Εκπαίδευση 0

Λαύριο: Σε αναστολή άσκησης καθηκόντων ο καθηγητής που μοίρασε ομοφοβικό φυλλάδιο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σε αναστολή άσκησης καθηκόντων ο καθηγητής που έδινε ομοφοβικό φυλλάδιο σε μαθητές

Σε αναστολή άσκησης καθηκόντων του εκπαιδευτικού που μοίρασε φυλλάδιο με ομοφοβικές αναφορές σε μαθητές του Λαυρίου, προχώρησε το υπουργείο Παιδείας. 

Σύμφωνα με διαρροή από του υπουργείο Παιδείας, ο εκπαιδευτικός τέθηκε σε αναστολή άσκησης καθηκόντων αφού παραπέμφθηκε στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο.

«Τα σχολεία είναι χώροι εκπαίδευσης, φιλίας, σεβασμού και αλληλεγγύης. Η εκπαιδευτική κοινότητα οφείλει να σέβεται και να προωθεί αυτές τις αρχές», ήταν το σχόλιο του γραφείου Τύπου του υπουργείου Παιδείας.

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές του Γυμνασίου Λαυρίου ανέφεραν στους γονείς τους πως ο καθηγητής που μοίρασε το εν λόγω φυλλάδιο είναι φιλόλογος, ωστόσο καλύπτει το μάθημα των θρησκευτικών. Παράλληλα, φέρεται να έκανε κήρυγμα μίσους εντός της αίθουσας, με το περιστατικό να γίνεται άμεσα γνωστό στην κοινωνία του Λαυρίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ethnos.gr,  ήδη υπάρχουν πολλές αντιδράσεις, τόσο από μαθητές και μαθήτριες, όσο και από γονείς, αφού το περιεχόμενο του φυλλαδίου περιέχει ομοφοβικά στερεότυπα, αλλά και βαρύτατους χαρακτηρισμούς. 

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Οι Πανελλαδικές δεν είναι το τέλος του δρόμου

Πριν πεις «βολεμένος» εκπαιδευτικός, δοκίμασε αρχικά να ζήσεις σαν αναπληρωτής

Επίδομα ανεργίας ΔΥΠΑ: Πόσα ένσημα χρειάζονται για να μπείτε στο ταμείο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση