Σοφία Ζαχαράκη
Δήλωση της Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Σοφίας Ζαχαράκη, μετά το πέρας της μαθητικής παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Το μήνυμα της για την 25η Μαρτίου έστειλε η Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Σοφίας Ζαχαράκη, μετά το πέρας της μαθητικής παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

« Καλημέρα και Xρόνια Πολλά. Mείναμε έκθαμβοι από την καταπληκτική παρέλαση των παιδιών, των καθηγητών, των δασκάλων τους .Είναι μεγάλη η συγκίνηση και η περηφάνεια. Θέλουμε όμως να νιώθουν και τα παιδιά, περήφανα για τις δικές μας πράξεις.

Κοιτάμε πίσω στο παρελθόν αυτούς τους λίγους. Που έγιναν «γίγαντες» και πάνω στην πλάτη τους μας πήραν όλους. Όλες τις γενιές. Με μια σκυτάλη ευθύνης. Για όλα αυτά τα ιδεώδη που μπορεί να αλλάζουν πρόταγμα, όμως από την άλλη κληροδοτούν στα παιδιά μια συνεχή ανάγκη. Να θυμόμαστε τι ένωσε εκείνη τη στιγμή τους λίγους. Η ανάγκη για ελευθερία, για ανεξαρτησία. Και σήμερα είναι μια μοναδική ευκαιρία. Και στα σχολεία και στις οικογένειες να συζητήσουν, να εντρυφήσουν στο πραγματικό νόημα της επετείου. Είναι ευκαιρία να ξανασυζητήσουμε για όλα αυτά που μας ενώνουν.

Το «Μαζί» το οποίο πάταξε το « Εγώ». Αυτό είναι το βασικότερο. Η ενότητα. Όλα αυτά που θα μας κάνουν ενωμένες και ενωμένους να κοιτάξουμε με αισιοδοξία και όραμα το μέλλον. Σήμερα δεν ξεχνάμε και την Κύπρο μας και αυτό που μας επιβάλει να επιζητούμε και να προσβλέπουμε πραγματικά σε μια δίκαιη λύση. Θέλω να ευχηθώ χρόνια πολλά και για την εορτή του Ευαγγελισμού σε όλους τους Ελληνες και Ελληνίδες παντού στον κόσμο»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 20/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

υπουργείο εργασίας και συντάξεις
Συντάξεις: Ποιοι προλαβαίνουν να φύγουν πριν τα 62 – Αναλυτικοί πίνακες για όλα τα Ταμεία
Όλες οι «κρυφές» διατάξεις για άμεση έξοδο, τα ποσά πλήρους και μειωμένης σύνταξης και οι παγίδες για όσους σκέφτονται αίτηση μέσα στο 2025
Συντάξεις: Ποιοι προλαβαίνουν να φύγουν πριν τα 62 – Αναλυτικοί πίνακες για όλα τα Ταμεία
Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες: Εκπαιδευτικές «νάρκες» τα Μαθηματικά, η Φυσική και η Ιστορία
Πώς τα μαθήματα αυτά ρυθμίζουν τελικά τον «όγκο» των μαθητών που εισέρχεται κάθε χρόνο στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
Πανελλήνιες: Εκπαιδευτικές «νάρκες» τα Μαθηματικά, η Φυσική και η Ιστορία
Δημόσιο
Αναγνώριση στους δημοσίους υπαλλήλους της προϋπηρεσίας εκτός Δημοσίου
Η «ιδιωτική προϋπηρεσία» στο δημόσιο αναγνωρίζεται βαθμολογικά αλλά όχι μισθολογικά - Ζητείται πολιτική λύση
Αναγνώριση στους δημοσίους υπαλλήλους της προϋπηρεσίας εκτός Δημοσίου