Βλάβη σε λέβητα πετρελαίου
Φωτογραφίες: Υπατία Κοκκινάκη
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τρόμος για γονείς μαθητών: Στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών διαπιστώθηκε βλάβη με διαρροή στον λέβητα πετρελαίου

Βλάβη σε λέβητα πετρελαίου σημειώθηκε στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, με αποτέλεσμα οι γονείς να πάρουν τα παιδιά τους, καθώς δικαίως ανησύχησαν για την ασφάλειά τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης».

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το alfavita.gr, υπάρχει μεγάλη διαρροή στο σχολείο.

Βλάβη σε λέβητα πετρελαίου

Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών αναφέρει «προβλήματα ασφάλειας στα σχολεία του Δήμου».

«Δυστυχώς, διαπιστώνουμε πως η λογική του «πάμε κι όπου βγει» διέπει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν η Δημοτική Αρχή Αχαρνών, και η Πολιτεία τη συντήρηση των σχολείων, την ασφάλεια  μαθητών, εκπαιδευτικών και των υπόλοιπων εργαζομένων στις σχολικές μονάδες» προσθέτει.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Αχαρνών να προχωρήσει άμεσα σε πλήρη έλεγχο όλων των σχολικών κτηρίων, να υπάρξει προγραμματισμός εργασιών στο 17ο Δημοτικό, εκτός των ωρών λειτουργίας του σχολείου και απαιτούν οι όποιες παρεμβάσεις στα σχολικά κτήρια, να γίνονται από εξειδικευμένο προσωπικό με την ευθύνη και τον τελικό έλεγχο της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου.

Βλάβη σε λέβητα σχολείου

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης»

17ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών: Βλάβη με διαρροή στον λέβητα πετρελαίου…άλλο ένα παράδειγμα εγκατάλειψης… επιτακτική ανάγκη ο Δήμος να αναλάβει την ευθύνη περιοδικού ελέγχου των σχολικών κτιρίων για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών

"Τέμπη" για όλους, Ωνάσεια για λίγους.

Τα σχολεία μας εκπέμπουν SOS, εγκαταλελειμμένα από την πολιτεία και τους Δήμους, υποχρηματοδοτούμενα, με αποτέλεσμα μαθητές και εκπαιδευτικοί να βιώνουμε επικίνδυνα περιστατικά.   

Στον Δήμο Αχαρνών δεν είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε αντιμέτωποι με προβλήματα ασφάλειας στις σχολικές μονάδες. Θυμίζουμε την πτώση σοφάδων στα 26ο/ 29ο Δημοτικά, στο κλιμακοστάσιο του 20ο Δημοτικού, τα πλημμυρισμένα σχολεία του 23ο Δημοτικού και των 6ο, 13ο Νηπιαγωγείων.

Τελευταίο ακραίο συμβάν, σήμερα Πέμπτη 13/2/2025, στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών. Διαπιστώθηκε βλάβη με διαρροή στον λέβητα πετρελαίου, με αποτέλεσμα οι γονείς να πάρουν τα παιδιά τους, καθώς δικαίως ανησύχησαν για την ασφάλειά τους.

Δυστυχώς, διαπιστώνουμε πως η λογική του «πάμε κι όπου βγει» διέπει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν η Δημοτική Αρχή Αχαρνών, και η Πολιτεία τη συντήρηση των σχολείων, την ασφάλεια  μαθητών, εκπαιδευτικών και των υπόλοιπων εργαζομένων στις σχολικές μονάδες.

Δε θα επιτρέψουμε να ζήσουμε ξανά ένα τραγικό γεγονός θανάτου λόγω έκρηξης λέβητα, όπως αυτό του μαθητή μας στις Σέρρες πριν λίγα χρόνια, για να ακούσουμε έπειτα λόγια συμπόνιας από τους υπεύθυνους.

Οι ζωές μας δεν μπορεί να λογίζονται ως κόστος.

Απαιτούμε, άμεσα, η Δημοτική Αρχή Αχαρνών, το Υπουργείο Παιδείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την τραγική κατάσταση των σχολικών υποδομών και με σαφές σχέδιο και χρονοδιάγραμμα να εγγυηθούν την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Απαιτούμε:

- Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Αχαρνών να προχωρήσει άμεσα σε πλήρη έλεγχο όλων των σχολικών κτηρίων.

- Να υπάρξει προγραμματισμός εργασιών στο 17ο Δημοτικό, εκτός των ωρών λειτουργίας του σχολείου, ώστε να μην κινδυνεύουν οι μαθητές μας.

- Οι όποιες παρεμβάσεις στα σχολικά κτήρια, να γίνονται από εξειδικευμένο προσωπικό με την ευθύνη και τον τελικό έλεγχο της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου που θα επιβλέπει και θα πιστοποιεί τις εργασίες και το αποτέλεσμά τους.

Για το Δ.Σ.

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ         ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ     

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μαθηματικά
Ποιές μαθησιακές δυσκολίες επηρεάζουν τη σχέση με τα μαθηματικά
Η κατανόηση των αριθμών και των μαθηματικών πράξεων δεν είναι το ίδιο εύκολη για όλους. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου παιδιά και ενήλικες αντιμετωπίζουν...
Ποιές μαθησιακές δυσκολίες επηρεάζουν τη σχέση με τα μαθηματικά
google Πανελλήνιες
Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google
Η google αλλάζει τα πάντα στην ενημέρωση! Με ένα κλικ θα μπορείτε να δείτε πρώτοι τα θέματα, τις λύσεις των Πανελληνίων 2026, τα αποτελέσματα, τις...
Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google