Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σε ΦΕΚ ο Οργανισμός του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ)

Σε ΦΕΚ δημοσιεύτηκε ο Οργανισμός του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ).

Δείτε εδώ αναλυτικά το ΦΕΚ.

1. Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ), είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου (ΝΠΔΔ) πλήρως αυτοδιοικούμενο, με έδρα την Αθήνα. Εποπτεύεται και επιχορηγείται από το κράτος μέσω του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

2. Στις διεθνείς του σχέσεις η ονομασία του Πανεπιστημίου αποδίδεται ως «Athens University of Economics and Business (ΑUEB)».

3. Το έμβλημα του ΟΠΑ απεικονίζει την κεφαλή του Ερμή βασισμένη στο γνωστό έργο του Πραξιτέλη.

Αποστολή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

1. Το ΟΠΑ είναι Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΑΕΙ) του δημόσιου τομέα και αποστολή του είναι η παραγωγή και διάδοση γνώσης σε τομείς που υπηρετούν την εθνική και τη διεθνή οικονομία και κοινωνία, καθώς επίσης και η διάπλαση υπεύθυνων πολιτών ικανών να δημιουργήσουν, να προσφέρουν, να συμμετέχουν και να ηγούνται στο ευρύτερο διεθνές περιβάλλον.

2. Η εκπλήρωση της αποστολής του ΟΠΑ επιτυγχάνεται μέσω της στρατηγικής του, η οποία βασίζεται στις ακόλουθες προτεραιότητες:

α) Αριστεία στην έρευνα, η οποία εστιάζει στη σταθερή και προοδευτική ανάπτυξη και προώθηση της ερευνητικής δραστηριότητας.

β) Αριστεία στην εκπαίδευση, η οποία επιτυγχάνεται με την άρτια οργάνωση και τον εκσυγχρονισμό των προγραμμάτων σπουδών στα επιστημονικά πεδία που το Ίδρυμα θεραπεύει, ενσωματώνοντας τις τάσεις της επιστήμης, της τεχνολογίας και τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

γ) Σύνδεση με την κοινωνία, η οποία υλοποιείται με τη δικτύωση και τη διασύνδεση του Πανεπιστημίου με το οικοσύστημα της επιχειρηματικότητας, με τη συμβολή του Ιδρύματος στη δια βίου μάθηση, στην ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων και με την προώθηση των αρχών της βιώσιμης ανάπτυξης.

δ) Διεθνοποίηση, η οποία αναφέρεται στην ανάπτυξη στρατηγικών συμμαχιών και στην ενίσχυση των διεθνών εκπαιδευτικών και ερευνητικών συνεργασιών του Ιδρύματος με ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και ερευνητικούς φορείς του εξωτερικού, εξασφαλίζοντας τη διεθνή ανταγωνιστικότητα των προγραμμάτων σπουδών και τη βελτίωση της θέσης του Πανεπιστημίου στους διεθνείς φορείς αξιολόγησης.

ε) Αναβαθμισμένο πανεπιστημιακό περιβάλλον, το οποίο στην ψηφιακή ανάπτυξη, στη διεύρυνση των πηγών χρηματοδότησης, στην αναβάθμισητων κτιριακών υποδομών του, στην ενίσχυση των εκπαιδευτικών, ερευνητικών και διοικητικών υπηρεσιών του και στη βελτίωση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού του.

στ) Διασφάλιση Ποιότητας, η οποία προϋποθέτει τη δημιουργία ενός δομημένου και οργανωμένου εσωτερικού περιβάλλοντος που στηρίζεται στις αρχές και τις πρακτικές της διοίκησης ποιότητας με τη συμμετοχή των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φάρμακα
Συναγερμός για φάρμακo: Έρευνες μετά από θανάτους ασθενών στην Ιαπωνία – Κυκλοφορεί και στην Ελλάδα
Περίπου 20 θάνατοι συνδέονται με σοβαρές ηπατικές βλάβες σε ασθενείς που λάμβαναν το φάρμακο για σπάνια αυτοάνοσα νοσήματα – Σε επιφυλακή οι...
Συναγερμός για φάρμακo: Έρευνες μετά από θανάτους ασθενών στην Ιαπωνία – Κυκλοφορεί και στην Ελλάδα
ypourgeio_exoterikwn.jpg
Υπουργείο Εξωτερικών: Διάβημα στο Ισραήλ για την προστασία των Ελλήνων στο «Global Sumud Flotilla»
Σε αυξημένη επιφυλακή η Αθήνα μετά την αναχαίτιση του στολίσκου αλληλεγγύης προς τη Γάζα – Συνεχής επικοινωνία με την ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ
Υπουργείο Εξωτερικών: Διάβημα στο Ισραήλ για την προστασία των Ελλήνων στο «Global Sumud Flotilla»
molivi
Αντιπαράθεση στην Ημαθία για την αξιολόγηση και τον συνδικαλισμό των εκπαιδευτικών
Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών εξαπολύει πυρά κατά της ΔΑΚΕ, θέτοντας ζητήματα στάσης απέναντι στην αξιολόγηση, τις διώξεις εκπαιδευτικών και...
Αντιπαράθεση στην Ημαθία για την αξιολόγηση και τον συνδικαλισμό των εκπαιδευτικών
Καταργούνται στο Δημόσιο μια σειρά από δικαιολογητικά για τους πολίτες
Ξεκινά η αξιολόγηση προσωπικού στο Δημόσιο – Εκδόθηκε η νέα εγκύκλιος
Οδηγίες προς τις δημόσιες υπηρεσίες για τη διαδικασία αξιολόγησης των υπαλλήλων εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών
Ξεκινά η αξιολόγηση προσωπικού στο Δημόσιο – Εκδόθηκε η νέα εγκύκλιος