συγχωνευσεις
Γονείς: Ζητούμε οριστικές λύσεις για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των σχολείων μας, ανάκληση των αποφάσεων για συμπτύξεις τμημάτων και ουσιαστική ενίσχυση των υποδομών των σχολείων μας.

Ανάστατοι είναι οι γονείς (και) στο Αιγάλεω με τις εκτεταμένες συγχωνεύσεις τμημάτων που αποφάσισε το Υπουργέιο Παιδείας και συμμετέχουν στη σημερινή κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘΑ, αλλά οργανώνουν και αύριο Πέμπτη νέα κινητοποίηση στη ΔΔΕ στο Περιστέρι .

Οι γονείς τονίζουν ότι αντί το Υπουργείο να προχωρήσει στην μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα και επομένως στην ενίσχυση της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου που διενεργείται σε κάθε τμήμα, στοιβάζει πλέον 28 μαθητές ανά τάξη και μάλιστα με δεδομένο ότι πολλά σχολικά κτήρια είναι παλαιά, με κακή συντήρηση, ελλιπή εξοπλισμό και μικρές αίθουσες!

Η ανακοίνωση των γονιών

συγχωνευσεις

Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, η Ένωση Γονέων Αιγάλεω καταδικάζει τις επιεικώς απαράδεκτες πρακτικές που εφαρμόζει το Υπουργείο Παιδείας με την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα και την συγχώνευση τμημάτων, στοιβάζοντας τα παιδιά στην πραγματικότητα,  στην εποχή που ζητούμενο είναι η ενίσχυση της ποιότητας της εκπαίδευσης και μάλιστα όταν οι κυβερνητικές εξαγγελίες περιγράφουν την «ανάπτυξη της οικονομίας»!  

Αντί το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει στην μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα και επομένως στην ενίσχυση της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου που διενεργείται σε κάθε τμήμα, στοιβάζει πλέον 28 μαθητές ανά τάξη και μάλιστα με δεδομένο ότι πολλά σχολικά κτήρια είναι παλαιά, με κακή συντήρηση, ελλιπή εξοπλισμό και μικρές αίθουσες!

🔸 Οι γονείς υπενθυμίζουμε ότι τα παιδιά μας δεν είναι απλά αριθμοί, ούτε οι εκπαιδευτικοί μας  είναι "κουκιά" που τα μετράμε και δεν μας βγαίνουν, άρα τα "μαγειρεύουμε" ανάλογα.

🔸 Ζητούμε έως 15 μαθητές ανά τάξη για τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά και έως 20 για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

🔸 Ζητούμε οριστικές λύσεις για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των σχολείων μας, ανάκληση των αποφάσεων για συμπτύξεις τμημάτων και ουσιαστική ενίσχυση των υποδομών των σχολείων μας.

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘΑ την Τετάρτη 4/9 στις 2 μ.μ. ενάντια στις συγχωνεύσεις-καταργήσεις τμημάτων, κατευθύνσεων, τομέων και ειδικοτήτων σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, και στην κινητοποίηση στη ΔΔΕ στο Περιστέρι την Πέμπτη 5/9 στις 12.30 μ.μ.

συγχωνευσεις

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ετήσιο τσεκάπ: Οι εξετάσεις που δεν πρέπει να αναβάλλουμε

Πορτοκαλί φανάρι: Τι λέει ο νέος ΚΟΚ

Αλλάζουν όλα στους μισθούς λόγω ΑΜΚΑ: Ποιες ηλικίες θα δουν αυξήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τεχνητη νοημοσυνη
Ο φιλόλογος στη νέα ψηφιακή εποχή: Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη μεταμορφώνει τη διδασκαλία
Από τον πίνακα και το βιβλίο στα «έξυπνα» εργαλεία γλώσσας – οι αλλαγές που επαναπροσδιορίζουν τον ρόλο του φιλολόγου στην τάξη
Ο φιλόλογος στη νέα ψηφιακή εποχή: Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη μεταμορφώνει τη διδασκαλία
Σχολείο
Σχολεία: Υποχρεωτικές παιδαγωγικές παρεμβάσεις έως το τέλος της σχολικής χρονιάς
Τι προβλέπει το νέο Πρόγραμμα Σπουδών και πώς εφαρμόζονται οι δράσεις Τοπικής Ιστορίας και Γεωγραφίας σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης
Σχολεία: Υποχρεωτικές παιδαγωγικές παρεμβάσεις έως το τέλος της σχολικής χρονιάς
γρίπη
Πώς μεταδίδεται τελικά η γρίπη: Τι δείχνει νέα επιστημονική έρευνα
Μελέτη του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ φωτίζει τον ρόλο του βήχα, του αερισμού και της ποιότητας του αέρα στη μετάδοση του ιού
Πώς μεταδίδεται τελικά η γρίπη: Τι δείχνει νέα επιστημονική έρευνα