Νεοδιόριστοι 2023: «Να υπολογίζονται και τα οργανικά και τα λειτουργικά κενά στις αιτήσεις μετάθεσης»
«Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να ικανοποιεί εφεξής τις αιτήσεις μετάθεσης των εκπαιδευτικών λαμβάνοντας υπόψη τόσο τα οργανικά όσο και τα λειτουργικά κενά, όπως έγινε και με τους διορισμούς»

Το Συντονιστικό Νεοδιόριστων 2023 επισημαίνει την ανάγκη για υπολογισμό των κενών που θα προκύψουν για τους εκπαιδευτικούς που θα αιτηθούν μετάθεση από τον Οκτώβριο του 2024 και εξής.

«Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να ικανοποιεί εφεξής τις αιτήσεις μετάθεσης των συναδέλφων λαμβάνοντας υπόψη τόσο τα οργανικά όσο και τα λειτουργικά κενά, όπως έγινε και με τους διορισμούς. Σε αντίθετη περίπτωση, δημιουργείται μεγάλη ανισορροπία και συντελείται κατάφωρη αδικία εις βάρος συναδέλφων που έχουν διοριστεί πολύ μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους, καθώς -ειδικά το έτος 2023- οι περιοχές που δόθηκαν για μόνιμο διορισμό ήταν για την πλειοψηφία των ειδικοτήτων σε απομακρυσμένα και δυσπρόσιτα μέρη» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του.

Η ανακοίνωση του Συντονιστικού Νεοδιόριστων 2023

 Άμεση αλλαγή του τρόπου υπολογισμού κενών για Μεταθέσεις.

Ο μεγάλος αριθμός διορισμών που πραγματοποιήθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας τον Αύγουστο του 2024 ήταν ένα μεγάλο βήμα προς την ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας σχετικά με την κάλυψη των κενών με μόνιμους συναδέλφους.

Η απόφαση, αυτή, του Υπουργείου Παιδείας είναι πολύ σημαντική καθώς οι διορισμοί -για πρώτη φορά- έγιναν , όχι μόνο σε οργανικά, αλλά και σε λειτουργικά κενά. Εδώ, επισημαίνεται η επιτακτική ανάγκη να ισχύσει το ίδιο και στον υπολογισμό των κενών που θα προκύψουν για τους εκπαιδευτικούς που θα αιτηθούν μετάθεση από τον Οκτώβριο του 2024 και εξής.

Στην πράξη, ζητούμε να μην υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να ικανοποιεί εφεξής τις αιτήσεις μετάθεσης των συναδέλφων λαμβάνοντας υπόψη τόσο τα οργανικά όσο και τα λειτουργικά κενά, όπως έγινε και με τους διορισμούς. Σε αντίθετη περίπτωση, δημιουργείται μεγάλη ανισορροπία και συντελείται κατάφωρη αδικία εις βάρος συναδέλφων που έχουν διοριστεί πολύ μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους, καθώς -ειδικά το έτος 2023- οι περιοχές που δόθηκαν για μόνιμο διορισμό ήταν για την πλειοψηφία των ειδικοτήτων σε απομακρυσμένα και δυσπρόσιτα μέρη.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ 2023

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ζαχαράκη
Ζαχαράκη: Προς επαναλειτουργία το helpdesk για τα σετ ρομποτικής στα σχολεία
Η υπουργός Παιδείας απαντά σε ερώτηση για την επιμόρφωση εκπαιδευτικών και τον εξοπλισμό ρομποτικής στα σχολεία
Ζαχαράκη: Προς επαναλειτουργία το helpdesk για τα σετ ρομποτικής στα σχολεία
Χάρης Δούκας
Αιχμές Δούκα για τη διαγραφή Κωνσταντινόπουλου: Με διαγραφές δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα
Ο Δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε ότι η πορεία προς τις βουλευτικές εκλογές απαιτεί διεύρυνση και ενότητα και όχι αποκλεισμούς ή περιορισμούς του...
Αιχμές Δούκα για τη διαγραφή Κωνσταντινόπουλου: Με διαγραφές δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα
Θεσσαλονίκη: Βίντεο καταγράφει τη στιγμή που ο 20χρονος, μαχαιρωμένος, σωριάζεται στο οδόστρωμα
Θεσσαλονίκη: Βίντεο καταγράφει τη στιγμή που ο 20χρονος, μαχαιρωμένος, σωριάζεται στο οδόστρωμα
Βίντεο ντοκουμέντο από τη φονική επίθεση εις βάρος του 20χρονου στη Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη: Βίντεο καταγράφει τη στιγμή που ο 20χρονος, μαχαιρωμένος, σωριάζεται στο οδόστρωμα