Νεοδιόριστοι 2023: «Να υπολογίζονται και τα οργανικά και τα λειτουργικά κενά στις αιτήσεις μετάθεσης»
«Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να ικανοποιεί εφεξής τις αιτήσεις μετάθεσης των εκπαιδευτικών λαμβάνοντας υπόψη τόσο τα οργανικά όσο και τα λειτουργικά κενά, όπως έγινε και με τους διορισμούς»

Το Συντονιστικό Νεοδιόριστων 2023 επισημαίνει την ανάγκη για υπολογισμό των κενών που θα προκύψουν για τους εκπαιδευτικούς που θα αιτηθούν μετάθεση από τον Οκτώβριο του 2024 και εξής.

«Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να ικανοποιεί εφεξής τις αιτήσεις μετάθεσης των συναδέλφων λαμβάνοντας υπόψη τόσο τα οργανικά όσο και τα λειτουργικά κενά, όπως έγινε και με τους διορισμούς. Σε αντίθετη περίπτωση, δημιουργείται μεγάλη ανισορροπία και συντελείται κατάφωρη αδικία εις βάρος συναδέλφων που έχουν διοριστεί πολύ μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους, καθώς -ειδικά το έτος 2023- οι περιοχές που δόθηκαν για μόνιμο διορισμό ήταν για την πλειοψηφία των ειδικοτήτων σε απομακρυσμένα και δυσπρόσιτα μέρη» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του.

Η ανακοίνωση του Συντονιστικού Νεοδιόριστων 2023

 Άμεση αλλαγή του τρόπου υπολογισμού κενών για Μεταθέσεις.

Ο μεγάλος αριθμός διορισμών που πραγματοποιήθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας τον Αύγουστο του 2024 ήταν ένα μεγάλο βήμα προς την ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας σχετικά με την κάλυψη των κενών με μόνιμους συναδέλφους.

Η απόφαση, αυτή, του Υπουργείου Παιδείας είναι πολύ σημαντική καθώς οι διορισμοί -για πρώτη φορά- έγιναν , όχι μόνο σε οργανικά, αλλά και σε λειτουργικά κενά. Εδώ, επισημαίνεται η επιτακτική ανάγκη να ισχύσει το ίδιο και στον υπολογισμό των κενών που θα προκύψουν για τους εκπαιδευτικούς που θα αιτηθούν μετάθεση από τον Οκτώβριο του 2024 και εξής.

Στην πράξη, ζητούμε να μην υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να ικανοποιεί εφεξής τις αιτήσεις μετάθεσης των συναδέλφων λαμβάνοντας υπόψη τόσο τα οργανικά όσο και τα λειτουργικά κενά, όπως έγινε και με τους διορισμούς. Σε αντίθετη περίπτωση, δημιουργείται μεγάλη ανισορροπία και συντελείται κατάφωρη αδικία εις βάρος συναδέλφων που έχουν διοριστεί πολύ μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους, καθώς -ειδικά το έτος 2023- οι περιοχές που δόθηκαν για μόνιμο διορισμό ήταν για την πλειοψηφία των ειδικοτήτων σε απομακρυσμένα και δυσπρόσιτα μέρη.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ 2023

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

moro - vrefos.jpg
ΕΔΕ για την απουσία παιδιάτρου στη Ζάκυνθο - Έρευνα για το περιστατικό μηνιγγίτιδας σε βρέφος
Το 5μηνο βρέφος αεροδιακομίστηκε στην Πάτρα – Υπουργός Υγείας ζητά γρήγορη διερεύνηση και συγγνώμη στους γονείς
ΕΔΕ για την απουσία παιδιάτρου στη Ζάκυνθο - Έρευνα για το περιστατικό μηνιγγίτιδας σε βρέφος
χρυση
Αναβολή στην δίκη της Χρυσής Αυγής: Νέα ημερομηνία αντί για την Παρασκευή
Η απόφαση ανακοινώθηκε μετά από μαζικές συγκεντρώσεις συλλογικών φορέων, που απαιτούν καταδίκη των νεοναζί
Αναβολή στην δίκη της Χρυσής Αυγής: Νέα ημερομηνία αντί για την Παρασκευή
Τρένο
Σιδηρόδρομος σε πραγματικό χρόνο: Το railway.gov.gr στο «τιμόνι» της ψηφιακής εποπτείας
Για πρώτη φορά οι πολίτες παρακολουθούν ζωντανά τη θέση, την ταχύτητα και τις καθυστερήσεις των τρένων στον άξονα Αθήνα–Θεσσαλονίκη
Σιδηρόδρομος σε πραγματικό χρόνο: Το railway.gov.gr στο «τιμόνι» της ψηφιακής εποπτείας