oiele
Οι εκπαιδευτικοί προχωρούν σε 24ωρη κινητοποίηση καταγγέλλοντας συστηματική καθυστέρηση στις αποδοχές τους

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εκπαιδευτικοί της «Ιόνιου Σχολής» την Παρασκευή, 7 Μαρτίου, καταγγέλλοντας τις επανειλημμένες καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών τους. Η κατάσταση, όπως αναφέρουν, έχει γίνει αφόρητη, με τη διοίκηση να αθετεί διαρκώς τις δεσμεύσεις της για «κανονικότητα» στις πληρωμές.

Εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια, οι καθυστερήσεις στις αποδοχές έχουν μετατραπεί σε πάγια τακτική, με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί να βρίσκονται σε οικονομική ασφυξία. Η τελευταία πληρωμή στις 28 Φεβρουαρίου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς καταβλήθηκε μόλις το 10%-20% του μισθού Φεβρουαρίου, χωρίς καμία σαφή δέσμευση για την εξόφληση του υπόλοιπου ποσού.

Η διοίκηση του σχολείου, αντί να δώσει σαφείς απαντήσεις, επιλέγει τη σιωπή, αφήνοντας το εκπαιδευτικό προσωπικό σε αβεβαιότητα για το μέλλον. Οι εργαζόμενοι απαιτούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, αλλά και την τήρηση της νομοθεσίας που ορίζει την εμπρόθεσμη καταβολή των μισθών.

Η απεργία αποτελεί ηχηρή απάντηση σε μια πρακτική που έχει μετατρέψει τους εκπαιδευτικούς σε όμηρους της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Η κατάσταση αυτή δεν πλήττει μόνο τους ίδιους, αλλά και το εκπαιδευτικό έργο, εγείροντας σοβαρά ερωτήματα για τη διαχείριση του σχολείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ

24ωρη απεργία της ΟΙΕΛΕ στα εκπαιδευτήρια «Ιόνιος Σχολή» την Παρασκευή, 7 Μαρτίου

Με ομόφωνη σημερινή του απόφαση, το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ κηρύττει 24ωρη απεργία την Παρασκευή, 7 Μαρτίου, στο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο «Ιόνιος Σχολή» (και στις δύο μονάδες του, Φιλοθέη και Μαρούσι). 

Ο λόγος κήρυξης της απεργίας είναι πως, παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις του εργοδότη πως θα υπάρξει «κανονικότητα» στην καταβολή των αποδοχών, τούτο δεν έχει επιτευχθεί. Τα τελευταία 3 χρόνια τουλάχιστον η καθυστέρηση στην καταβολή των αποδοχών είναι συστηματική, με αποτέλεσμα να δημιουργείται τεράστιο οικονομικό ζήτημα στους συναδέλφους μας. Οι δε προφάσεις που εφευρίσκει η διοίκηση δεν πείθουν πλέον κανέναν. Επίσης, δεν υπάρχει καμιά ουσιαστική ενημέρωση από τους αρμόδιους του σχολείου για το τι μέλλει γενέσθαι.

Η καταβολή, στις 28/02/2025, τμήματος μόνο του μισθού Φεβρουαρίου που κυμαίνεται μεταξύ 10% και 20%, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ιδίως από τη στιγμή που δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα εξόφλησης αλλά και τακτικής τήρησης της νομοθεσίας αναφορικά με τον χρόνο καταβολής των μηνιαίων αποδοχών των εκπαιδευτικών. Με την απεργιακή κινητοποίηση ζητούμε:

1. Άμεση καταβολή ή/και εξόφληση των αποδοχών των εκπαιδευτικών που αφορούν στον μήνα Φεβρουάριο 2025

2. Εμπρόθεσμη καταβολή του μισθού των εκπαιδευτικών κάθε μήνα, όπως προβλέπει το άρθρ. 36 παρ. 3 Ν. 682/1977

3. Ενημέρωση και διαβούλευση της διοίκησης με τους εκπαιδευτικούς για την πορεία του σχολείου και του εκπαιδευτικού έργου
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέες θέσεις για Πιστοποιημένους εκπαιδευτές Ενηλίκων - Ξεκινάτε 5 ή 8/1 και πληρώνεστε άμεσα

Ρεβεγιόν με χιόνια στην Αττική - Προβλέψεις από Καλλιάνο και Κολυδά

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 31/12

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

skala
Βίντεο-σοκ από πανεπιστήμιο στο Μπαγκλαντές: Κυλιόμενη σκάλα κινείται ανεξέλεγκτα

Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν σε πανεπιστημιούπολη της Ντάκα στο Μπαγκλαντές, όταν μια κυλιόμενη σκάλα σε χώρο του

Βίντεο-σοκ από πανεπιστήμιο στο Μπαγκλαντές: Κυλιόμενη σκάλα κινείται ανεξέλεγκτα
Κάλτσες
Γιατί δεν πρέπει να φοράμε τις ίδιες κάλτσες πάνω από μία φορά;
Στην επιφάνειά τους και κυρίως ανάμεσα στα δάχτυλα, φιλοξενούνται χιλιάδες είδη βακτηρίων και μυκήτων που ευδοκιμούν σε ζεστές και υγρές συνθήκες.
Γιατί δεν πρέπει να φοράμε τις ίδιες κάλτσες πάνω από μία φορά;
poures
Πουρές γλυκοπατάτας: Ένα βελούδινο συνοδευτικό για το γιορτινό τραπέζι
Ο πουρές γλυκοπατάτας αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα εορταστικό τραπέζι, καθώς ξεχωρίζει τόσο για το ζεστό, λαμπερό του χρώμα όσο και για τη φυσική...
Πουρές γλυκοπατάτας: Ένα βελούδινο συνοδευτικό για το γιορτινό τραπέζι