kleista-sxoleia
Δεν θα μείνουμε μόνο σε λόγια και καταγγελίες, δεν θα μείνουμε μόνο σε τυπικές γνωμοδοτήσεις σε επίπεδο Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και Δημοτικού Συμβουλίου

Οι σχεδιασμοί του Υπουργείου, μέσω των προτάσεων των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης ανά την επικράτεια, για συγχωνεύσεις/καταργήσεις σχολικών μονάδων, θα βρουν σθεναρή αντίσταση από τις τοπικές κοινωνίες. Αυτό να το έχουν καλά στο μυαλό τους οι κυβερνώντες και και τα αρμόδια στελέχη εκπαίδευσης.

Είναι δεδομένο ότι η εκπαιδευτική κοινότητα σε συντονισμό και κοινή δράση με τις συλλογικότητες των γονέων, τους Δήμους, κάθε φορέα της κοινωνίας των πολιτών και κάθε ενεργό πολίτη, θα παλέψει για να μην υλοποιηθούν τα αντιεκπαιδευτικά - αντιπαιδαγωγικά σχέδια της πολιτικής ηγεσίας.

Σήμερα, 20 Νοεμβρίου, μέρα απεργίας, μέρα που διαδηλώναμε για καλύτερες συνθήκες ζωής και εργασίας, μέρα που διαδηλώναμε για τα εργασιακά μας δικαιώματα, αλλά και τα μορφωτικά δικαιώματα όλων των παιδιών, σήμερα λοιπόν, λάβαμε γνώση των προθέσεων του Υπουργείου (έγγραφο/πρόταση της ΔΠΕ Γ΄Αθήνας προς τον Δήμο) για συγχωνεύσεις 4 δημοτικών σχολείων και 2 νηπιαγωγείων στον Δήμο Αιγάλεω (1ο - 4ο Δημοτικά Σχολεία, 9ο - 14ο Δημοτικά Σχολεία, 2ο - 20 Νηπιαγωγεία).

Δεν θα μείνουμε μόνο σε λόγια και καταγγελίες, δεν θα μείνουμε μόνο σε τυπικές γνωμοδοτήσεις σε επίπεδο Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και Δημοτικού Συμβουλίου.

Στέλνουμε σαφές μήνυμα με αποδέκτες τον Υπουργό Παιδείας, την αρμόδια Υφυπουργό, τον Γενικό Γραμματέα, τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, τον Διευθυντή Π/θμιας Εκπαίδευσης και κάθε αρμόδιο υπηρεσιακό παράγοντα, ότι τυχόν απόφαση για συγχώνευση/κατάργηση σχολείου, τώρα ή στο μέλλον, είναι για εμάς casus belli! Άλλο ένα.

*Κατσωνόπουλος Θοδωρής

Αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Κ.Υ.Σ.Δ.Ε.) και μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Αιγάλεω

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 13/01

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

seminaria_3.jpg
Εκπαιδευτικοί: Τα σεμινάρια από σχολικούς συμβούλους είναι υποχρεωτικά μόνο όταν γίνονται εντός ωραρίου
ΣΕΠΕ Ημαθίας: Καλούμε τους Σχολικούς Συμβούλους να πραγματοποιούν τα σεμινάρια εντός του εργασιακού ωραρίου και να φροντίζουν αυτά να ολοκληρώνονται...
Εκπαιδευτικοί: Τα σεμινάρια από σχολικούς συμβούλους είναι υποχρεωτικά μόνο όταν γίνονται εντός ωραρίου
Στέφανος Κασσελάκης
Κασσελάκης κατά Τσίπρα: «Με ήθελε εξιλαστήριο θύμα – Είχε στηθεί σχέδιο»
Κασσελάκης: «Ο Τσίπρας με ήθελε εξιλαστήριο θύμα – Είχε στηθεί σχέδιο να φορτωθώ τις αμαρτίες του παρελθόντος»
Κασσελάκης κατά Τσίπρα: «Με ήθελε εξιλαστήριο θύμα – Είχε στηθεί σχέδιο»
αττικον
Μεταπνευμονοϊός – HMPV: Διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση ο 50χρονος σε ΜΕΘ στο «Αττικόν»
O ασθενής είναι στην ηλικία των 50 ετών και πάσχει από υποκείμενο νόσημα, κάτι το οποίο ανησυχεί ιδιαιτέρως τους γιατρούς
Μεταπνευμονοϊός – HMPV: Διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση ο 50χρονος σε ΜΕΘ στο «Αττικόν»