Απόκριες
Η συγκεκριμένη οδηγία δόθηκε για να μην χαθούν διδακτικές ώρες

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων των Μαθητών της Καλαμαριάς, με σχετική της ανακοίνωση καταγγέλλει την απαγόρευση των εορταστικών εκδηλώσεων της Αποκριάς στα σχολεία, μία μέρα που περίμεναν με ανυπομονησία οι μαθητές.

«Ιδιαίτερη εντύπωση μας κάνει που το Υπουργείο και οι διευθύνσεις εκπαίδευσης δεν δείχνουν τον ίδιο ζήλό όταν χάνονται διδακτικές ώρες λόγω έλλειψης  διδακτικού προσωπικού, όταν δεν υπάρχει το Ειδικό Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό προσωπικό», καταγγέλλουν οι γονείς.

Αναλυτικά:

Λαμβάνοντας συνεχώς μηνύματα από Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, γονείς και μαθητές της Καλαμαριάς, που αδημονούσαν για τον εθιμοτυπικό εορτασμό, όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια, τις τελευταίες ώρες του ωρολόγιου προγράμματος της ημέρας της Τσικνοπέμπτης και έχουν αναστατωθεί από την αιφνίδια απαγόρευσή του, με την αιτιολόγηση της μη απώλειας διδακτικών ωρών, και ενώ είχαν ήδη προετοιμαστεί, αιτούμαστε από τους αρμόδιους φορείς να επανεξετάσουν και να επαναπροσδιορίσουν την συγκεκριμένη οδηγία με γνώμονα να μην θυσιαστούν τα παρακάτω οφέλη.

Η συγκεκριμένη ημέρα αποτελούσε για χρόνια μία γιορτινή ημέρα χαράς, που έβγαζε για λίγο μαθητές και μαθήτριες από το καθημερινό τους σχολικό πρόγραμμα και τους έδινε την ευκαιρία να μασκαρευτούν, να διασκεδάσουν και να έρθουν σε επαφή με τα παραδοσιακά ήθη και έθιμα του τόπου μας, να γνωρίσουν το γαϊτανάκι, να χορέψουν όλοι μαζί παραδοσιακούς χορούς, αλλά πάνω από όλα, να κοινωνικοποιηθούν στο χώρο του σχολείου τους, να εκφραστούν μέσα από τις δυνατότητες που τους δίνουν οι μάσκες και οι στολές και να μοιραστούν όμορφες στιγμές κάνοντας ένα μικρό διάλειμμα από τη ρουτίνα. Ας μην ξεχνάμε ότι το μάθημα δε γίνεται μόνο μέσα στις τάξεις. Η κοινωνικοποίηση, η επαφή με την παράδοση, η βιωματική μάθηση είναι σπουδαία εκπαιδευτική πράξη.

Ιδιαίτερη εντύπωση μας κάνει που το Υπουργείο και οι διευθύνσεις εκπαίδευσης δεν δείχνουν τον ίδιο ζήλό όταν χάνονται διδακτικές ώρες λόγω έλλειψης  διδακτικού προσωπικού, όταν δεν υπάρχει το Ειδικό Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό προσωπικό.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 2250 ευρώ σε ανέργους με ΚΑΥΑΣ DYPAHS - ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΚΕΚ ΕΔΩ

1750 νέοι εκπαιδευτικοί ξεκινούν έως 30/7 Ειδική Αγωγή, Σχολ. Ψυχολογία, Παιδαγωγική και Ηγεσία

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Δολοφονία στην Ιταλία
Φονικό στην Ιταλία: Νεκρός 35χρονος - Τον σκότωσαν με τσεκούρι από τη σύντροφο και τη μητέρα του
Ιταλία: 35χρονος δολοφονήθηκε με τσεκούρι από τη σύντροφό του και τη μητέρα της
Φονικό στην Ιταλία: Νεκρός 35χρονος - Τον σκότωσαν με τσεκούρι από τη σύντροφο και τη μητέρα του
DYPA
Voucher εργαζομένων 750 ευρώ: Επίκειται να βγει το Μητρώο - Ενεργοποιήστε το ΚΑΥΑΣ σας
Πήρατε ΚΑΥΑΣ στο voucher 750 ευρώ της ΔΥΠΑ; Είστε εργαζόμενος ή άνεργος; Ενεργοποιήστε την επιταγή σας
Voucher εργαζομένων 750 ευρώ: Επίκειται να βγει το Μητρώο - Ενεργοποιήστε το ΚΑΥΑΣ σας