Επίσκεψη Γαλλικών Εκπαιδευτικών Φορέων στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης
Επίσκεψη Γαλλικών Εκπαιδευτικών Φορέων στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης

Την Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2025, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης του κ. Εμμανουήλ Καρτσωνάκη, Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, με τον εκπρόσωπο της Ακαδημαϊκής Περιφέρειας Οξιτανίας (Γαλλία) Occitanie, κ. Franck Le Cars, Υπεύθυνο για τις Διεθνείς Σχέσεις και την κ. Marion Raimbault,  Ακόλουθο για την Εκπαιδευτική Συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος. Στην Συνάντηση παρευρέθηκαν η κ. Αντωνία Κοκοτσάκη, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Γαλλικής Γλώσσας και η κ. Αρετή Βουράκη, Αναπληρώτρια Προωθήτρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, με κυρίως θέμα την προοπτική ενός δημιουργικού και εποικοδομητικού για όλους πλαισίου συνεργασίας και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην προετοιμασία για την υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας (MoU) μεταξύ των δύο πλευρών. Η συνεργασία στοχεύει, μεταξύ άλλων στην προαγωγή  βέλτιστων πρακτικών, την ανάπτυξη κοινών εκπαιδευτικών δράσεων και στην ανταλλαγή μαθητών και εκπαιδευτικών μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και τη δημιουργία ευκαιριών για μαθητές, εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους, οι εκπρόσωποι των γαλλικών φορέων επισκέφθηκαν εκπαιδευτικά ιδρύματα του Ηρακλείου. Πιο συγκεκριμένα,  και με στόχο την καλύτερη κατανόηση της δομής και λειτουργίας του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και γαλλικών σχολείων και τη διερεύνηση δυνατοτήτων για κοινές δράσεις, επισκέφτηκαν το 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, το 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, το 1ο Σχολικό Εργαστηριακό Κέντρο (ΣΕΚ) Ηρακλείου και το 52ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου.

Επίσκεψη Γαλλικών Εκπαιδευτικών Φορέων στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σχολική αίθουσα
Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία 2025: Στις 3 Μαΐου οι εξετάσεις – Πότε η κλήρωση για τα Πειραματικά
Ποια είναι η αποζημίωση για τους επιτηρητές στις εισαγωγικές εξετάσεις
Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία 2025: Στις 3 Μαΐου οι εξετάσεις – Πότε η κλήρωση για τα Πειραματικά
Υπουργείο Παιδείας - ΥΠΑΙΘ
Πανελλαδικές 2026: Οι τροποποιήσεις κατάταξης σχολών στα Επιστημονικά Πεδία
Τροποποίηση κατάταξης, Σχολών, Τμημάτων και Εισαγωγικών Κατευθύνσεων Τμημάτων στα Επιστημονικά Πεδία των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2026
Πανελλαδικές 2026: Οι τροποποιήσεις κατάταξης σχολών στα Επιστημονικά Πεδία
τροχόσπιτο
Σοκ για τους λάτρεις του κάμπινγκ: Τέλος οι διακοπές με τροχόσπιτο στην Ελλάδα;
Ποινές, πρόστιμα και απαγορεύσεις ακόμη και σε ιδιωτικούς χώρους – Σφοδρή αντίδραση από την ΕΛΑΤ και την κοινότητα των τροχοσπιτάδων
Σοκ για τους λάτρεις του κάμπινγκ: Τέλος οι διακοπές με τροχόσπιτο στην Ελλάδα;