panepistimio thessalias
Προβλήματα που δημιουργήθηκαν σε βασικές υποδομές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο και τα Τρίκαλα από τις καταστροφικές πλημύρες μετά την κακοκαιρία Daniel

Η Κεντρική Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας παραμένει κλειστή, κτήρια της Πολυτεχνικής, το κτήριο Τσικρίκη και το παραλιακό συγκρότημα στο Βόλο όπως και κτήρια του ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα έχουν ζημιές που δεν έχουν αποκατασταθεί μετά το χτύπημα της κακοκαιρίας Daniel, όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ).

«Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αναφέρει ότι έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών στα πληγέντα κτήρια του Πανεπιστημίου και την επαναλειτουργία της Κεντρικής Βιβλιοθήκης, χωρίς να ενημερώνει για τους λόγους της καθυστέρησης» επισημαίνει η ΠΟΣΔΕΠ.

Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ)

Απόφαση για την αποκατάσταση των ζημιών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Η ΕΓ της ΠΟΣΔΕΠ συζήτησε για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σε βασικές υποδομές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο και τα Τρίκαλα από τις καταστροφικές πλημύρες του Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους.

Με βάση όσα καταγγέλλει ο Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων στην από 21/10/24 ανακοίνωση του, η Κεντρική Βιβλιοθήκη παραμένει κλειστή, κτήρια της Πολυτεχνικής, το κτήριο Τσικρίκη και το παραλιακό συγκρότημα στο Βόλο όπως και κτήρια του ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα έχουν ζημιές που δεν έχουν αποκατασταθεί, χωρίς κανείς να γνωρίζει το χρονοδιάγραμμα της ομαλής επαναλειτουργίας και πλήρους αποκατάστασής τους.

Σε πρόσφατο Δελτίο Τύπου (22/10/24), ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αναφέρει ότι έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών στα πληγέντα κτήρια του Πανεπιστημίου και την επαναλειτουργία της Κεντρικής Βιβλιοθήκης, χωρίς να ενημερώνει για τους λόγους της καθυστέρησης.

Η ΕΓ της ΠΟΣΔΕΠ καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συνεργασθούν στενά για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών σε όλα τα κτήρια, καθώς και για την επαναλειτουργία της Κεντρικής Βιβλιοθήκης το συντομότερο δυνατόν.

Η ΕΓ θεωρεί αυτονόητο το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου για την επίλυση των παραπάνω ζητημάτων και καταδικάζει οποιαδήποτε προσπάθεια δίωξης και απειλών σε όσους ασκούν δημόσια κριτική στη Διοίκηση του Πανεπιστημίου.

Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Σεϊμένης

Καθηγητής

 

Ο Γραμματέας

Γιώργος Λιτσαρδάκης

Καθηγητής

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε - Τι αλλάζει

Το νέο σήμα που μπαίνει στους δρόμους – Τι σημαίνει η πινακίδα με το λουλούδι;

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mitsotakis
Συνάντηση Μητσοτάκη με την πρόεδρο του Πανεπιστημίου Yale για το κοινό μεταπτυχιακό με το ΕΚΠΑ
Στρατηγική συμμαχία για την παιδεία και το περιβάλλον: Συνάντηση Μητσοτάκη με την Πρόεδρο του Yale
Συνάντηση Μητσοτάκη με την πρόεδρο του Πανεπιστημίου Yale για το κοινό μεταπτυχιακό με το ΕΚΠΑ
μυκονος
Πληθαίνουν οι καταγγελίες για εκπαιδευτικό από το ΓΕΛ Μυκόνου – Αποχωρούν οι καθηγητές ο ένας μετά τον άλλον από το νησί
Σοβαρές καταγγελίες κατά εκπαιδευτικού στη Μύκονο – Ένα κλίμα φόβου και καταπίεσης στο λύκειο του νησιού
Πληθαίνουν οι καταγγελίες για εκπαιδευτικό από το ΓΕΛ Μυκόνου – Αποχωρούν οι καθηγητές ο ένας μετά τον άλλον από το νησί