pada
Κατά τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, το Τμήμα Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας του ΠΑΔΑ θα ολοκληρώσει τον κύκλο των διαπανεπιστημιακών συναντήσεων Μικτής Κινητικότητας που ξεκίνησε από το 2022

Το Τμήμα Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας, της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, θα υλοποιήσει στο πλαίσιο ERASMUS+ πρόγραμμα Blended Intensive Program (BIP) που αφορά στο πεδίο της σύγκλισης του σύγχρονου design, των εικαστικών τεχνών και των νέων τεχνολογιών. Η θεματική της ελληνικής διοργάνωσης φέτος είναι: CROSSROADS AND FOOTPRINTS, Φυσικές & ψηφιακές οπτικοακουστικές αφηγήσεις. Στο πλαίσιο των προγραμμάτων BIP υιοθετούνται καινοτόμες μέθοδοι μάθησης και διδασκαλίας μέσα από τη συνεργασία που αναπτύσσουν διεπιστημονικές και διεθνικές ερευνητικές ομάδες.

Κατά τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, το Τμήμα Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας του ΠΑΔΑ θα ολοκληρώσει τον κύκλο των διαπανεπιστημιακών συναντήσεων Μικτής Κινητικότητας που ξεκίνησε από το 2022. Πρόκειται για τη συνεργασία μεταξύ τεσσάρων ευρωπαϊκών πανεπιστημίων ως ακολούθως:

  1. Τμήμα Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας του ΠΑΔΑ
  2. PJAIT NEMA Warsaw, Poland
  3. Escola Superior de Saúde do Instituto Politécnico de Setúbal, Portugal
  4. Fachhochschule St. Pölten GmbH (St. Pölten University of Applied Sciences), Austria.

Τρεις διοργανώσεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί από τους εταίρους αυτής της συνεργασίας:

  • 2022 Fachhochschule, St. Pölten Austria

Topic: Interface | Metaverse - Experiment in Art, Design & Technology

  • 2023 PJAIT NEMA, Warsaw Poland

Topic: Performing the Digital

  • 2024 Politecnico, Setubal Portugal

Topic: Roots for a digital future

Η μέχρι τώρα συνεργασία έχει αποφέρει μεγάλο εύρος αποτελεσμάτων στο επίπεδο της δημιουργικής σκέψης και ανταλλαγής τεχνογνωσίας, συνδυάζοντας πρακτικές παραστατικών και οπτικοακουστικών τεχνών, τεχνολογίες AR/VR, δισδιάστατο και τρισδιάστατο σχεδιασμό, χαρτογράφηση, παρατήρηση και καταγραφή, έρευνα πεδίου και κατασκευή πρωτοτύπων.

παδα

 H τέταρτη διοργάνωση από το ΠΑΔΑ θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα με εργαστήρια (workshops) που θα πραγματοποιηθούν από τα τέσσερα πανεπιστήμια, με συμμετοχή των καθηγητών και φοιτητών τους, λαμβάνοντας υπόψη το τοπικό πλαίσιο και τις σύγχρονες τάσεις στο ψηφιακό περιβάλλον, εμβαθύνοντας στην κριτική προσέγγιση και τις πρακτικές του σύγχρονου design και των εικαστικών τεχνών. Με εργαλεία την τέχνη, την τεχνολογία και την εντοπιότητα, θα διερευνηθεί η γεφύρωση της ψηφιακής πραγματικότητας με την ανθρωπιστική παράδοση.

παδα

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με διαδικτυακές συναντήσεις και θα διεξαχθεί δια ζώσης στο ΠΑΔΑ κατά το διάστημα 17 - 21 Μαρτίου 2025.  Την τελευταία μέρα θα γίνει παρουσίαση των εργασιών που θα παραχθούν κατά την διάρκεια της εβδομάδας.

Συντονίστριες του προγράμματος εκ μέρους του Τμήματος Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας του ΠΑΔΑ είναι οι εξής: η Επίκουρη καθηγήτρια, Βάντα Χαλυβοπούλου, η Λέκτορας Εφαρμογών, Ελένη Μαρτίνη, η Λέκτορας, Νίκη Καποκάκη, και οι Ακαδημαϊκοί Υπότροφοι, Ασπασία Βουδούρη και Κατερίνα Αντωνάκη.

παδα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το απλό βήμα που πρέπει να κάνετε πάντα στο μπρόκολο πριν το μαγείρεμα

«Κάλτσα»: Πώς λέγεται στα ελληνικά;

Γιατί δεν πρέπει να ξεφορτώνεστε τα γρατζουνισμένα πιάτα σας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σχολεία αναπληρωτές
Τοπικές προσκλήσεις: Πίνακες αναπληρωτών για Σάμο και Λέσβο

Η Αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου υπογράφει την απόφαση για...

Τοπικές προσκλήσεις: Πίνακες αναπληρωτών για Σάμο και Λέσβο
Μαρία Καρυστιανού
Εμφύλιος στον Σύλλογο Τεμπών: «Όχι» Καρυστιανού στο αίτημα παραίτησης
«Παράνομο το e-mail που μου έστειλαν» - Η Μαρία Καρυστιανού αρνείται να αποχωρήσει από τον Σύλλογο Τεμπών παρά το τελεσίγραφο των «5»
Εμφύλιος στον Σύλλογο Τεμπών: «Όχι» Καρυστιανού στο αίτημα παραίτησης