Νεοδιόριστοι 2023: «Να υπολογίζονται και τα οργανικά και τα λειτουργικά κενά στις αιτήσεις μετάθεσης»
«Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να ικανοποιεί εφεξής τις αιτήσεις μετάθεσης των εκπαιδευτικών λαμβάνοντας υπόψη τόσο τα οργανικά όσο και τα λειτουργικά κενά, όπως έγινε και με τους διορισμούς»

Το Συντονιστικό Νεοδιόριστων 2023 επισημαίνει την ανάγκη για υπολογισμό των κενών που θα προκύψουν για τους εκπαιδευτικούς που θα αιτηθούν μετάθεση από τον Οκτώβριο του 2024 και εξής.

«Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να ικανοποιεί εφεξής τις αιτήσεις μετάθεσης των συναδέλφων λαμβάνοντας υπόψη τόσο τα οργανικά όσο και τα λειτουργικά κενά, όπως έγινε και με τους διορισμούς. Σε αντίθετη περίπτωση, δημιουργείται μεγάλη ανισορροπία και συντελείται κατάφωρη αδικία εις βάρος συναδέλφων που έχουν διοριστεί πολύ μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους, καθώς -ειδικά το έτος 2023- οι περιοχές που δόθηκαν για μόνιμο διορισμό ήταν για την πλειοψηφία των ειδικοτήτων σε απομακρυσμένα και δυσπρόσιτα μέρη» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του.

Η ανακοίνωση του Συντονιστικού Νεοδιόριστων 2023

 Άμεση αλλαγή του τρόπου υπολογισμού κενών για Μεταθέσεις.

Ο μεγάλος αριθμός διορισμών που πραγματοποιήθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας τον Αύγουστο του 2024 ήταν ένα μεγάλο βήμα προς την ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας σχετικά με την κάλυψη των κενών με μόνιμους συναδέλφους.

Η απόφαση, αυτή, του Υπουργείου Παιδείας είναι πολύ σημαντική καθώς οι διορισμοί -για πρώτη φορά- έγιναν , όχι μόνο σε οργανικά, αλλά και σε λειτουργικά κενά. Εδώ, επισημαίνεται η επιτακτική ανάγκη να ισχύσει το ίδιο και στον υπολογισμό των κενών που θα προκύψουν για τους εκπαιδευτικούς που θα αιτηθούν μετάθεση από τον Οκτώβριο του 2024 και εξής.

Στην πράξη, ζητούμε να μην υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να ικανοποιεί εφεξής τις αιτήσεις μετάθεσης των συναδέλφων λαμβάνοντας υπόψη τόσο τα οργανικά όσο και τα λειτουργικά κενά, όπως έγινε και με τους διορισμούς. Σε αντίθετη περίπτωση, δημιουργείται μεγάλη ανισορροπία και συντελείται κατάφωρη αδικία εις βάρος συναδέλφων που έχουν διοριστεί πολύ μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους, καθώς -ειδικά το έτος 2023- οι περιοχές που δόθηκαν για μόνιμο διορισμό ήταν για την πλειοψηφία των ειδικοτήτων σε απομακρυσμένα και δυσπρόσιτα μέρη.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ 2023

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dora
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τρίτη 17 Φεβρουαρίου
Το «Χρόνια πολλά» δεν είναι τυπική ευχή. Είναι μικρή πράξη σύνδεσης. Υπενθύμιση σχέσης. Ένα νήμα που κρατά τις κοινωνικές μας δομές ζωντανές, ακόμη...
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τρίτη 17 Φεβρουαρίου
THANOS PAPAIVANNOY ASEP
Πώς εμπλέκεται το ΑΣΕΠ στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων
Πώς σχολιάζει ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ την εμπλοκή της Ανεξάρτητης Αρχής στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων; Γιατί θεωρεί ότι θα έχει θετικό αντίκτυπο
Πώς εμπλέκεται το ΑΣΕΠ στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων
taxi
Χωρίς ταξί η Αττική από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή το πρωί - Τι ισχύει στην υπόλοιπη χώρα
Ταξί: Νέα τριήμερη απεργία από σήμερα στην Αττική και για δύο μέρες σε ολόκληρη την Ελλάδα
Χωρίς ταξί η Αττική από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή το πρωί - Τι ισχύει στην υπόλοιπη χώρα
ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΕΥΤΙΚΟΥΣ
Σχολεία: Σοβαρές καταγγελίες για πρακτικές πίεσης και έμμεσων απειλών από στελέχη σχολικών μονάδων
Διευθυντές και υποδιευθυντές φέρονται να ζητούν από εκπαιδευτικούς να τροποποιήσουν βαθμολογίες μαθητών
Σχολεία: Σοβαρές καταγγελίες για πρακτικές πίεσης και έμμεσων απειλών από στελέχη σχολικών μονάδων