panepistimio-patron
Η απάντηση Μπούρα για την εγγύηση των 200 ευρώ και την στέγαση

5.000 φοιτητές αναμένονται φέτος στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, όπως ανέφερε ο πρύτανης Χρήστος Μπούρας. «Έχουμε διάφορες κατηγορίες κι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, υπάρχουν αυτοί που μπαίνουν, απ’ αυτό που λέμε Πανελλαδικές εξετάσεις, εκεί περιμένουμε περίπου γύρω στις 4.500- 4.600» .

«Υπάρχουν οι ομογενείς που φέτος είναι περίπου 300, είναι αυτοί που δίνουν με ειδικό τρόπο εξετάσεις, αλλοδαποί και διάφορες άλλες κατηγορίες. Θεωρώ ότι θα πλησιάσουμε, πιθανά θα ξεπεράσουμε τις 5.000 μετά από πολύ καιρό. Είναι και οι μεταγραφές βέβαια δεν μπορώ να σας πω γιατί έχει ένα ισοζύγιο εκροών και εισροών, αλλά θεωρείστε ότι το 5.000 είναι κάτι που μπορούμε να το πούμε».

Σε ό,τι αφορά την πρόσβαση των νέων φοιτητών στη σίτιση και τη στέγαση, αλλά και τα σχόλια για τα 200 ευρώ που τέθηκαν ως εγγύηση για τα δωμάτια, ο κ. Μπούρας επεσήμανε:

«Φοιτητής ή φοιτήτρια που πληροί τα κριτήρια σίτισης και στέγασης στο Πανεπιστήμιο Πατρών θα βρει και σίτιση και στέγαση. Και αυτοί που κάνουν επαναστατική γυμναστική και λαϊκισμό με την εγγύηση των 200 ευρώ, ήθελα να ήξερα που ήταν τόσα χρόνια. Το Πανεπιστήμιο Πατρών δεν έβαλε ενοίκιο, έβαλε μια εγγύηση η οποία αποδίδεται, αν το δωμάτιο παραδοθεί, με την συνήθη χρήση. Και μου προκαλεί εντύπωση που διαμαρτύρονται αυτοί που νοικιάζουν σπίτια και παίρνουν 3 ενοίκια από τους ανθρώπους. Γιατί υπάρχουν τέτοιες καταγγελίες. Διαμαρτύρονται οι ίδιοι, γι΄αυτό μίλησα για λαϊκισμό.

Με συγχωρείτε που είμαι λίγο σκληρός. Και να σας πω, γιατί είναι πάρα πολύ επίκαιρο το θέμα, το ελληνικό δημόσιο, όλοι μας, δίναμε 720.000 για να νοικιάσουμε ξενοδοχεία στην Πάτρα και δεν παίρναν και όλοι δωμάτιο. Σήμερα έχουν πάρει δωμάτιο όλοι ακόμα και οι επιλαχόντες. Δεν νοικιάζουμε ξενοδοχεία και έχουμε και 100 δωμάτια άδεια. Τα συμπεράσματα δικά σας. Όπου χρειάστηκε, έγιναν τα κατάλληλα μέτρα για να φύγουν άνθρωποι 15 χρόνια, 40 χρονών, εκτός αν κάποιος πιστεύει ότι με παιδιά 18, 24 χρονών πρέπει να μένουν μέσα ενήλικες. Και όπου και όταν χρειάστηκε αστυνομία έκανε τη δουλειά της, όπως κάνει σε κάθε οργανωμένη κοινωνία.

Και είμαστε πολύ περήφανοι σαν Πρυτανική Αρχή για αυτό που έγινε. Γκρεμίσανε δύο σεισμόπληκτα κτίρια που ήταν κέντρα παραβατικότητας. Και κλείνω με μια ευχάριστη νότα, μέχρι τα Χριστούγεννα θα δημοπρατηθεί το μεγαλύτερο εστιατόριο στη χώρα, πιθανόν το μεγαλύτερο στα Βαλκάνια με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Παιδείας με ποσό 8.000.000ευρώ. Στο Μεσολόγγι με χρήματα της Περιφέρειας, τα 10 δωμάτια γίνονται 40 καινούρια εξοπλισμένα. Η φοιτητική εστία του Μεσολογγίου και παροτρύνω να πάμε όλοι μαζί να το εγκαινιάσουμε είναι η πιο σύγχρονη της χώρας. Air condition σε όλα τα δωμάτια, lobby για τους φοιτητές με κουζινάκια, ψυγείο και άλλα, αίθουσα υπολογιστών για τους φοιτητές. Αυτό μπορούμε να κάνουμε, αυτό κάναμε, γιατί το Πανεπιστήμιο πρωτίστως είναι φοιτητές».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

νεα περαμος
Νέα Πέραμος: Τον κρατούσαν αιχμάλωτο 6 μέρες - Δέκα σφαίρες και χαριστική βολή στο κεφάλι
Η ιατροδικαστική έκθεση ανατρέπει το αρχικό σενάριο για τη δολοφονία του 27χρονου
Νέα Πέραμος: Τον κρατούσαν αιχμάλωτο 6 μέρες - Δέκα σφαίρες και χαριστική βολή στο κεφάλι
Μαρινάκης
Π. Μαρινάκης για Δημόσιο: «Θα ξεβολευτούν όσοι παριστάνουν τους υπαλλήλους» (Βίντεο)
«Θέλουμε να κατοχυρωθεί στο Σύνταγμα η αξιολόγηση στο Δημόσιο» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών...
Π. Μαρινάκης για Δημόσιο: «Θα ξεβολευτούν όσοι παριστάνουν τους υπαλλήλους» (Βίντεο)
pierce
«Μαθητές για μία μέρα στο Pierce»: Η αυθεντική σχολική εμπειρία φοίτησης στις 8 Φεβρουαρίου
«Μαθητές για μία μέρα στο Pierce», την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου, από τις 10:30 έως τις 13:30, στο Pierce East Campus
«Μαθητές για μία μέρα στο Pierce»: Η αυθεντική σχολική εμπειρία φοίτησης στις 8 Φεβρουαρίου
Διευθυντές στο Δημόσιο
Δημόσιο: Προϊστάμενοι και διευθυντές με γραπτές εξετάσεις – Όλα όσα αλλάζουν
Σαρωτικές αλλαγές μέσω ΑΣΕΠ στις κρίσεις στελεχών – Έρχονται τεστ δεξιοτήτων, «βινιέτες» και αυτόματη ανανέωση κάθε τριετία
Δημόσιο: Προϊστάμενοι και διευθυντές με γραπτές εξετάσεις – Όλα όσα αλλάζουν