Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Με τη συνεργασία στοχεύουν, με τη χρήση της Πληροφορικής και της Τεχνολογίας και σε συνδυασμό με πειράματα πεδίου και έρευνες, να βοηθήσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες στον επαγγελματικό προσανατολισμό τους και να τους υποστηρίξουν στη λήψη αποφάσεων

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης ανακοινώνει με χαρά και τιμή την υπογραφή πριν από λίγες ημέρες Συμφώνου Συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Yale της Νέας Υόρκης.

Πιο συγκεκριμένα, το Σύμφωνο υπέγραψαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, κ. Εμμανουήλ Καρτσωνάκης και η κα Jennifer Rawlings, Senior Contract Manager του Πανεπιστημίου Yale. Η υπογραφή της συμφωνίας αποτελεί τη συνέχεια και την επισφράγηση της εποικοδομητικής συνεργασίας, που η ΠΔΕ Κρήτης είχε αναπτύξει κατά τη διάρκεια των εργασιών του 5ου Επιστημονικού Συνεδρίου της, με την κ. Φαίδρα Μονάχου, Επίκουρη Καθηγήτρια Διοίκησης Επιχειρήσεων και μέλος ΔΕΠ στο Κέντρο Αλγορίθμων, Δεδομένων και Σχεδιασμού Αγοράς στο Yale, η οποία είχε επισκεφθεί την Ελλάδα ειδικά για τον συνέδριο και είχε παρουσιάσει εισήγηση με θέμα το κοινωνικά, τεχνολογικά και περιβαλλοντικά βιώσιμο μέλλον στην εκπαίδευση.

Βάσει του Συμφώνου οι δύο φορείς αποφάσισαν να προβούν σε ένα κοινό πλαίσιο αξιολόγησης ερευνητικών ευκαιριών μεταξύ τους.

Με τη συνεργασία αυτή στοχεύουν, με τη χρήση της Πληροφορικής και της Τεχνολογίας και σε συνδυασμό με πειράματα πεδίου και έρευνες, να βοηθήσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες στον επαγγελματικό προσανατολισμό τους και να τους υποστηρίξουν στη λήψη αποφάσεων σχετικά. Ταυτόχρονα, με τους ίδιους τρόπους, επιδιώκουν τη δημιουργία παρεμβάσεων για την αξιολόγηση και την ενίσχυση της αποτελεσματικής Επικοινωνίας της Επιστήμης στους μαθητές και τις μαθήτριες.

Στο τέλος και στο μέτρο του δυνατού, θα ερευνήσουν τις επιδόσεις των μαθητών/μαθητριών και τις πανεπιστημιακές προτιμήσεις τους.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, ως ερευνητικός εταίρος του Πανεπιστήμιου Yale, θα δρα υποστηρικτικά στην έρευνα και θα ενεργεί διαμεσολαβητικά με το Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, τις σχολικές μονάδες και τις υποστηρικτικές δομές εκπαίδευσης στην Κρήτη.

Η συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης με ένα Πανεπιστήμιο μακράς και έντονης παρουσίας στο διεθνή επιστημονικό και ακαδημαϊκό χώρο κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς επιτελείται στο πλαίσιο της δέσμευσής της για εξωστρέφεια και καινοτομία. Εξισορροπεί την αποτελεσματικότητα με την ισότητα και επιφέρει τη βελτίωση και την αριστεία, υποστηρίζοντας και καθοδηγώντας τα παιδιά μας να αναπτύξουν και να ανακαλύψουν ικανότητες και νοοτροπίες, που θα επηρεάσουν καθοριστικά την προσωπική τους ανάπτυξη και την ποιότητα της ζωής τους.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ξερολιθια
17 μαθητές από τη Φολέγανδρο κρατούν ζωντανή την τέχνη της ξερολιθιάς μέσα από ένα μαθητικό ντοκιμαντέρ
Το Δημοτικό Σχολείο Φολεγάνδρου, ένα μικρό σχολείο στις Κυκλάδες, δημιούργησε το ντοκιμαντέρ «Ξερολιθιά στη Φολέγανδρο: Μια ζωντανή παράδοση»
17 μαθητές από τη Φολέγανδρο κρατούν ζωντανή την τέχνη της ξερολιθιάς μέσα από ένα μαθητικό ντοκιμαντέρ
zesti 2
Καιρός: Ζέστη με 32άρια και απογευματινές καταιγίδες τις επόμενες ημέρες
Ανεβαίνει η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ δεν θα λείψουν οι τοπικές μπόρες και οι καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά
Καιρός: Ζέστη με 32άρια και απογευματινές καταιγίδες τις επόμενες ημέρες
empola_7.jpg
Συναγερμός από τον ΠΟΥ για τον Έμπολα: Ραγδαία εξάπλωση στην Αφρική με εκατοντάδες θανάτους
Η επιδημία σε Κονγκό και Ουγκάντα προκαλεί παγκόσμια ανησυχία – «Η κατάσταση κινδυνεύει να ξεφύγει», προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
Συναγερμός από τον ΠΟΥ για τον Έμπολα: Ραγδαία εξάπλωση στην Αφρική με εκατοντάδες θανάτους
foroum
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Έρευνα και Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο του Aristotle Innovation Forum
«Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα είχαν οι παρουσιάσεις που ανέδειξαν τη δημιουργικότητα των φοιτητών/τριών και τη μεταφορά της πανεπιστημιακής γνώσης...
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Έρευνα και Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο του Aristotle Innovation Forum