Thumbnail
Πότε είναι απαραίτητη η διετής προϋπηρεσία - Δείτε αναλυτικά

Λίγο πριν την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας που θα αφορά 10.000 διορισμούς εκπαιδευτικών σε Γενική Παιδεία και Ειδική Αγωγή, επικρατεί ένα "μπέρδεμα" ως προς το πότε είναι απαραίτητη η διετής προϋπηρεσία.

Το alfavita.gr, ξεκαθαρίζει το τοπίο ως προς το ποιοι εκπαιδευτικοί χρειάζονται 2ετή προϋπηρεσία και πώς συμπληρώνονται τα 2 έτη.

Ποιοι χρειάζονται 2 έτη προϋπηρεσία

Αρχικά, σε ό,τι αφορά το κριτήριο της προϋπηρεσίας, για τον υπολογισμό των μονάδων εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας λαμβάνεται υπόψη η συνολική διάρκεια της πραγματικής εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας προσωρινού αναπληρωτή, που έχει προσφερθεί στον κλάδο για τον οποίο τίθεται η υποψηφιότητα, ανεξάρτητα από την εκπαιδευτική δομή στην οποία πραγματοποιήθηκε.

Ωστόσο, η πραγματική προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών όλων των κλάδων και ειδικοτήτων των ιδιωτικών σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προσμετράται μόνον εφόσον οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί έχουν απολυθεί εξαιτίας της κατάργησης των ιδιωτικών σχολικών μονάδων, τάξεων ή τμημάτων ή με καταγγελία της σύμβασης εργασίας. Επίσης, προσμετράται μόνον εφόσον έχουν συμπληρώσει, κατά την ημέρα της απόλυσης, συνεχή υπηρεσία τουλάχιστον 2 σχολικών ετών με πλήρες εβδομαδιαίο ωράριο ή με αναγωγή του στο υποχρεωτικό. Δεν προσμετράται η προϋπηρεσία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, των οποίων η σχέση εργασίας λύεται λόγω παραίτησης, καθώς και των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, που απολύονται για λόγους, που αναφέρονται στις περιπτώσεις δ` και ε` της παρ. 3 του άρθρου 30 του ν. 682/1977.

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί για τους οποίους προσμετράται η προϋπηρεσία στην ιδιωτική εκπαίδευση, δεν διορίζονται αν, κατά το χρόνο του διορισμού, δεν έχουν συμπληρώσει υπηρεσία αναπληρωτή ή ωρομίσθιου σε δημόσια σχολεία επί 2 τουλάχιστον πλήρη διδακτικά έτη.

Με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι είναι ενταγμένοι στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης Α΄ και Β΄ του ΑΣΕΠ με προϋπηρεσία από ιδιωτικό σχολείο έχουν, μεν, δικαίωμα υποβολής αίτησης διορισμού, αλλά η αίτησή τους θα αξιολογηθεί κατά την αλγοριθμική ροή της διαδικασίας διορισμών αποκλειστικά και μόνον εάν, κατά την καταληκτική προθεσμία της συγκεκριμένης απόφασης, συμπληρώνουν προϋπηρεσία σε δημόσια σχολεία τουλάχιστον 2 πλήρων διδακτικών ετών.

Πώς συμπληρώνονται τα 2 έτη

Ως πλήρες διδακτικό έτος στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση νοείται η απασχόληση 10 μηνών, ενώ στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση η απασχόληση 9 μηνών και 21 ημερών.

Πιο αναλυτικά, στα Νηπιαγωγεία και στα Δημοτικά Σχολεία, το διδακτικό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 21η Ιουνίου του επόμενου έτους. Συνεπώς, το πλήρες διδακτικό έτος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι 9 μήνες και 21 ημέρες και υπολογίζεται σε 9,7 μόρια.

Αντίστοιχα, στα δημόσια και ιδιωτικά Γυμνάσια, Γενικά - Επαγγελματικά Λύκεια, Γυμνάσια - Λύκεια Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια - Λύκεια και Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευση, ημερήσια και εσπερινά, το διδακτικό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου κάθε έτους και λήγει την 30η Ιουνίου του επόμενου έτους. Συνεπώς, το πλήρες διδακτικό έτος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι 10 μήνες και υπολογίζεται σε 10 μόρια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ξυλοδαρμος
Σοκ στο Κερατσίνι: Συνελήφθη άνδρας για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του – Η περιγραφή της 46χρονης σοκάρει
Συναγερμός στις Αρχές μετά την καταγγελία της 46χρονης γυναίκας για ενδοοικογενειακή βία
Σοκ στο Κερατσίνι: Συνελήφθη άνδρας για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του – Η περιγραφή της 46χρονης σοκάρει
σχολικό
«Μην τραγουδάς, μην μιλάς, μην κουνιέσαι»: Καταγγελίες για αυταρχική συμπεριφορά σε σχολικό λεωφορείο ιδιωτικού σχολείου
Γονείς καταγγέλλουν αντιπαιδαγωγική στάση οδηγού και συνοδού – Ανεπαρκής η αντίδραση της διεύθυνσης
«Μην τραγουδάς, μην μιλάς, μην κουνιέσαι»: Καταγγελίες για αυταρχική συμπεριφορά σε σχολικό λεωφορείο ιδιωτικού σχολείου
cinema
Ξεκινά η μαγεία του θερινού σινεμά στον κήπο του Ζαππείου – Η ΑΙΓΛΗ ανοίγει και πάλι τις πόρτες της
Η ΑΙΓΛΗ επιστρέφει την Πρωτομαγιά στον κήπο του Ζαππείου, προσφέροντας κινηματογραφικές βραδιές με άρωμα καλοκαιριού, ρετρό ατμόσφαιρα και τεχνολογία...
Ξεκινά η μαγεία του θερινού σινεμά στον κήπο του Ζαππείου – Η ΑΙΓΛΗ ανοίγει και πάλι τις πόρτες της