Τρένο
«Καθημερινά αφήνουν χιλιάδες μαθητές απροστάτευτους με παγίδες κινδύνου»

Για το θλιβερό περιστατικό με το τρένο που παρέσυρε μαθητή σε αφύλαχτη διάβαση, η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) υποστηρίζει πως «δείχνει ότι καθημερινά τα παιδιά μας έρχονται αντιμέτωπα με "μικρά και μεγάλα Τέμπη"».

Οι γονείς ζητούν τα παιδιά «να είναι ασφαλή όχι μόνο όταν είναι στο σχολείο, αλλά όταν πηγαίνουν και επιστρέφουν από αυτό»

Επίσης, καταλογίζουν όλες τις ευθύνες στο κράτος και στους θεσμούς του, «που καθημερινά αφήνει χιλιάδες μαθητές απροστάτευτους με παγίδες κινδύνου να εγκυμονούν μέσα και έξω από τα σχολεία των παιδιών μας».

Τέλος, καλούν τις Ομοσπονδίες, τις Ενώσεις και τους χιλιάδες Συλλόγους Γονέων όλης της χώρας να πράξουν το αυτονόητο και να διεκδικήσουν από Δήμους και Περιφέρειες ασφαλή σχολεία και ασφαλείς σχολικές μεταφορές.

Η ανακοίνωση της ΑΣΓΜΕ

Οι γονείς απαιτούμε το αυτονόητο, τα παιδιά μας να είναι ασφαλή όχι μόνο όταν είναι στο σχολείο, αλλά όταν πηγαίνουν και επιστρέφουν από αυτό. 

Το θλιβερό περιστατικό που τρένο σε αφύλαχτη διάβαση στις 6/3/2025 παρέσυρε μαθητή σχολείου στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας που γειτνιάζει με τις σιδηροδρομικές γραμμές, μας δείχνει ότι καθημερινά τα παιδιά μας έρχονται αντιμέτωπα με "μικρά και μεγάλα Τέμπη".

Όλες οι ευθύνες είναι στο κράτος και στους θεσμούς του, που καθημερινά αφήνει χιλιάδες μαθητές απροστάτευτους με  παγίδες κινδύνου να εγκυμονούν μέσα και έξω από τα σχολεία των παιδιών μας.

Καλούμε τις Ομοσπονδίες, τις Ενώσεις και τους χιλιάδες Συλλόγους Γονέων όλης της χώρας να πράξουν το αυτονόητο, μαζικά να διεκδικήσουμε από Δήμους και Περιφέρειες ασφαλή σχολεία και ασφαλείς σχολικές μεταφορές.

Το μέλλον των παιδιών μας δε το διαπραγματευόμαστε, παλεύουμε  να το επιβάλουμε. 

Το ΔΣ της ΑΣΓΜΕ 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ - Ενεργοποιήστε την επιταγή κατάρτισης και ξεκινήστε τώρα επιλέγοντας το ΕΚΕΚ ATHENA (ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ!)

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 4/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νετανιάχου με στρατιωτικούς μιλάει, πίσω σημαία του Ισραήλ
«Αντάρτικο» στο Τελ Αβίβ: Ανοικτή ρήξη στρατού - Νετανιάχου για τη Γάζα
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αψηφά τον Πρωθυπουργό, προειδοποιεί για αιματοχυσία σε περίπτωση γενικής εισβολής - «Πρόκειται για απόπειρα στρατιωτικού...
«Αντάρτικο» στο Τελ Αβίβ: Ανοικτή ρήξη στρατού - Νετανιάχου για τη Γάζα
Παραλία ΚΑΠΕ
Απαγορεύεται η κολύμβηση σε 13 παραλίες της Αττικής – Σε ισχύ νέα απόφαση για το καλοκαίρι 2025
Ακατάλληλες κρίθηκαν παραλίες σε Σούνιο, Μικρολίμανο, Φάληρο και Πέραμα – Ποιες περιοχές περιλαμβάνει η λίστα και γιατί εκδόθηκε η απαγόρευση
Απαγορεύεται η κολύμβηση σε 13 παραλίες της Αττικής – Σε ισχύ νέα απόφαση για το καλοκαίρι 2025
paideias
ΣΑΕΚ: Ποιες αποσπάσεις εκπαιδευτικών ανακαλούνται το σχολικό έτος 2025 - 2026
Υπουργείο Παιδείας: Η απόφαση της Σοφίας Ζαχαράκη για τις ανακλήσεις αποσπάσεων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
ΣΑΕΚ: Ποιες αποσπάσεις εκπαιδευτικών ανακαλούνται το σχολικό έτος 2025 - 2026