Αστυνομικοί προσήγαγαν φοιτητές στο ΑΠΘ
ΑΠΘ: Αστυνομικοί προσήγαγαν φοιτητές στην παλιά Φιλοσοφική

Σε διαμαρτυρία στον πρύτανη του ΑΠΘ προχώρησε σήμερα, Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, ο Σύλλογο Οικότροφων Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης (ΣΟΦΕΘ), ζητώντας να αποκατασταθούν όλα τα ασανσέρ άμεσα μετά το περιστατικό με την πτώση ασανσέρ.

Ωστόσο, ο ΣΟΦΕΘ υποστηρίζει ότι «η αντιμετώπιση του πρύτανη ήταν εξοργιστική, καθώς δεν ανέλαβε καμία ευθύνη και μας αντιμετώπισε με χλευασμό και απειλές».

Μάλιστα, καταγγέλλει ότι αστυνομικοί «εισέβαλαν στην παλιά Φιλοσοφική, όπου βρισκόμασταν με τον πρύτανη, χτύπησαν και προσήγαγαν φοιτητές και φοιτήτριες που ζητούσαν το αυτονόητο».

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης (ΣΟΦΕΘ) σχετικά με τα σημερινά γεγονότα στην παλιά Φιλοσοφική

Σήμερα, 10 Οκτώβρη ο ΣΟΦΕΘ μετά την γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί στον πρύτανη για την κατάσταση στις εστίες και συγκεκριμένα για το περιστατικό με το ασανσέρ που πλέον έχει γίνει πανελλαδικά γνωστό και που από τύχη δεν υπήρχε κάποιο άτομο μέσα.

Η αντιμετώπιση του πρύτανη ήταν εξοργιστική καθώς δεν ανέλαβε καμία ευθύνη και μας αντιμετώπισε με χλευασμό και απειλές. Εμείς ζητούσαμε απλά το αυτονόητο, δηλαδή να εξασφαλιστεί ότι θα αντικατασταθούν όλα τα ασανσέρ άμεσα!

Σαν να μην έφτανε αυτό μετά από κάποια ώρα μπάτσοι εισέβαλλαν στην παλιά Φιλοσοφική όπου βρισκόμασταν με τον πρύτανη, χτύπησαν και προσήγαγαν φοιτητές και φοιτήτριες που ζητούσαν το αυτονόητο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που λέμε για την κατάσταση στις εστίες. Ο σύλλογός μας έχει τοποθετηθεί πολλές φορές για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και κάθε φορά οι υπεύθυνοι αδιαφορούν. Έχουμε πει άπειρες φορές για τα προβλήματα συντήρησης που αντιμετωπίζουν τα κτίρια, για την κακή ποιότητα σίτισης κλπ. Ξεκάθαρα υπεύθυνοι για όλα αυτά είναι το κράτος , η πρυτανεία, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και η διεύθυνση των εστιών.

Η καταστολή δεν πρόκειται ούτε να μας φοβίσουν ούτε τίποτα. Αντίθετα μας εξοργίζει παραπάνω το γεγονός ότι επιβεβαιώνεται η στάση της πρυτανείας και όλων των υπευθύνων απέναντί μας. Δηλαδή λήρης αδιαφορία για τις συνθήκες διαβίωσης μας. Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε και δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε. Αλληλεγγύη στα 5 άτομα που πιάστηκαν κατά την διάρκεια της συμπλοκής με τους μπάτσους. Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι-ες χωρίς κατηγορίες!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΤΡΟΦΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΕΣΤΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ρεβεγιόν με χιόνια στην Αττική - Προβλέψεις από Καλλιάνο και Κολυδά

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 31/12

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αγορές στα καταστήματα από κόσμο την Πρωτοχρονιά
Πρωτοχρονιά: Πότε ανοίγουν και πότε κλείνουν σήμερα Παραμονή σούπερ μάρκετ και καταστήματα
Εορταστικό ωράριο με «παράθυρα» έως αργά το βράδυ – Ποιοι κλείνουν στις 18:00 και ποιοι τραβούν… κουρτίνα μετά τις 20:00
Πρωτοχρονιά: Πότε ανοίγουν και πότε κλείνουν σήμερα Παραμονή σούπερ μάρκετ και καταστήματα
kykloforiakes_rythmiseis_dromoi
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας για την παραμονή και ανήμερα Πρωτοχρονιάς
Σε ποιους δρόμους θα πραγματοποιούνται προσωρινές και σταδιακές διακοπές της κυκλοφορίας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας για την παραμονή και ανήμερα Πρωτοχρονιάς
zeugari
Αυτισμός: Τρία σημάδια που μπορεί να εξηγούν τη συμπεριφορά του συντρόφου σας
Η πρόσφατη επιστροφή της σειράς ντοκιμαντέρ Love on the Spectrum στο Netflix έφερε ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα των ερωτικών σχέσεων ατόμων στο...
Αυτισμός: Τρία σημάδια που μπορεί να εξηγούν τη συμπεριφορά του συντρόφου σας
xioni kakokairia athina
Καιρός από το “ψυγείο” στο… κοντομάνικο: Πού θα χιονίσει, «νιφάδες» και στην Αττική – και μετά… άνοιξη με 18-20°C
Τι καιρό θα κάνει σήμερα Τετάρτη (31/12) και αύριο Πρωτοχρονιά (1/1)
Καιρός από το “ψυγείο” στο… κοντομάνικο: Πού θα χιονίσει, «νιφάδες» και στην Αττική – και μετά… άνοιξη με 18-20°C