στην εγκύκλιο των μεταθέσεων όσο και των αποσπάσεων υπάρχει αναφορά σε αυτή, αλλά κάθε χρόνο ο τρόπος υπολογισμού αυτής αλλάζει;

Παρακαλούμε να πράξετε τα δέοντα, ώστε να ενημερωθούμε εγκαίρως για το νομικό πλαίσιο, πριντην έναρξη υποβολής αιτήσεων απόσπασης για το σχολικό έτος 2025-2026.

Με εκτίμηση

Οι υπογράφοντες εκπαιδευτικοί

(συνυποβάλλεται λίστα ονομάτων)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΛΜΕΠΑ ειδική αγωγή
ΕΛΜΕΠΑ: Το νέο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής αναγνωρισμένο από ΑΣΕΠ
Αυτό είναι το νέο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό του ΕΛΜΕΠΑ στην Ειδική Αγωγή με 9μηνη διάρκεια που πληροί τη νομοθεσία του Υπουργείου...
ΕΛΜΕΠΑ: Το νέο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής αναγνωρισμένο από ΑΣΕΠ
μαθητές στην Ψέριμο
Ψέριμος: Το σχολείο ανοίγει ξανά, αλλά χωρίς γιατρό οι οικογένειες σκέφτονται να φύγουν
Ένα κουδούνι που δεν ξέρουμε αν θα χτυπήσει και το δημογραφικό που «σβήνει» σχολεία
Ψέριμος: Το σχολείο ανοίγει ξανά, αλλά χωρίς γιατρό οι οικογένειες σκέφτονται να φύγουν