elmepa
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η υπογραφή του μνημονίου επισφραγίζει τη στενή και μακρά συνεργασία του Πανεπιστημίου με τη UNICEF

Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) μεταξύ του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) και της United Nations International Children's Emergency Fund (UNICEF), θα υπογραφεί από τον Πρύτανη Καθ. Νίκο Κατσαράκη και τον Διπλωματικό Εκπρόσωπο της Unicef στην Ελλάδα, Dr. Ghassan Khalil, την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2025, στις 12:00, στο Αμφιθέατρο Εκδηλώσεων της Σχολής Επιστημών Υγείας στην Πανεπιστημιούπολη Ηρακλείου.

Η υπογραφή του μνημονίου επισφραγίζει τη στενή και μακρά συνεργασία του Πανεπιστημίου με τη UNICEF που είναι, διεθνώς, ο εντολοδόχος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού, από το 1945. Βασικός στόχος της υπό υπογραφής συνεργασίας είναι η θεσμοποίηση των Δικαιωμάτων του Παιδιού σε όλα τα επίπεδα (διαβίωση, εκπαίδευση, ανάπτυξη) σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, μέσω της ανάπτυξης κοινών δράσεων με κάθε πρόσφορο μέσο και τρόπο (όπως π.χ. με εργαστήρια, συνέδρια και εκστρατείες ευαισθητοποίησης για το κοινό).

Στην εκδήλωση θα παραστεί ο Αντιπεριφερειάρχης στον τομέα Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Στυλιανός Βοργιάς, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής  Μέριμνας του Δήμου Ηρακλείου κ. Γεώργιος Τσαγκαράκης, η Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, Αναπλ. Καθηγήτρια Σοφία Κουκούλη, η Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, Αναπλ. Καθηγήτρια Μαρία Παπαδακάκη καθώς και φοιτητές και μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας ενώ ο Διπλωματικός Εκπρόσωπος της Unicef, Dr. Ghassan Khalil θα δώσει ομιλία με θέμα «Η Κοινωνική Εργασία και τα Δικαιώματα του Παιδιού».

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί σε ζωντανή μετάδοση, από το κανάλι του πανεπιστημίου στο Youtube: https://lnkd.in/d7Br3sUv

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
«Όχι στα σχολεία πολλών ταχυτήτων» – Αντιδράσεις εκπαιδευτικών στην Άρτα για τις εξετάσεις PISA
Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί Άρτας: «Οι εξετάσεις ενισχύουν τον κοινωνικό ανταγωνισμό»
«Όχι στα σχολεία πολλών ταχυτήτων» – Αντιδράσεις εκπαιδευτικών στην Άρτα για τις εξετάσεις PISA
Τραγωδία στην Ηλιούπολη
Τραγωδία στην Ηλιούπολη: «Η μνήμη της να δίνει ελπίδα» - Η επιθυμία της οικογένειας της 17χρονης
Συγκλονίζει η οικογένεια της 17χρονης στην Ηλιούπολη – Η τελευταία επιθυμία μετά την τραγωδία
Τραγωδία στην Ηλιούπολη: «Η μνήμη της να δίνει ελπίδα» - Η επιθυμία της οικογένειας της 17χρονης