taksi
Συγχωνεύονται τμήματα στη Δ' Δημοτικού για να αποφευχθούν οι προσλήψεις – Καταγγελία για επιπτώσεις στην επαίδευση

Η ΤΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ καταγγέλλει την απόφαση του υπουργείου Παιδείας και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να συγχωνεύσουν δύο τμήματα της Δ' τάξης στο Δημοτικό Σχολείο Κεραμιών, προκειμένου να καλυφθεί το κενό που δημιουργήθηκε λόγω της απουσίας εκπαιδευτικού. Η κίνηση αυτή, η οποία πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, υπογραμμίζει την κυρίαρχη πολιτική που βλέπει την εκπαίδευση και το προσωπικό της ως «κόστος» παρά ως βασικό πυλώνα της παιδείας.

Η συγχώνευση των τμημάτων προτάθηκε ως λύση στην αδυναμία πρόσληψης αναπληρωτή δασκάλου, με στόχο τη μείωση των εξόδων. Όπως τονίζεται στην καταγγελία του ΚΚΕ, το πρόβλημα είναι ενδεικτικό μιας ευρύτερης τάσης που επηρεάζει τις σχολικές μονάδες, καθώς το υπουργείο Παιδείας και οι τοπικές Διευθύνσεις επιλέγουν να καλύπτουν τα κενά με συγχωνεύσεις τμημάτων ή υπερωρίες, αντί να προσλαμβάνουν νέο προσωπικό. Τα αποτελέσματα αυτής της στρατηγικής είναι προβληματικά, καθώς οι τάξεις γεμίζουν με περισσότερους μαθητές, και οι δάσκαλοι αναγκάζονται να διαχειριστούν περισσότερους μαθητές με λιγότερους πόρους.

Η συγκεκριμένη συγχώνευση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από γονείς και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι υπογραμμίζουν ότι η απόφαση αυτή δημιουργεί άμεσες αρνητικές συνέπειες για την ποιότητα της εκπαίδευσης. Το πλήθος των μαθητών σε μία τάξη και η έλλειψη κατάλληλων υποδομών εγείρουν σοβαρές ανησυχίες για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών. Σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης, η απόφαση αυτή απορρίπτεται ως επικίνδυνη και αντιπαιδαγωγική.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις, οι αρμόδιοι επισημαίνουν την ανάγκη για άμεση κάλυψη των κενών με το κατάλληλο προσωπικό και ζητούν να ανακληθεί η απόφαση συγχώνευσης. Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί επιμένουν ότι τα παιδιά δεν είναι απλά νούμερα και ότι το υπουργείο Παιδείας οφείλει να φροντίσει για την πλήρη και απρόσκοπτη εκπαιδευτική διαδικασία, εξασφαλίζοντας τις απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού και πόρων για την εκπαίδευση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

xioσ
Χίος: Η ανακοίνωση του Λιμενικού - Τουλάχιστον 15 άνθρωποι νεκροί
Καμία αναφορά για πυροβολισμούς στην ανακοίνωση του Λιμενικού για την τραγωδία στη Χίο - Πώς βυθίστηκε το σκάφος που μετέφερε μετανάστες
Χίος: Η ανακοίνωση του Λιμενικού - Τουλάχιστον 15 άνθρωποι νεκροί
σοβα
Πτώση σοβάδων σε δημοτικό σχολείο της Λέσβου φέρνει στο προσκήνιο την υποχρηματοδότηση της σχολικής στέγης
Νέο περιστατικό σε σχολείο της Καλλονής αναδεικνύει τα χρόνια προβλήματα υποδομών
Πτώση σοβάδων σε δημοτικό σχολείο της Λέσβου φέρνει στο προσκήνιο την υποχρηματοδότηση της σχολικής στέγης
ασπρο
Ασπρόπυργος: Εργαζόμενος στα ΕΛΠΕ έπαθε καρδιακή ανακοπή μετά από 12ωρη βάρδια
Ο εργαζόμενος υπέστη καρδιακή ανακοπή έπειτα από δωδεκάωρη εργασία σε περίοδο γενικής συντήρησης των εγκαταστάσεων, γνωστής ως shutdown
Ασπρόπυργος: Εργαζόμενος στα ΕΛΠΕ έπαθε καρδιακή ανακοπή μετά από 12ωρη βάρδια