thrania
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Να προχωρήσει άμεσα η β΄φάση προσλήψεων αναπληρωτών

Τεράστια παραμένουν τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, παρά τις προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών και αναπληρωτών, όπως καταγγέλλει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ).

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Σπύρος Μαρίνης, ανέφερε ότι τα κενά στα σχολεία υπολογίζονται σε περίπου 18.000, με τα 10.000 περίπου εξ’ αυτών να είναι στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, δηλαδή σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία.

Όπως σημείωσε ο κ. Μαρίνης, αυτός ο αριθμός αφορά όλες τις ειδικότητες, καθώς επίσης και την παράλληλη στήριξη.

Ενδεικτικά, στη Γ’ Αθήνας, τα κενά είναι περίπου 700, στον νομό Αχαΐας 224, στον νόμο Κορινθίας 169 και στην Εύβοια 152.

Επιπλέον, είπε ότι περίπου το 50% των ολοήμερων δεν λειτουργούν. «Ακούμε μεγάλα λόγια, που προσπαθούν να κρύψουν τα πολύ μεγάλα προβλήματα που συσσωρεύονται στην εκπαίδευση και είναι εκρηκτικά», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΟΕ.

Πέρυσι στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δούλεψαν 52.000 αναπληρωτές και πάλι η χρονιά έκλεισε με κενά. Παράλληλα αποχώρησαν με συνταξιοδότηση περίπου 4.000 εκπαιδευτικοί.

Απλά μαθηματικά: 52.000 + 4.000 - 10.000 - 28.000 = 18.000 κενά στα σχολεία

Φέτος έγιναν 10.000 διορισμοί και έχουν μέχρι τώρα προσληφθεί 28.000 αναπληρωτές.

Όπως έχει επισημάνει εδώ και μέρες το alfavita.gr απλά μαθηματικά καταδεικνύουν πως η χρονιά ξεκινάει με περίπου 18.000 κενά σε όλη τη χώρα.

Αυτό σημαίνει ότι για έναν, δυο ή και περισσότερους μήνες πολλοί μαθητές δεν θα κάνουν μάθημα.

Βέβαια το υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο του εξορθολογισμού" όπως λέει, κάνει ότι μπορεί να φορτώσει τα τμήματα με 25 έως και 28 μαθητές. Περίπου 1600 τμήματα "εξαφανίστηκαν" από το εκπαιδευτικό τοπίο, ενώ πολλοί μαθητές αναγκάστηκαν να να μετακινηθούν σε σχολεία διπλανών χωριών, μακριά από τους φίλους και το κοινωνικό τους περιβάλλον. 

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τάξη
Οκτώ μαθητές ανά εκπαιδευτικό; Η αλήθεια πίσω από έναν αριθμό που λέει λίγα και κρύβει πολλά
Οκτώ μαθητές ανά εκπαιδευτικό; Η στατιστική που κρύβει τις τάξεις των 25 παιδιών στα σχολεία της Ελλάδας
Οκτώ μαθητές ανά εκπαιδευτικό; Η αλήθεια πίσω από έναν αριθμό που λέει λίγα και κρύβει πολλά
dieythyntis_2.jpg
Διεύθυνση εκπαίδευσης καθαίρεσε διευθυντή και μετά του κοινοποίησε παραπομπή σε πειθαρχική διαδικασία
Αντιδράσεις για την παραπομπή του σε πειθαρχικό – Στο επίκεντρο οι πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών - Αναφορά στις δικαστικές αποφάσεις
Διεύθυνση εκπαίδευσης καθαίρεσε διευθυντή και μετά του κοινοποίησε παραπομπή σε πειθαρχική διαδικασία
Νηπιαγωγείο με κάγκελα
«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου
Καταγγελία Συλλόγου Εκπαιδευτικών για εργασιακό εκφοβισμό και παραβίαση δικαιωμάτων σε νηπιαγωγείο του Χαλανδρίου
«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου