mitsotakis
Όλα όσα είπε για το Ψηφιακό Φροντιστήριο και τις αλλαγές στην εκπαίδευση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην σημερινή ανάρτησή του για τον εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου αναφέρεται στο ψηφιακό φροντιστήριο το οποίο είναι μια από τις 11 αλλαγές που εισάγονται φέτος στην εκπαίδευση καθώς και για άλλα θέματα που απασχολούν την κοινωνία.

«Καλημέρα από την Νέα Υόρκη, όπου βρίσκομαι εν όψει της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και άλλες συναντήσεις, και φυσικά θα βρεθώ και με την Ομογένεια, όμως ας μην προτρέχω -αυτά θα τα συζητήσουμε την άλλη εβδομάδα!

Ξεκινώ, λοιπόν, τη σημερινή ανασκόπηση με το  Ψηφιακό Φροντιστήριο,, όπου είχα τη χαρά να παρακολουθήσω το πρώτο μάθημα που πραγματοποιήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε! Στο μάθημα αυτό καταγράφηκαν 4.000 ταυτόχρονες συνδέσεις, ενδεικτικό της σημαντικότητας και της αποδοχής αυτής της δράσης.

Σε πρώτη φάση προσφέρεται ενισχυτική διδασκαλία για 11 πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ με τη συνδρομή 79 καθηγητών. Στην πλήρη του ανάπτυξη, η live τηλεκπαίδευση θα καλύπτει 45 μαθήματα, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα υποστήριξης στη νοηματική. Επιπλέον, το on-demand μέρος του Ψηφιακού Φροντιστηρίου θα περιλαμβάνει 2.500 μαγνητοσκοπημένα βίντεο που θα καλύπτουν όλη τη διδακτέα ύλη για 49 μαθήματα, από την Ε’ Δημοτικού μέχρι τη Γ’ Λυκείου.
Αυτή τη στιγμή, καλύπτονται τα μαθήματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου. Το πιο σημαντικό είναι ότι τα παιδιά θα μπορούν να στέλνουν ερωτήσεις στους καθηγητές για ό,τι τους δυσκολεύει.

Είναι μια από τις 11 αλλαγές που εισάγονται φέτος στην εκπαίδευση, προσφέροντας ελεύθερη, ισότιμη και δωρεάν πρόσβαση σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες ανά την Ελλάδα. Είναι χρέος μας να στηρίξουμε το οικογενειακό εισόδημα με δωρεάν, ποιοτική συμπληρωματική εκπαίδευση.
Επίσης πάρα πολύ σημαντική θεωρώ και τη δέσμευση για την απαγόρευση στη χρήση κινητών στο σχολείο.
Το κινητό πρέπει να μένει στην τσάντα την ώρα του μαθήματος και πιστεύω όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό βοηθάει πρωτίστως τα παιδιά, τη μαθησιακή διαδικασία αλλά και την κοινωνικοποίησή τους.

Σκεφτόμαστε να προμηθεύσουμε τα σχολεία με lockers -δοκιμαστικά στην αρχή- για να κλειδώνουν τα κινητά τους οι μαθητές και οι μαθήτριες και να τα παίρνουν όταν φεύγουν.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ηλικιωμένη εκπαιδευτικός
Προσοχή! Εκπαιδευτικοί έπεσαν θύματα απάτης με ανύπαρκτα διαμερίσματα
Το ζήτημα φέρνει ξανά στο προσκήνιο τις δυσκολίες στέγασης των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε τουριστικές και ακριβές περιοχές
Προσοχή! Εκπαιδευτικοί έπεσαν θύματα απάτης με ανύπαρκτα διαμερίσματα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Σχολεία – Αναθέσεις μαθημάτων: Οι τελευταίες αλλαγές σε Γυμνάσιο, ΓΕΛ, ΕΠΑ.Λ. και Π.ΕΠΑ.Λ.
Εκπαιδευτικοί: Τι ισχύει με τις αναθέσεις μαθημάτων τη νέα σχολική χρονιά 2025/26
Σχολεία – Αναθέσεις μαθημάτων: Οι τελευταίες αλλαγές σε Γυμνάσιο, ΓΕΛ, ΕΠΑ.Λ. και Π.ΕΠΑ.Λ.
δασκάλα
Ποιες θα είναι οι καθαρές αποδοχές των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που υπηρετούν τη φετινή σχολική χρονιά
Τι θα λαμβάνουν μετά τις κρατήσεις οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται με προσωρινές συμβάσεις στα σχολεία φέτος
Ποιες θα είναι οι καθαρές αποδοχές των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που υπηρετούν τη φετινή σχολική χρονιά
Η ομάδα Vroom του ΑΠΘ
Η ομάδα Vroom του ΑΠΘ στο alfavita.gr: Το μικρό αυτοκίνητο που αλλάζει το μέλλον της αυτόνομης οδήγησης
Στο περίπτερο του alfavita.gr, οι φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών παρουσιάζουν το πρωτοποριακό τους έργο και...
Η ομάδα Vroom του ΑΠΘ στο alfavita.gr: Το μικρό αυτοκίνητο που αλλάζει το μέλλον της αυτόνομης οδήγησης