thrania
Να προχωρήσει άμεσα η β΄φάση προσλήψεων αναπληρωτών

Τεράστια παραμένουν τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, παρά τις προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών και αναπληρωτών, όπως καταγγέλλει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ).

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Σπύρος Μαρίνης, ανέφερε ότι τα κενά στα σχολεία υπολογίζονται σε περίπου 18.000, με τα 10.000 περίπου εξ’ αυτών να είναι στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, δηλαδή σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία.

Όπως σημείωσε ο κ. Μαρίνης, αυτός ο αριθμός αφορά όλες τις ειδικότητες, καθώς επίσης και την παράλληλη στήριξη.

Ενδεικτικά, στη Γ’ Αθήνας, τα κενά είναι περίπου 700, στον νομό Αχαΐας 224, στον νόμο Κορινθίας 169 και στην Εύβοια 152.

Επιπλέον, είπε ότι περίπου το 50% των ολοήμερων δεν λειτουργούν. «Ακούμε μεγάλα λόγια, που προσπαθούν να κρύψουν τα πολύ μεγάλα προβλήματα που συσσωρεύονται στην εκπαίδευση και είναι εκρηκτικά», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΟΕ.

Πέρυσι στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δούλεψαν 52.000 αναπληρωτές και πάλι η χρονιά έκλεισε με κενά. Παράλληλα αποχώρησαν με συνταξιοδότηση περίπου 4.000 εκπαιδευτικοί.

Απλά μαθηματικά: 52.000 + 4.000 - 10.000 - 28.000 = 18.000 κενά στα σχολεία

Φέτος έγιναν 10.000 διορισμοί και έχουν μέχρι τώρα προσληφθεί 28.000 αναπληρωτές.

Όπως έχει επισημάνει εδώ και μέρες το alfavita.gr απλά μαθηματικά καταδεικνύουν πως η χρονιά ξεκινάει με περίπου 18.000 κενά σε όλη τη χώρα.

Αυτό σημαίνει ότι για έναν, δυο ή και περισσότερους μήνες πολλοί μαθητές δεν θα κάνουν μάθημα.

Βέβαια το υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο του εξορθολογισμού" όπως λέει, κάνει ότι μπορεί να φορτώσει τα τμήματα με 25 έως και 28 μαθητές. Περίπου 1600 τμήματα "εξαφανίστηκαν" από το εκπαιδευτικό τοπίο, ενώ πολλοί μαθητές αναγκάστηκαν να να μετακινηθούν σε σχολεία διπλανών χωριών, μακριά από τους φίλους και το κοινωνικό τους περιβάλλον. 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Απολύθηκε αναπληρωτής με Airbnb στο όνομά του - Γιατί θεωρήθηκε «έμπορος»

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αφισα
Μαθητική έκθεση κόμικ: «Με ασφάλεια στον προορισμό, με φαντασία στην τέχνη»
Πρόσκληση – έκθεση «Με ασφάλεια στον προορισμό, με φαντασία στην τέχνη» στο Sofitel & στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών
Μαθητική έκθεση κόμικ: «Με ασφάλεια στον προορισμό, με φαντασία στην τέχνη»
τραμπ
Τραμπ από Νταβός: Απειλές προς την Ευρώπη και επαναφορά του σχεδίου για τη Γροιλανδία
Στρατηγική ασφάλεια, δασμοί και διεθνείς αντιδράσεις στο επίκεντρο της ομιλίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ
Τραμπ από Νταβός: Απειλές προς την Ευρώπη και επαναφορά του σχεδίου για τη Γροιλανδία
σχολική αίθουσα
Σχολεία στην Αττική: Η επίσημη απόφαση της περιφέρειας για την λειτουργία τους αύριο Πέμπτη - Που θα παραμείνουν κλειστά
Τι θα γίνει αύριο Πέμπτη με τα σχολεία της Αττικής
Σχολεία στην Αττική: Η επίσημη απόφαση της περιφέρειας για την λειτουργία τους αύριο Πέμπτη - Που θα παραμείνουν κλειστά