ΑΕΙ: Πρυτανικές εκλογές σε 3 ιδρύματα - Οι υποψήφιοι σε Χαροκόπειο, ΕΑΠ, Πανεπιστήμιο Πατρών
Μεθαύριο Πέμπτη η ανάδειξη του νέου πρύτανη στην Πάτρα - Ακολουθεί η πρώτη ανάδειξη πρύτανη στην ιστορία του ΕΑΠ - Ενας υποψήφιος στο Χαροκόπειο

Πρυτανικές εκλογές σε τρία πανεπιστήμια θα διεξαχθούν τις επόμενες ημέρες.

Στο Πανεπιστήμιο Πατρών, όπου έχει ολοκληρωθεί από τα τέλη Μαϊου η ανάδειξη του Συμβουλίου Διοίκησης (έχουν εκλεγεί τα εσωτερικά και τα εξωτερικά μέλη) αλλά υπάρχει αμφισβήτηση της διαδικασίας από τον έναν υποψήφιο πρύτανη, υποψήφιοι  είναι ο νυν πρύτανης καθηγητής Χρήστος Μπούρας και  καθηγητής κ.Νίκος Καραμάνος.

Η διαδικασία θα είναι διήμερη και  την Πέμπτη 11 Ιουλίου θα γίνει η ψηφοφορία του 11μελούς Συμβουλίου Διοίκησης μέσω της ψηφιακής κάλπης ΖΕΥΣ και την ανάδειξη του νέου Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών.  

Οι δύο υποψήφιοι έχουν ήδη αναλύσει το πλάνο στρατηγικού σχεδιασμού τους σε όλα τα επίπεδα για την περαιτέρω ανάπτυξη του Πανεπιστημίου , ενώ σήμερα αναμένεται να αναπτύξουν τον στρατηγικό σχεδιασμό τους στη Σύγκλητο και το απόγευμα διαδικτυακά σε όλα τα μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας και ενδεχομένως να απαντήσουν σε ερωτήσεις.

Στο ΕΑΠ, όπου στις 11 Ιουνίου ολοκληρώθηκε η  2η φάση της αυτοδιοικητικής πορείας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίουμε την εκλογή των πέντε (5) εξωτερικών μελών, που μαζί με τα έξι εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης αναμένεται να εκλέξουν τις πρώτες (στην 27χρονη ιστορία του ΕΑΠ) αιρετές Πρυτανικές Αρχές, υποψήφιοι πρυτάνεις είναι ο νυν πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του κ.Ιωάννης Καλαβρουζιώτης και ο κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών κ.Μανώλης Κουτούζης. Εντός της εβδομάδας αναμένεται να καταθέσουν τον στρατηγικό τους σχεδιασμό στο Συμβούλιο και κατόπιν θα οριστεί η ημερομηνία της ψηφοφορίας για την εκλογή του πρώτου πρύτανη στην ιστορία του ιδρύματος.

Τέλος στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, μοναδικός υποψήφιος πρύτανης είναι ο καθηγητής κ.Γεώργιος Δεδούσης, ο οποίος παρουσίασε ήδη και το σχήμα των υποψηφίων αντιπρυτάνεων: 1. Χρύσα Σοφιανοπούλου, Αν. Καθηγήτρια, Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Θεμάτων, Διεθνοποίησης και Διασφάλισης Ποιότητας 2. Γεώργιος Δημητρακόπουλος, Αν. Καθηγητής, Αντιπρύτανης Έρευνας, Ανάπτυξης και Δια Bίου Εκπαίδευσης 3. Κωνσταντίνα Κουτρούμπα, Καθηγήτρια, Αντιπρύτανης Διοίκησης και Φοιτητικής Μέριμνας 4. Γεώργιος Μπόσκου, Αν. Καθηγητής, Αντιπρύτανης Οικονομικών και Προγραμματισμού. Η ακρόαση των θέσεών τους από το Συμβούλιο γίνεται σήμερα και κατόπιν θα οριστεί η ημερομηνία της ψηφοφορίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τιμητική συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριάρχου στην ίδρυση του Συλλόγου Αποφοίτων και Φίλων του Πανεπιστημίου Αθηνών
ΕΚΠΑ: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συνιδρυτής του Συλλόγου Αποφοίτων και Φίλων
Τιμητική συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριάρχου στην ίδρυση του Συλλόγου Αποφοίτων και Φίλων του Πανεπιστημίου Αθηνών
ΕΚΠΑ: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συνιδρυτής του Συλλόγου Αποφοίτων και Φίλων
κηδει
Σάλος σε κηδεία: Δύο «σύζυγοι» πιάστηκαν στα χέρια πάνω από το φέρετρο του κοινού τους εραστή
Μαλλιοτράβηγμα πάνω από τον νεκρό – Έμαθαν στην κηδεία ότι μοιράζονταν τον ίδιο άνδρα
Σάλος σε κηδεία: Δύο «σύζυγοι» πιάστηκαν στα χέρια πάνω από το φέρετρο του κοινού τους εραστή
Προσλήψεις εκπαιδευτικών στο Μητρώο της ΔΥΠΑ
ΔΥΠΑ: Ξεκινούν σήμερα (9/4) νέες αιτήσεις για προσλήψεις εκπαιδευτικών
Ανοίγει στις 12:00 το μεσημέρι η πλατφόρμα για την ένταξη αναπληρωτών και ωρομισθίων στο Μητρώο της ΔΥΠΑ – Ποιους κλάδους αφορά
ΔΥΠΑ: Ξεκινούν σήμερα (9/4) νέες αιτήσεις για προσλήψεις εκπαιδευτικών
ypologistis-xaker-xakarisma.jpg
Συναγερμός σε τράπεζα: Χάκερ «τρύπωσαν» στη βάση δεδομένων του προσωπικού
Αυτή τη φορά, στο στόχαστρο των χάκερ δεν βρέθηκαν οι λογαριασμοί των πελατών, αλλά τα προσωπικά δεδομένα των ίδιων των υπαλλήλων του...
Συναγερμός σε τράπεζα: Χάκερ «τρύπωσαν» στη βάση δεδομένων του προσωπικού