Δημόσια εκπαίδευση
Φιλόλογοι για Αρχαία Ελληνικά: «Και ας μην σπεύσουν οι υπεύθυνοι-ανεύθυνοι να μας αποδώσουν συντεχνιακές αντιλήψεις, γιατί δεν πρόκειται να πείσουν»

Την αντίθεσή τους στην με οποιαδήποτε περαιτέρω συρρίκνωση του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας στο πλαίσιο της αναπροσαρμογής του προγράμματος του μαθήματος εκφράζουν οι φιλόλογοι.

Η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων (ΠΕΦ) τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι «ας μην σπεύσουν οι υπεύθυνοι-ανεύθυνοι να μας αποδώσουν συντεχνιακές αντιλήψεις, γιατί δεν πρόκειται να πείσουν»

«Οι αλλεπάλληλες εκπαιδευτικές «μεταρρυθμίσεις» απογοήτευσαν και   απογοητεύουν όλο και περισσότερο την εκπαιδευτική μας κοινότητα (μαθητές/τριες, γονείς και εκπαιδευτικούς) και αντί να επιλύσουν τα προβλήματα από τα οποία χειμάζεται τα επιτείνουν» προσθέτει.

Τέλος, καλεί όλους τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, τις Επιστημονικές Ενώσεις και τους Συλλόγους να διατυπώσουν την αντίθεσή τους σε αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας που θα επιβεβαιώσουν τις ως άνω πληροφορίες.

Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων (ΠΕΦ)

Τις τελευταίες ημέρες αναπαράγονται πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες το Υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στην αναπροσαρμογή του Προγράμματος Μαθημάτων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Στην αναπροσαρμογή αυτή προβλέπεται νέα περικοπή ωρών από το μάθημα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας.                                       

Ελπίζουμε ότι οι πληροφορίες δεν θα επιβεβαιωθούν και ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν θα προχωρήσει στην αποδοχή σχετικών προτάσεων που έχουν υποβληθεί από αρμόδιους φορείς και εν προκειμένω από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.                                                                      

Η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της με οποιαδήποτε περαιτέρω συρρίκνωση της κλασικής παιδείας, η οποία αποτελεί το θεμέλιο της αγωγής και τον ακρογωνιαίο λίθο του ελληνικού και ευρωπαϊκού πολιτισμού. Και ας μην σπεύσουν οι υπεύθυνοι-ανεύθυνοι να μας αποδώσουν συντεχνιακές αντιλήψεις, γιατί δεν πρόκειται να πείσουν.       

Οι αλλεπάλληλες εκπαιδευτικές «μεταρρυθμίσεις» απογοήτευσαν και   απογοητεύουν όλο και περισσότερο την εκπαιδευτική μας κοινότητα (μαθητές/τριες, γονείς και εκπαιδευτικούς) και αντί να επιλύσουν τα προβλήματα από τα οποία χειμάζεται τα επιτείνουν.                                      

Καλούμε όλους τους φορείς (Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, Επιστημονικές Ενώσεις και Συλλόγους) να διατυπώσουν την αντίθεσή τους σε αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας που θα επιβεβαιώσουν τις ως άνω πληροφορίες.

Για το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων

Η Πρόεδρος                                                      Η Γενική Γραμματέας

Μαρία Πεσκετζή                                                         Άννα Λάζου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήπως έχετε κλήσεις που αγνοείτε; Πώς να τις ελέγξετε online

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ergostasio_violanta
Βιολάντα: Καρέ-καρέ η στιγμή της φονικής έκρηξης – Το σοκαριστικό βίντεο
Σοκαριστικό βίντεο καταγράφει καρέ-καρέ τη στιγμή της έκρηξης – Καταγγελίες για οσμή υγραερίου, ελλείψεις ασφαλείας και εγκληματική αμέλεια στο...
Βιολάντα: Καρέ-καρέ η στιγμή της φονικής έκρηξης – Το σοκαριστικό βίντεο
Μπαχαρικά
Συναγερμός για επικίνδυνο μπαχαρικό στην Ευρώπη – Στο «μικροσκόπιο» και η Ελλάδα
Εντοπίστηκαν τοξικές ουσίες στο κύμινο με κίνδυνο σοβαρών ηπατικών βλαβών – Δεκαπλάσια πάνω από το όριο τα επίπεδα, προειδοποιούν οι αρχές
Συναγερμός για επικίνδυνο μπαχαρικό στην Ευρώπη – Στο «μικροσκόπιο» και η Ελλάδα