πανεπ. δ μακεδονιας
Σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, κάθε δευτερόλεπτο είναι πολύτιμο

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια πρωτοβουλία που δεν είναι απλώς μια εκπαιδευτική δράση, αλλά μια επένδυση στη δημόσια υγεία, την κοινωνική ευαισθητοποίηση και την ενίσχυση της ετοιμότητας των πολιτών να ανταποκριθούν αποτελεσματικά σε κρίσιμες καταστάσεις.

Το πρόγραμμα «Εκπαίδευση των πολιτών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στις πρώτες βοήθειες και την απινίδωση» ξεκινά, προσφέροντας στους συμμετέχοντες πολύτιμες γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες που τους καθιστούν ικανούς να σώσουν ζωές.  Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η πρόληψη και η έγκαιρη αντιμετώπιση περιστατικών καρδιακής ανακοπής.

Η Αντιπρύτανις Ολιστικής Μέριμνας και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και Πρόεδρος του ΚΕΔΙΒΙΜ, κα. Ελένη Γρίβα, υπογράμμισε ότι αυτή η δράση δεν είναι απλώς μια μεμονωμένη πρωτοβουλία, αλλά μια ουσιαστική επένδυση στην υγεία και την κοινωνική συνοχή. Σημείωσε, επίσης, πως η συνεργασία του Πανεπιστημίου με την Περιφέρεια μπορεί να επιφέρει σημαντικό αντίκτυπο στους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, διαμορφώνοντας μια κοινωνία καλύτερα προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει επείγουσες καταστάσεις.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Τάσος Φούντογλου, τόνισε τη σημασία της εκπαίδευσης στις πρώτες βοήθειες, επισημαίνοντας ότι η έγκαιρη ανταπόκριση μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική. «Η καθυστέρηση στην παροχή βοήθειας αυξάνει δραματικά τον κίνδυνο θανάτου. Η δυνατότητα άμεσης παρέμβασης από εκπαιδευμένους πολίτες μπορεί να κάνει τη διαφορά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

🔗 Δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα έως τις 17 Απριλίου 2025 στην ιστοσελίδα του ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας:
https://miskedivim.uowm.gr/defibr/register/

αφισα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Απολύθηκε αναπληρωτής με Airbnb στο όνομά του - Γιατί θεωρήθηκε «έμπορος»

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mosxari
Μοσχάρι κατσαρόλας: 5 λάθη που το κάνουν σκληρό και πώς να τα αποφύγουμε
Μικρές αστοχίες στο μαγείρεμα μπορούν να χαλάσουν ένα κλασικό φαγητό. Δείτε τι να προσέξετε για μοσχάρι που λιώνει στο στόμα.
Μοσχάρι κατσαρόλας: 5 λάθη που το κάνουν σκληρό και πώς να τα αποφύγουμε
tigani
10 συνηθισμένα λάθη στο σοτάρισμα και πώς να πετύχετε τέλειο αποτέλεσμα
Πολλά μικρά λάθη μπορούν να επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα. Ας δούμε τα πιο συχνά προβλήματα και τρόπους να τα αποφύγετε.
10 συνηθισμένα λάθη στο σοτάρισμα και πώς να πετύχετε τέλειο αποτέλεσμα