Σχολική αίθουσα
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σοβαρά προβλήματα έχουν προκληθεί από το κλείσιμο σχολείων και τμημάτων στην Καρδίτσα

Τα σοβαρά προβλήματα που φέρνει ο «εξορθολογισμός» στα σχολεία αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Καρδίτσας.

Αρκετά είναι τα σχολεία και τα τμήματα της περιοχής που «κόβονται», φέρνοντας μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς αντιμέτωπους με αρκετά ζητήματα.

Όπως πληροφορεί η ανακοίνωση, «ξαναθυμίζουμε ότι στα ΕΠΑΛ οι μαθητές των ολιγομελών τμημάτων, που δεν εγκρίθηκαν θα πρέπει να βρουν άλλο σχολείο σε άλλη πόλη(!)  ή σε άλλο ωράριο(!) για να συνεχίσουν στο αντίστοιχο τμήμα ειδικότητας, που επιθυμούν. Ειδικά για το Εσπερινό ΕΠΑΛ για την ειδικότητα Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Εγκαταστάσεων και Δικτύων, οι συγκεκριμένοι μαθητές, οι περισσότεροι είναι ενήλικες, εργαζόμενοι που συντηρούν τις οικογένειές τους και θα πρέπει να μετακομίσουν σε Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. άλλου νομού(!), προκειμένου να παρακολουθήσουν την ειδικότητα που επιθυμούν, να εξασφαλίσουν την πιστοποίηση, για να ασκούν το επάγγελμά τους».

Η ανακοίνωση

«Ασταμάτητα δουλεύει η “πριονοκορδέλα” (εξορθολογισμός σύμφωνα με Μητσοτάκη-Πιερρακάκη) του ΥΠΑΙΘ και των τοπικών διοικήσεων πετσοκόβοντας τμήματα σχολείων. Μετά τη μη έγκριση των 3 από τα 4 ολιγομελή στα ΕΠΑΛ (συγκεκριμένα δύο στο 1ο ΕΠΑΛ (Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών και Τεχνικός Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων και Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου), και ένα στο Εσπερινό ΕΠΑΛ (Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Εγκαταστάσεων και Δικτύων) σειρά πήραν τα Γενικά Λύκεια.

Ένα χρόνο μετά τις πλημμύρες του Ντάνιελ κόβονται:

Στο ΓΕΛ Προαστίου στη Γ' ταξη η κατεύθυνση των Ανθρωπιστικών Σπουδών με 5 μαθητές (δύο μάλιστα πλημμυροπαθείς απο την Αγία Τριάδα).

Στην Ιτέα ουσιαστικά κλείνουν τις Λυκειακές τάξεις καθώς δεν εγκρίθηκε η λειτουργία των κατευθύνσεων στη Γ' και στη Β' τάξη.

Στη Μαγούλα αντίστοιχα τις Λυκειακές τάξεις δεν εγκρίθηκε η λειτουργία των κατευθύνσεων στη Β' τάξη και στη Γ' τάξη της Οικονομίας και Πληροφορικής.

Στο Λύκειο Λεονταρίου οι 9 μαθητές της Γ' τάξης της Οικονομίας και πληροφορικής αποφασίστηκε να  μετακινηθούν στους Σοφάδες  (μάλιστα μαθητής διαμένει στη Ρεντίνα).

Ξαναθυμίζουμε ότι στα ΕΠΑΛ οι μαθητές των ολιγομελών τμημάτων, που δεν εγκρίθηκαν θα πρέπει να βρουν άλλο σχολείο σε άλλη πόλη(!)  ή σε άλλο ωράριο(!) για να συνεχίσουν στο αντίστοιχο τμήμα ειδικότητας, που επιθυμούν. Ειδικά για το Εσπερινό ΕΠΑΛ για την ειδικότητα Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Εγκαταστάσεων και Δικτύων, οι συγκεκριμένοι μαθητές, οι περισσότεροι είναι ενήλικες, εργαζόμενοι που συντηρούν τις οικογένειές τους και θα πρέπει να μετακομίσουν σε Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. άλλου νομού(!), προκειμένου να παρακολουθήσουν την ειδικότητα που επιθυμούν, να εξασφαλίσουν την πιστοποίηση, για να ασκούν το επάγγελμά τους.

Δεν θα αποδεχτούμε σαν κανονικότητα και εξορθολογισμό τη βαρβαρότητα που σημαίνουν τα κλεισίματα τμημάτων και σχολείων.

Η ΕΛΜΕ Καρδίτσας καλεί σε ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ κινητοποιήσεων! Εκπαιδευτικοί γονείς και μαθητές πρέπει να τους σταματήσουμε.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Καμιά συγχώνευση τμημάτων

Κανένα κλείσιμο σχολείου

Καμιά μετακίνηση μαθητή ή εκπαιδευτικού

 Κινητοποίηση Τετάρτη 11/9 -12.30μμ στη ΔΔΕ Καρδίτσας»

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τσιπρας
Αλέξης Τσίπρας στο Unmute Now Athens: Διάλογος με τη νέα γενιά για στέγη, εργασία και το μέλλον της χώρας
Η εκδήλωση στην Αθήνα συγκέντρωσε δεκάδες νέους και νέες λίγες ημέρες πριν τις αναμενόμενες πολιτικές πρωτοβουλίες του πρώην πρωθυπουργού
Αλέξης Τσίπρας στο Unmute Now Athens: Διάλογος με τη νέα γενιά για στέγη, εργασία και το μέλλον της χώρας
μητσοτακης
Κ. Μητσοτάκης: «Δεν προβλέπεται μεγάλη συστημική κρίση για τον ελληνικό τουρισμό»
Τι είπε για γεωπολιτικές εξελίξεις, επενδύσεις, εργαζόμενους και τη βιωσιμότητα του τουρισμού
Κ. Μητσοτάκης: «Δεν προβλέπεται μεγάλη συστημική κρίση για τον ελληνικό τουρισμό»
diethnes-panepistimio
ΔΙΠΑΕ: Εκδήλωση για την έμφυλη ενδοοικογενειακή βία σε συνεργασία με το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
Η εκδήλωση με τίτλο: «Έμφυλη ενδοοικογενειακή βία. Το χάπι του βιασμού», θα πραγματοποιηθεί 12:00 – 13:00, στην Αίθουσα Τελετών «Αλέξανδρος» στην...
ΔΙΠΑΕ: Εκδήλωση για την έμφυλη ενδοοικογενειακή βία σε συνεργασία με το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
eidiki agwgi
ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Στάση εργασίας και κινητοποίηση για την ψυχική στήριξη των μαθητών και την ενίσχυση του δημόσιου σχολείου
Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ καταγγέλλει την υποστελέχωση των υποστηρικτικών δομών και ζητά μόνιμη παρουσία ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών σε κάθε σχολική μονάδα
ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Στάση εργασίας και κινητοποίηση για την ψυχική στήριξη των μαθητών και την ενίσχυση του δημόσιου σχολείου