φιλης
Το ΑΑΙΑ είναι παγκόσμιος ακαδημαϊκός μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός με αντικείμενα που εμπίπτουν στην ευρύτερη περιοχή της τεχνητής νοημοσύνης

Ο Ομότιμος Καθηγητής και πρώην Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Γιάννης Α. Φίλης, κατόπιν προσκλήσεως, εξελέγη Fellow (Διακεκριμένο Μέλος) της Επιστημονικής Οργάνωσης Τεχνητής Νοημοσύνης Asia-Pacific Artificial Intelligence Association (AAIA), με έδρα το Χόνγκ Κονγκ.

Το ΑΑΙΑ είναι παγκόσμιος ακαδημαϊκός μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός με αντικείμενα που εμπίπτουν στην ευρύτερη περιοχή της τεχνητής νοημοσύνης. Στόχος του είναι να προωθήσει την ανάπτυξη και τις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης σε διαφορετικούς τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας, μέσω της ακαδημαϊκής έρευνας και της επιστημονικής εκπαίδευσης, καθώς και άλλων συναφών δραστηριοτήτων. Παράλληλα, επικεντρώνεται σε ζητήματα ηθικής και δεοντολογίας, που ανακύπτουν στο πλαίσιο αυτών των δραστηριοτήτων. Το ΑΑΙΑ είναι διεπιστημονικός οργανισμός, ο οποίος "συγκεντρώνει κορυφαίους επιστήμονες διαφορετικών ειδικοτήτων σχετικών με την τεχνητή νοημοσύνη".

φιλις

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα