ΣΧΟΛΕΙΟ
Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Παπάγου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία παραθέτει σωρεία ελλείψεων, οι οποίες φανερώνουν την αδιαφορία της κυβέρνησης και του Υπουργείου

Τρεις μήνες μετά την επίσημη έναρξη του σχολικού έτους, τα εκπαιδευτικά κενά παραμένουν άλυτα και η εκπαίδευση συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις.

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Παπάγου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία παραθέτει σωρεία ελλείψεων, οι οποίες φανερώνουν την αδιαφορία της κυβέρνησης και του Υπουργείου, την ώρα που στο μοναδικό που έχουν γρήγορα αντανακλαστικά είναι οι διώξεις εκπαιδευτικών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Τρεις μήνες μετά την επίσημη έναρξη του σχολικού έτους 2024-2025 τα εκπαιδευτικά κενά παραμένουν και διδακτικές ώρες συνεχίζουν να χάνονται ή να μη παρέχεται η υποστήριξη των μαθητών που έχουν ιδιαίτερες ανάγκες.

Στη γενική παιδεία παραμένουν ελλείψεις σε 2 διδακτικές ώρες στα Αγγλικά και 3 διδακτικές ώρες στις Δεξιότητες, ενώ στην ειδική αγωγή δεν έχουν καλυφθεί ακόμα οι απαιτούμενες ώρες που δικαιούνται οι μαθητές του σχολείου μας. Μάλιστα το πρόβλημα με την ειδική αγωγή θα επιδεινωθεί, επειδή 2 εκπαιδευτικοί που έχουν τοποθετηθεί στο σχολείο μας αναμένεται να λάβουν άδεια που δικαιούνται από το μήνα Δεκέμβριο λόγω εγκυμοσύνης.

Είναι καιρός οι αρμόδιοι να επωμιστούν τις ευθύνες τους  και να προβούν άμεσα σε προσλήψεις, ώστε να καλυφθούν τα κενά και να υπάρξει μια ισότιμη εκπαιδευτική διαδικασία για όλους τους μαθητές.

Δηλώνουμε ότι αναμένουμε άμεσα ενέργειές σας και έγγραφη δέσμευσή σας για την κάλυψη όλων των κενών, τόσο σε γενική όσο και σε ειδική αγωγή και επιφυλασσόμαστε κάθε νόμιμου δικαιώματός μας. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ζαχαράκη
Ζαχαράκη για την έλευση των funds σε ιδιωτικά σχολεία: Έχουν καινοτόμα προγράμματα σπουδών
Η υπουργός Παιδείας κλήθηκε να σχολιάσει την έλευση των funds στην ιδιωτική εκπαίδευση αλλά και την αύξηση των διδάκτρων στα ιδιωτικά σχολεία
Ζαχαράκη για την έλευση των funds σε ιδιωτικά σχολεία: Έχουν καινοτόμα προγράμματα σπουδών
ΠΑΔΑ
ΠΑΔΑ: Επενδυτική «απόβαση» έξι ομίλων για τις νέες φοιτητικές εστίες στη Φυλή
Το έργο, το οποίο θα υλοποιηθεί μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), έχει προϋπολογισμό που αγγίζει τα 66,076 εκατ. ευρώ (προ ΦΠΑ) και...
ΠΑΔΑ: Επενδυτική «απόβαση» έξι ομίλων για τις νέες φοιτητικές εστίες στη Φυλή