Αστυνομικοί προσήγαγαν φοιτητές στο ΑΠΘ
ΑΠΘ: Αστυνομικοί προσήγαγαν φοιτητές στην παλιά Φιλοσοφική

Σε διαμαρτυρία στον πρύτανη του ΑΠΘ προχώρησε σήμερα, Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, ο Σύλλογο Οικότροφων Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης (ΣΟΦΕΘ), ζητώντας να αποκατασταθούν όλα τα ασανσέρ άμεσα μετά το περιστατικό με την πτώση ασανσέρ.

Ωστόσο, ο ΣΟΦΕΘ υποστηρίζει ότι «η αντιμετώπιση του πρύτανη ήταν εξοργιστική, καθώς δεν ανέλαβε καμία ευθύνη και μας αντιμετώπισε με χλευασμό και απειλές».

Μάλιστα, καταγγέλλει ότι αστυνομικοί «εισέβαλαν στην παλιά Φιλοσοφική, όπου βρισκόμασταν με τον πρύτανη, χτύπησαν και προσήγαγαν φοιτητές και φοιτήτριες που ζητούσαν το αυτονόητο».

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης (ΣΟΦΕΘ) σχετικά με τα σημερινά γεγονότα στην παλιά Φιλοσοφική

Σήμερα, 10 Οκτώβρη ο ΣΟΦΕΘ μετά την γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί στον πρύτανη για την κατάσταση στις εστίες και συγκεκριμένα για το περιστατικό με το ασανσέρ που πλέον έχει γίνει πανελλαδικά γνωστό και που από τύχη δεν υπήρχε κάποιο άτομο μέσα.

Η αντιμετώπιση του πρύτανη ήταν εξοργιστική καθώς δεν ανέλαβε καμία ευθύνη και μας αντιμετώπισε με χλευασμό και απειλές. Εμείς ζητούσαμε απλά το αυτονόητο, δηλαδή να εξασφαλιστεί ότι θα αντικατασταθούν όλα τα ασανσέρ άμεσα!

Σαν να μην έφτανε αυτό μετά από κάποια ώρα μπάτσοι εισέβαλλαν στην παλιά Φιλοσοφική όπου βρισκόμασταν με τον πρύτανη, χτύπησαν και προσήγαγαν φοιτητές και φοιτήτριες που ζητούσαν το αυτονόητο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που λέμε για την κατάσταση στις εστίες. Ο σύλλογός μας έχει τοποθετηθεί πολλές φορές για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και κάθε φορά οι υπεύθυνοι αδιαφορούν. Έχουμε πει άπειρες φορές για τα προβλήματα συντήρησης που αντιμετωπίζουν τα κτίρια, για την κακή ποιότητα σίτισης κλπ. Ξεκάθαρα υπεύθυνοι για όλα αυτά είναι το κράτος , η πρυτανεία, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και η διεύθυνση των εστιών.

Η καταστολή δεν πρόκειται ούτε να μας φοβίσουν ούτε τίποτα. Αντίθετα μας εξοργίζει παραπάνω το γεγονός ότι επιβεβαιώνεται η στάση της πρυτανείας και όλων των υπευθύνων απέναντί μας. Δηλαδή λήρης αδιαφορία για τις συνθήκες διαβίωσης μας. Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε και δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε. Αλληλεγγύη στα 5 άτομα που πιάστηκαν κατά την διάρκεια της συμπλοκής με τους μπάτσους. Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι-ες χωρίς κατηγορίες!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΤΡΟΦΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΕΣΤΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βροχή
Αθήνα στο «κόκκινο» από την Τετάρτη – Τριήμερο βροχοπτώσεων χωρίς ανάσα
Ειδικοί προειδοποιούν για έντονα φαινόμενα, υψηλό κίνδυνο πλημμυρών και τριήμερη κακοκαιρία που χτυπά όλη τη χώρα από την Πέμπτη
Αθήνα στο «κόκκινο» από την Τετάρτη – Τριήμερο βροχοπτώσεων χωρίς ανάσα
Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ΕΑΠ - Hellenic Open University
ΕΑΠ: Πιστοποίηση του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Δημόσια Διοίκηση» από την ΕΘΑΑΕ
ΕΑΠ: Επιτυχής Πιστοποίηση του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Δημόσια Διοίκηση» από την ΕΘΑΑΕ
ΕΑΠ: Πιστοποίηση του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Δημόσια Διοίκηση» από την ΕΘΑΑΕ
ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ.jpg
Έφυγε από τη ζωή η εκπαιδευτικός Αγγελίνα (Λίνα) Λαζαρίδου
Όλα αυτά τα χρόνια υπηρέτησε με αυταπάρνηση και αποτελεσματικότητα ως εκπαιδευτικός. Αγαπήθηκε από τους μαθητές της και από τους συναδέλφους της.
Έφυγε από τη ζωή η εκπαιδευτικός Αγγελίνα (Λίνα) Λαζαρίδου