molivi
Σε αναμονή δικαστικής απόφασης για την ΕΛΜΕ Πειραιά – Αντιδράσεις στο Πέραμα για την απαγόρευση σχολικών αιθουσών

Στις 6 Φεβρουαρίου εκδικάστηκε η αγωγή του Υπουργείου Παιδείας κατά της ΕΛΜΕ Πειραιά, με αντικείμενο την απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών κατά των υποχρεωτικών υπερωριών. Η συνδικαλιστική ένωση έδωσε «μάχη» τόσο εντός όσο και εκτός δικαστηρίου, δηλώνοντας την αταλάντευτη στάση της απέναντι στην επιβολή επιπλέον διδακτικών ωρών χωρίς τη συναίνεση των εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με τον νομικό εκπρόσωπο της ΕΛΜΕ, η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης. Μέχρι τότε, οι στάσεις εργασίας παραμένουν σε ισχύ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω αντιδράσεων, αναλόγως της δικαστικής κρίσης.

Αντιδράσεις για την απαγόρευση χρήσης σχολικών χώρων στο Πέραμα

Σοβαρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της Δημοτικής Αρχής Περάματος να μην επιτρέψει στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων της πόλης τη χρήση σχολικών αιθουσών για συσκέψεις σχετικά με τη μετατροπή του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου Περάματος σε «Ωνάσεια Σχολεία».

Η κίνηση αυτή χαρακτηρίζεται «πρωτοφανής» από γονείς και εκπαιδευτικούς, καθώς θεωρείται ευθεία παρέμβαση στον δημόσιο διάλογο για ένα μείζον εκπαιδευτικό ζήτημα. Η απόφαση της δημοτικής αρχής –η οποία έχει στηρίξει ανοιχτά το σχέδιο της κυβέρνησης και του Ιδρύματος Ωνάση– εκλήφθηκε ως προσπάθεια φίμωσης των αντιδράσεων, ενώ ήδη συνδέεται με τις πρόσφατες δυναμικές κινητοποιήσεις στην περιοχή.

Η Ένωση Γονέων Περάματος καταγγέλλει την ενέργεια, τονίζοντας πως «τα σχολεία ανήκουν στον λαό» και πως θα συνεχίσει την ενημέρωση των πολιτών με κάθε δυνατό τρόπο. Από την πλευρά τους, τα εκπαιδευτικά σωματεία δηλώνουν πως οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν, αν δεν ανακληθεί η απόφαση.
 
 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foto_education_2.jpg
Αλλαγές στα μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Σχολικής Ψυχολογίας – Τι προβλέπει το νέο ΦΕΚ
Ειδική Αγωγή - Σχολική Ψυχολογία: Πώς αλλάζουν τα κριτήρια συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων
Αλλαγές στα μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Σχολικής Ψυχολογίας – Τι προβλέπει το νέο ΦΕΚ
εργατης βιετναμ
Φρικτός θάνατος εργάτη – Βιομηχανικός τεμαχιστής τον «ρούφηξε» μπροστά σε κάμερα ασφαλείας
Σοκ προκαλεί το τραγικό εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε σε εργοστάσιο στο Βιετνάμ
Φρικτός θάνατος εργάτη – Βιομηχανικός τεμαχιστής τον «ρούφηξε» μπροστά σε κάμερα ασφαλείας