eTwinning
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τι πρέπει να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί

Οδηγίες σχετικά με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση eTwinning έργων για το σχολικό έτος 2024-2025 δίνει ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης με εγκύκλιό του που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Οπως αναφέρει, το «eTwinning» -η Κοινότητα των Σχολείων της Ευρώπης- αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, και πέραν αυτής, συνεργάζονται για την υλοποίηση «eTwinning» έργων με τη χρήση εργαλείων Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας (Τ.Π.Ε.), μέσα από την Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα Σχολικής Εκπαίδευσης «European School Education Platform-ESEP1». To ευρωπαϊκό πρόγραμμα «eTwinning» προωθεί τις υπερεθνικές συνεργατικές δραστηριότητες αλλά και τη μάθηση STEAM2 , με σημαντικά παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη.

Η Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα Σχολικής Εκπαίδευσης ξεκίνησε να λειτουργεί για πρώτη φορά το έτος 2022, με στόχο να αποτελέσει το διαδικτυακό χώρο συνάντησης όλων των ενδιαφερόμενων φορέων στον τομέα της σχολικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Η πλατφόρμα φιλοξενεί το «eTwinning», διασφαλίζοντας ένα ασφαλές περιβάλλον το οποίο παρέχει ευρύ φάσμα δυνατοτήτων για συνεργατικές δραστηριότητες. Μέσα από αυτόν τον πολύγλωσσο ιστότοπο προσφέρονται εργαλεία και υπηρεσίες στους/στις εκπαιδευτικούς, που, μετά την εγγραφή τους, έχουν τη δυνατότητα επιλογής συνεργατών για την υλοποίηση «eTwinning» έργων. Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες συνεργάζονται διαδικτυακά με άλλα σχολεία του εξωτερικού ή του εσωτερικού για την εκπόνηση ευρωπαϊκών ή εθνικών Έργων «eTwinning» αντίστοιχα. Επίσης, η δράση «eTwinning» παρέχει στους εκπαιδευτικούς ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης.

ΟΙ εκπαιδευτικοί

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να υλοποιήσουν ένα έργο «eTwinning» μπορούν να προβούν σε ηλεκτρονική εγγραφή στην Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα Σχολικής Εκπαίδευσης μέσω του  συνδέσμου https://school-education.ec.europa.eu/el, με χρήση του «EU Login» λογαριασμού τους ή δημιουργώντας έναν «EU Login» λογαριασμό. Σε περίπτωση που είναι ήδη εγγεγραμμένοι/ες «eTwinners», πρέπει να χρησιμοποιήσουν το ίδιο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που είχαν δηλώσει κατά την εγγραφή τους στην παλιά πλατφόρμα, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στο υλικό τους. Κατά το στάδιο εισόδου/εγγραφής στην Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα Σχολικής Εκπαίδευσης υπάρχουν αναρτημένες αναλυτικές οδηγίες.

Δείτε όλη την εγκύκλιο

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δασακ
Εκπαιδευτικοί στην Πάτρα μένουν απλήρωτοι ενώ νοσούν, επειδή η Υγειονομική Επιτροπή «ψαλιδίζει» τις αναρρωτικές άδειες
Σοβαρή καταγγελία Αιρετού προς τη ΔΟΕ: Στον αέρα οι ιατρικές γνωματεύσεις των δασκάλων – Αυξάνονται οι αναιτιολόγητες απορρίψεις αδειών
Εκπαιδευτικοί στην Πάτρα μένουν απλήρωτοι ενώ νοσούν, επειδή η Υγειονομική Επιτροπή «ψαλιδίζει» τις αναρρωτικές άδειες
εφηβοι
Πώς διαμορφώνουμε την νέα γενιά
Η τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με τους ειδικούς, διαμορφώνει για τους νέους και τους εφήβους ένα ιδιαίτερα επιβαρυντικό ψυχολογικό και ψυχιατρικό τοπίο
Πώς διαμορφώνουμε την νέα γενιά