EKPA
Σας παρουσιάζουμε το τμήμα πληροφορικής του ΕΚΠΑ

Ενώ βρισκόμαστε από την Τρίτη 9 Ιουλίου στην διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών δελτίων σας παρουσιάζουμε μια κορυφαία επιλογή στην Ελλάδα που οδηγεί σε ένα περιζήτητο επάγγελμα με άμεση απορρόφηση!

Πρόκειται για το τμήμα Πληροφορικής του ΕΚΠΑ

Στο τμήμα αυτό μπορείς να μπεις από το 4ο και το 2ο επιστημονικό πεδίο

Λίγα λόγια για το τμήμα

Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ιδρύθηκε το 1989 και περιλαμβάνεται στα Τμήματα της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το Τμήμα πρωτοστατεί στην εκπαίδευση στα γνωστικά αντικείμενα της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών επιδεικνύοντας συνεχή ανοδική πορεία σε όλους τους τομείς: στις προτιμήσεις των υποψηφίων φοιτητών, στο περιεχόμενο του προγράμματος προπτυχιακών σπουδών και στις μεθόδους διδασκαλίας, στον εμπλουτισμό των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών με διεπιστημονικότητα και εξωστρέφεια, στις ερευνητικές δραστηριότητες με έμφαση στην αριστεία και στις πολλαπλές διεθνείς διακρίσεις και βραβεύσεις, και στην εκπόνηση πολύ υψηλής στάθμης διδακτορικών διατριβών σύμφωνα με τα πιο αυστηρά διεθνή πρότυπα. 

tmima_pliroforikis_ekpa

Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών αποτελείται από τρεις Τομείς:

Α’ Τομέας: ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, με στόχο την ανάπτυξη και θεμελίωση μεθόδων στα ακόλουθα γνωστικά αντικείμενα: Αλγόριθμοι, Αριθμητική Γραμμική Άλγεβρα, Βιοπληροφορική, Γραφικά, Επιστημονικοί Υπολογισμοί, Επιχειρησιακή Έρευνα, Παράλληλοι Αλγόριθμοι, Συστήματα Συστάσεων.

Β’ Τομέας: ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ, με στόχο την ανάπτυξη και θεμελίωση μεθόδων στα ακόλουθα γνωστικά αντικείμενα: Αλληλεπίδραση Ανθρώπου Υπολογιστή και Διαδραστικά Συστήματα, Ανάπτυξη Λογισμικού, Αρχιτεκτονική και Υλικό Υπολογιστών, Ασφάλεια και Ιδιωτικότητα, Βάσεις Δεδομένων – Μεγάλα Δεδομένα, Γλώσσες Προγραμματισμού, Διαδίκτυο των Πραγμάτων, Διαστημικές Τεχνολογίες, Εφαρμογές και Υπηρεσίες, Διαχείριση Δεδομένων, Εκπαιδευτική Τεχνολογία και Εκπαίδευση από Απόσταση, Επιστήμη Δεδομένων, Εφαρμογές Διαδικτύου, Κατανεμημένα Συστήματα, Κοινωνικά Δίκτυα, Μεταγλωττιστές, Παράλληλα Συστήματα, Πληροφοριακά Συστήματα, Σχεδίαση και Δοκιμή VLSI Κυκλωμάτων και Συστημάτων σε Τσιπ, Τεχνητή Νοημοσύνη, Τεχνολογία Λογισμικού, Υλικό και Λογισμικό Υπολογιστικών Συστημάτων, Υλοποίηση Αλγορίθμων στο Υλικό – Γλώσσες Περιγραφής Υλικού – Τεχνολογία FPGA.

Γ’ Τομέας: ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΗΜΑΤΟΣ, με στόχο την ανάπτυξη και θεμελίωση μεθόδων στα ακόλουθα γνωστικά αντικείμενα: Διαστημικά Ψηφιακά Συστήματα, Δίκτυα Υπολογιστών, Ενσωματωμένα Συστήματα, Επεξεργασία Σήματος και Εικόνας, Επεξεργασία Φωνής (Ομιλίας & Τραγουδιού) και Μουσικής, Μηχανική Μάθηση, Προσβασιμότητα Υπολογιστών και Παγκόσμιου Ιστού, Συστήματα Επικοινωνιών, Συστήματα και Εφαρμογές στον Παγκόσμιο Ιστό, Τεχνοοικονομική Ανάλυση Τηλεπικοινωνιακών Δικτύων, Φωτονική Τεχνολογία.

Οι υποψήφιες φοιτήτριες και οι υποψήφιοι φοιτητές είναι αντιμέτωποι με ισχυρά διλήμματα. Τί να σπουδάσω και σε ποιο Πανεπιστήμιο; Η απουσία ουσιαστικού επαγγελματικού προσανατολισμού, το εξουθενωτικό σύστημα των εισαγωγικών εξετάσεων και οι επιρροές του κοινωνικού περιβάλλοντος επιβαρύνουν τον υποψήφιο και δυσχεραίνουν τις απαντήσεις. Αν έχετε ξεκαθαρίσει τι θέλετε να σπουδάσετε και απομένει η επιλογή Τμήματος και Πανεπιστημίου, τότε θα θέλαμε να σας πούμε μερικά απλά, χωρίς υπερβολές, λόγια.

Γιατί να σπουδάσω στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ

Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ μπορεί να είναι η πρώτη σας επιλογή γιατί έχουμε:

α) ένα σύγχρονο και συνεχώς εξελισσόμενο πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών με έμφαση στην προγραμματιστική δεινότητα σε οτιδήποτε επιδέχεται προγραμματισμό (π.χ. μεγάλα δεδομένα, τεχνητή νοημοσύνη, λογισμικό, υλικό, διαδίκτυο των πραγμάτων, μηχανική μάθηση, επεξεργασία σήματος και πληροφορίας, τηλεπικοινωνίες, δίκτυα, διάστημα),

β) υψηλής στάθμης καθηγητές,
γ) ικανοποιητικές κτηριακές και τεχνολογικές υποδομές καθώς και
δ) ένα σταθερό και συμπαγές ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων.

Το Τμήμα προσφέρει ένα πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών που βασίζεται στα αντίστοιχα προγράμματα σπουδών για την Πληροφορική (Επιστήμη και Μηχανική των Υπολογιστών), που προτείνουν από κοινού οι κορυφαίοι διεθνείς επιστημονικοί οργανισμοί: Association for Computing Machinery (ACM) και Institute of Electronics and Electrical Engineers (IEEE) - Computer Society, και έχει επιπλέον εμπλουτισθεί με ένα σύγχρονο κύκλο μαθημάτων στις Τηλεπικοινωνίες και στην Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια. Επίσης, το Τμήμα προσφέρει πολλά οργανωμένα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών καθώς και τη δυνατότητα εκπόνησης διδακτορικής διατριβής με έμφαση στην αριστεία και στη διεπιστημονικότητα.

Πέραν τούτων ενθαρρύνουμε και υποστηρίζουμε τους φοιτητές μας να συμμετάσχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγών Erasmus. Επιδιώκουμε την ενεργό συμβολή τους στην εσωτερική αξιολόγηση διδασκόντων και μαθημάτων. Καθιερώσαμε το θεσμό του συμβούλου καθηγητή για κάθε φοιτητή, ώστε να αισθάνεται πως έχει προσωπικό στήριγμα στις πιθανές δυσχέρειες των σπουδών του. Το Τμήμα μας κατατάσσεται διεθνώς στα εκατό καλύτερα παγκοσμίως και η επιτυχία αυτή προκύπτει από τη συλλογική προσπάθεια, το κλίμα συνεργασίας και το πολύ καλό φοιτητικό μας δυναμικό. Είμαστε απαιτητικοί, αντικειμενικοί και αυστηροί στην συμμόρφωση προς τους κανόνες της ακαδημαϊκής δεοντολογίας.

Οι απόφοιτοι του Τμήματος έχουν πάρα πολύ καλές επαγγελματικές προοπτικές στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα. Έχουν ευκαιρίες απασχόλησης σε εταιρείες μελετών, σχεδιασμού ανάλυσης, υλοποίησης, εγκατάστασης, επίβλεψης, λειτουργίας, αξιολόγησης συστημάτων λογισμικού/υλικού, εφαρμογών, υπηρεσιών και προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, καθώς και σε εταιρείες παροχής τηλεπικοινωνιακών και διαδικτυακών υπηρεσιών. Έχουν επίσης τη δυνατότητα να ασχοληθούν με τη διδασκαλία, την έρευνα και την προσφορά υπηρεσιών. Λόγω του αντικειμένου των σπουδών, αλλά και της φήμης του Τμήματος, η αναζήτηση μιας καλής εργασιακής θέσης με αξιοπρεπείς απολαβές είναι ευχερής. Το Τμήμα ενθαρρύνει τη σύνδεση με την αγορά εργασίας μέσω κατάλληλων δράσεων ενημέρωσης των φοιτητών και την εκπόνηση πρακτικής άσκησης.

Αν όλα τα ανωτέρω συνταιριάζουν με τις επιδιώξεις, την προσωπικότητα και τους οραματισμούς σας, τότε σας περιμένουμε στο Τμήμα μας. Εμείς για να συνεχίσουμε να υπηρετούμε την αποστολή μας, εσείς για να χαράξετε ένα καλύτερο μέλλον.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpaideytikoi
Διορισμοί/Προσλήψεις εκπαιδευτικών: Ποια δικαιολογητικά πρέπει να ετοιμάζουν οι νεοδιόριστοι και οι αναπληρωτές
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς γενικής εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής και για τους αναπληρωτές
Διορισμοί/Προσλήψεις εκπαιδευτικών: Ποια δικαιολογητικά πρέπει να ετοιμάζουν οι νεοδιόριστοι και οι αναπληρωτές