Απαράδεκτη η κατάσταση με τη μεταφορά μαθητών στη Χίο: «Ελλιπής σχεδιασμός του κράτους»
INTIME NEWS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
«Κάτι που θα έπρεπε να είναι ρυθμισμένο από τις αρχές Σεπτέμβρη,όταν ανοίγουν τα σχολεία, μας απασχολεί δυστυχώς μέχρι και σήμερα»

Μεγάλο πρόβλημα στη μεταφορά των μαθητών των σχολείων της Βολισσού (από και προς Παρπαριά) καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Χίου.

«Θεωρούμε απαράδεκτη τη συνέχιση αυτής της κατάστασης, που δυστυχώς αναδεικνύει και πάλι την αποσπασματική προσέγγιση και τον ελλιπή σχεδιασμό του κράτους, τον οποίο καλείται εν συνεχεία να υλοποιήσει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με αποτέλεσμα να καθίστανται όμηροι μαθητές και γονείς» επισημαίνει η ΕΛΜΕ Χίου.

«Πρέπει να γίνει σαφές σε όλους ότι η υποβάθμιση των σχολείων της Αμανής οδηγεί στην περαιτέρω εγκατάλειψή της. Και δεν πρέπει να παραβλέψει κανείς το γεγονός ότι  το πρόβλημα της μεταφοράς στην περιοχή αυτή είναι χρόνιο» προσθέτει.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χίου

Μαθητικά δρομολόγια

Η ΕΛΜΕ Χίου ζητά να  λυθεί άμεσα από τους υπευθύνους το πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών του νησιού μας. Κι αυτό γιατί, παρά τις διαβεβαιώσεις που κατά καιρούς έχουν δοθεί, το πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών των σχολείων της Βολισσού (από και προς Παρπαριά) παραμένει άλυτο. Κάτι που θα έπρεπε να είναι ρυθμισμένο από τις αρχές Σεπτέμβρη,όταν ανοίγουν τα σχολεία, μας απασχολεί δυστυχώς μέχρι και σήμερα.

Θεωρούμε απαράδεκτη τη συνέχιση αυτής της κατάστασης, που δυστυχώς αναδεικνύει και πάλι την αποσπασματική προσέγγιση και τον ελλιπή σχεδιασμό του κράτους, τον οποίο καλείται εν συνεχεία να υλοποιήσει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με αποτέλεσμα να καθίστανται όμηροι μαθητές και γονείς.

Πρέπει να γίνει σαφές σε όλους ότι η υποβάθμιση των σχολείων της Αμανής οδηγεί στην περαιτέρω εγκατάλειψή της. Και δεν πρέπει να παραβλέψει κανείς το γεγονός ότι  το πρόβλημα της μεταφοράς στην περιοχή αυτή είναι χρόνιο.

Στο θέμα της απρόσκοπτης και ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών μας δεν κάνουμε εκπτώσεις και απαιτούμε την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων, προκειμένου να συμβεί το αυτονόητο: όλοι οι μαθητές να μπορούν να προσέρχονται καθημερινά στο σχολείο τους και να μετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία!

Η ΕΛΜΕ Χίου συμπαρίσταται στους μαθητές των σχολείων της Βολισσού και στους γονείς τους και ζητά να δοθεί το συντομότερο δυνατό οριστική λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα.

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

 

Μικέδης Μενέλαος

   Νικήτας Παναγιώτης

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ASEP
Διορισμοί και προσλήψεις εκπαιδευτικών 2026: Οδηγός για τις αιτήσεις και την εξ αποστάσεως μοριοδότηση
Ανοίγουν οι πίνακες για χιλιάδες εκπαιδευτικούς – Η μάχη των μορίων και οι ταχύρρυθμες πιστοποιήσεις
Διορισμοί και προσλήψεις εκπαιδευτικών 2026: Οδηγός για τις αιτήσεις και την εξ αποστάσεως μοριοδότηση
papei.jpg
ΠΑΠΕΙ: Το κορυφαίο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Οικονομική της Εκπαίδευσης και Διαχείριση Εκπαιδευτικών Μονάδων»
Ο ρόλος των εξ αποστάσεως μεταπτυχιακών προγραμμάτων στη δημιουργία ίσων ευκαιριών
ΠΑΠΕΙ: Το κορυφαίο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Οικονομική της Εκπαίδευσης και Διαχείριση Εκπαιδευτικών Μονάδων»
Γυναίκες συνταξιούχοι κάθονται σε παγκάκι και κοιτάνε τη θάλασσα το καλοκαίρι
Νέα ρύθμιση για επικουρικές συντάξεις: Τέλος στις καθυστερήσεις που φτάνουν τα 3 χρόνια
Μείωση αναμονής έως και πέντε χρόνια στις επικουρικές – Τι αλλάζει με το νέο νόμο
Νέα ρύθμιση για επικουρικές συντάξεις: Τέλος στις καθυστερήσεις που φτάνουν τα 3 χρόνια
kapodistriako
ΕΚΠΑ: Το κορυφαίο Μεταπτυχιακό "Επιστήμη Δεδομένων και Τεχνολογίες Πληροφορίας"
Σας παρουσιάζουμε το κορυφαίο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ με τίτλο "Επιστήμη Δεδομένων και Τεχνολογίες...
ΕΚΠΑ: Το κορυφαίο Μεταπτυχιακό "Επιστήμη Δεδομένων και Τεχνολογίες Πληροφορίας"