Έτσι καταδικάζεται σε αποτυχία ο δημόσιος εκπαιδευτικός, που ακολουθεί το σχολικό εγχειρίδιο
Η βαθμολογική εικόνα των υποψηφίων δεν αντικατοπτρίζει το επίπεδο και τις δυνατότητές τους. Αντίθετα απαξιώνει το έργο του δημοσίου σχολείου.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών σχετικά με τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων 2024.

Όπως υποστηρίζεται, «στη διαμόρφωση των βάσεων των Τμημάτων του 2ου και του 3ου Επιστημονικού Πεδίου, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε η εξέταση στο μάθημα της Φυσικής. Είναι τουλάχιστον άδικο μαθήτρια/μαθητής που γνωρίζει άριστα το σχολικό βιβλίο και έχει ασκηθεί αποτελεσματικά στα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας (ΤΘΔΔ), να μην αξιολογείται θετικά στις πανελλαδικές εξετάσεις. Αυτό συμβαίνει γιατί τα ζητούμενα θέματα δεν έχουν καμία σχέση με εκείνα της ΤΘΔΔ και του σχολικού εγχειριδίου.».

Η ανακοίνωση

«Το Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (ΥΠΑΙΘΑ) εξήγγειλε 62.248 θέσεις εισακτέων σε Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από τα ημερήσια Γενικά Λύκεια (ηΓΕΛ), κατά το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025. Τελικά, καλύφθηκαν μόνο οι 52.128 θέσεις και απέμειναν κενές 10.120 θέσεις (16%). Σε 4 Τμήματα δεν υπάρχει ούτε μία/ένας επιτυχούσα/επιτυχών. Σε 20 Τμήματα επιτυχούσα/επιτυχών είναι 1. Σε 30 Τμήματα οι επιτυχούσες/επιτυχόντες είναι λιγότερες/λιγότεροι από 10. Οι βάσεις κυμαίνονται από 6860 έως 18775 μόρια.

Στη διαμόρφωση των βάσεων των Τμημάτων του 2ου και του 3ου Επιστημονικού Πεδίου, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε η εξέταση στο μάθημα της Φυσικής. Είναι τουλάχιστον άδικο μαθήτρια/μαθητής που γνωρίζει άριστα το σχολικό βιβλίο και έχει ασκηθεί αποτελεσματικά στα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας (ΤΘΔΔ), να μην αξιολογείται θετικά στις πανελλαδικές εξετάσεις. Αυτό συμβαίνει γιατί τα ζητούμενα θέματα δεν έχουν καμία σχέση με εκείνα της ΤΘΔΔ και του σχολικού εγχειριδίου.

Έτσι καταδικάζεται και ο δημόσιος εκπαιδευτικός, που ακολουθεί το σχολικό εγχειρίδιο, σε αποτυχία.

Το επίπεδο, το είδος και η διάρθρωση των ζητούμενων θεμάτων πρέπει να είναι ίδια με τα προβλεπόμενα στο σχολικό εγχειρίδιο.

Το να απογοητεύσεις είναι εύκολο, το να παρακινήσεις, να εμπνεύσεις είναι δύσκολο.

Η βαθμολογική εικόνα των υποψηφίων δεν αντικατοπτρίζει το επίπεδο και τις δυνατότητές τους.

Αντίθετα απαξιώνει το έργο του δημοσίου σχολείου.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Θλιμμένη δασκάλα σε τάξη και πίσω σκιές ανθρώπων
«Αθέατο» καθεστώς τρόμου στα σχολεία: Όταν ο γονέας γίνεται «επιθεωρητής» και ο δάσκαλος το θύμα
Μια «σιωπηλή βία» που διαβρώνει τα θεμέλια της παιδείας μετατρέπεται σε πεδίο ψυχολογικού εκφοβισμού και επαγγελματικής εξόντωσης
«Αθέατο» καθεστώς τρόμου στα σχολεία: Όταν ο γονέας γίνεται «επιθεωρητής» και ο δάσκαλος το θύμα
6ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο
Ηράκλειο: Ξεκινά το 6ο Διεθνές Συνέδριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Εκπαίδευση
Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και έχει θέμα: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη, η Συναισθηματική Νοημοσύνη και το μέλλον της μάθησης...
Ηράκλειο: Ξεκινά το 6ο Διεθνές Συνέδριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Εκπαίδευση
Σοφία Χρηστίδου
Σοφία Χρηστίδου: «Ούτε τυχαίο, ούτε μεμονωμένο», καταγγέλλει η Ομοσπονδία Γονέων Κ. Μακεδονίας
Παρέμβαση από τους γονείς της Κεντρικής Μακεδονίας για την τραγωδία στη Θεσσαλονίκη
Σοφία Χρηστίδου: «Ούτε τυχαίο, ούτε μεμονωμένο», καταγγέλλει η Ομοσπονδία Γονέων Κ. Μακεδονίας