βραβειο
Οι μαθητές/τριες επινόησαν και κατασκεύασαν ένα ενεργειακό αλεξικέραυνο που το ονόμασαν «Éclair Volt 2050»

Οι μαθητές/τριες του τμήματος Γ2 του Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, συμμετείχαν στο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2025, με την οργάνωση και τη στήριξη της υπεύθυνης καθηγήτριας γαλλικών Τοτόμη Κωνσταντίνας και τη βοήθεια της καθηγήτριας καλλιτεχνικών Γρηγοριάδου Ειρήνης κατακτώντας το 1ο πανελλήνιο βραβείο στο Επίπεδο A1: «Οικολογικά αντικείμενα του μέλλοντος».

Σύμφωνα με το θέμα του διαγωνισμού, οι μαθητές/τριες έπρεπε να επινοήσουν και να δημιουργήσουν ένα οικολογικό αντικείμενο του 2050. Στη συνέχεια, έπρεπε να φανταστούν την ονομασία αυτού του αντικειμένου και να το παρουσιάσουν στα γαλλικά εγγράφως, αλλά και σε βίντεο, περιγράφοντάς το και εξηγώντας γιατί το αντικείμενο αυτό θα μπορούσε να συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και περαιτέρω του πλανήτη. Τέλος, είχαν να συντάξουν – προαιρετικά – μια επιστολή δέσμευσης για συνάντηση το έτος 2050 και να την κρύψουν μέσα σε μία χρονοκάψουλα σε κάποιο χώρο του Σχολείου.

διακριση

Οι μαθητές/τριες επινόησαν και κατασκεύασαν ένα ενεργειακό αλεξικέραυνο που το ονόμασαν «Éclair Volt 2050» (Η ονομασία του συνδυάζει την ιδέα της ηλεκτρικής ενέργειας με τη φύση του κεραυνού).

Χάρη σε αυτό το πρωτοποριακό είδος αλεξικέραυνου, η ενέργεια των κεραυνών θα συλλέγεται και θα διοχετεύεται για να τροφοδοτήσει με ενέργεια, εργοστάσια, σπίτια κ.λπ. Το μέλλον θα είναι καλύτερο γιατί θα χρησιμοποιούμε τις δυνάμεις της φύσης για να παράγουμε καθαρή ενέργεια. Συνεπώς, θα μειωθεί κατά πολύ η χρήση άλλων ρυπογόνων μορφών ενέργειας, γεγονός που θα συμβάλλει στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και θα μας επιτρέψει να έχουμε μια βιώσιμη ανάπτυξη οικοδομώντας ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές.

Οι συμμετέχοντες μαθητές/τριες που βραβεύονται: Κοντογιάννη Άννα– Νομική, Κουτίδης Δημήτριος, Κωστάκη Άννα, Μάγγος Γεώργιος, Μανταδάκη Ευδοκία, Μαντικός Δημήτριος, Μπρέγκασι Ιζαμπέλα, Μπρόνστ Αμάντα, Νιανιάκη Αγνή, Οικονόμου Εμμανουήλ, Παπανικόλας Άγγελος, Περπιρόγλου Μύριαμ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ρεβεγιόν με χιόνια στην Αττική - Προβλέψεις από Καλλιάνο και Κολυδά

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 31/12

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

vasilopita
Το μυστικό των ζαχαροπλαστείων για τέλεια βασιλόπιτα χωρίς σκασίματα
Το απλό κόλπο πριν το ψήσιμο που εξασφαλίζει ομοιόμορφο φούσκωμα σε κέικ και τσουρέκι, χωρίς «βουναλάκια» και καρούμπαλα
Το μυστικό των ζαχαροπλαστείων για τέλεια βασιλόπιτα χωρίς σκασίματα
Υπουργείο Παιδείας
Υπουργείο Παιδείας: Εκταμιεύει 133.750€ για τα επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων ΤΕΙ
Τα χρήματα εκταμιεύονται σε συμμόρφωση 4 αποφάσεων του ΣτΕ για μη συμμόρφωση στη θεσμοθέτηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων ΤΕΙ
Υπουργείο Παιδείας: Εκταμιεύει 133.750€ για τα επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων ΤΕΙ
Γυναίκα κοιμάται δίπλα στον άντρα της και φοράει ακουστικά
«Μην κοιμάστε με ακουστικά»: Η ανατριχιαστική προειδοποίηση νευρολόγου για κίνδυνο άνοιας
Γιατί η αγαπημένη σας συνήθεια πριν τον ύπνο «σκοτώνει» τα κύτταρα του εγκεφάλου
«Μην κοιμάστε με ακουστικά»: Η ανατριχιαστική προειδοποίηση νευρολόγου για κίνδυνο άνοιας
Internet Of Things
Το Wi-Fi σου κάνει νερά; Τα 5 σημεία στο σπίτι που μπλοκάρουν το σήμα
Δεν φταίει πάντα ο πάροχος: φούρνος μικροκυμάτων, μέταλλα και άλλες «παγίδες» που ρίχνουν την ταχύτητα χωρίς να το καταλάβεις
Το Wi-Fi σου κάνει νερά; Τα 5 σημεία στο σπίτι που μπλοκάρουν το σήμα