πασοκ
«Είναι αυτονόητη η υποχρέωση της Πολιτείας να σταθεί στο πλευρό τους»

Ο βουλευτής Παιδείας ΠΑΣΟΚ Στέφανος Παραστατίδης δίνει το δικό του μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών.

Αναλυτικά:

Η 5η Οκτωβρίου, η ημέρα που έχει καθιερωθεί από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, είναι μια ακόμα ευκαιρία συνειδητοποίησης, αναγνώρισης και ανάδειξης του καταλυτικού ρόλο τους όχι μόνον στο σχολικό αλλά και στο ευρύτερο κοινωνικό πεδίο. 

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ειδικά στη σημερινή δυστοπική πραγματικότητα για το σχολείο και την εκπαίδευση γενικότερα, να αναδειχθεί ο σπουδαίος ρόλος των εκπαιδευτικών όχι μόνον για την πολύτιμη συμβολή τους στη διδακτική και μαθησιακή διαδικασία αλλά κυρίως ως παιδαγωγών, φορέων και πολλαπλασιαστών ανθρωπιστικών αρχών, ιδεών και αξιών.

Είναι αυτονόητη η υποχρέωση της Πολιτείας να σταθεί στο πλευρό τους, ενισχύοντας ηθικά και υλικά την αποστολή τους, να επενδύσει με εμπιστοσύνη και γενναιοδωρία ώστε να στηριχθούν σε όλα τα επίπεδα της λειτουργίας τους.

Είναι όμως και υποχρέωση όλων μας, της κοινωνίας συνολικά, να σταθεί με εμπιστοσύνη, συνεργασία και αλληλεγγύη δίπλα τους, στην καθημερινή προσπάθεια για καλύτερους μελλοντικούς πολίτες  και καλύτερη αυριανή κοινωνία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους ιδιωτικού: Ξεκινούν 10/3 οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πετρουνιας
Παγκόσμιο Κύπελλο Μπακού: «Ασημένιος» ο Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους
Ο «άρχοντας των κρίκων» επιβεβαιώνει την κλάση του με εξαιρετική εμφάνιση και δυνατή παρουσία στο παγκόσμιο στερέωμα της ενόργανης
Παγκόσμιο Κύπελλο Μπακού: «Ασημένιος» ο Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους
Άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου
Ανεβαίνουν ξανά οι τιμές του πετρελαίου – Προειδοποίηση από το Κατάρ για παγκόσμια ενεργειακή κρίση
Το Brent ξεπέρασε τα 93 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο υπ. Ενέργειας του Κατάρ προειδοποιεί για πιθανή διακοπή εξαγωγών και άνοδο έως τα 150 δολάρια
Ανεβαίνουν ξανά οι τιμές του πετρελαίου – Προειδοποίηση από το Κατάρ για παγκόσμια ενεργειακή κρίση