Erasmus
Το Δημόσιο Ειδικό Γυμνάσιο για δεύτερη χρονιά,έχοντας λάβει την τιμητική Διαπίστευση Erasmus+ στη Σχολική Εκπαίδευση για την περίοδο 2021-2027 από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών

Με επιτυχία και μεγάλη ικανοποίηση ολοκληρώθηκε και φέτος η συμμετοχή σε Προγράμματα ERASMUS+  έντεκα μελών του Συλλόγου Διδασκόντων του Δημόσιου Ειδικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης.

Το Δημόσιο Ειδικό Γυμνάσιο για δεύτερη χρονιά,έχοντας λάβει την τιμητική Διαπίστευση Erasmus+ στη Σχολική Εκπαίδευση για την περίοδο 2021-2027 από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, αξιοποιεί τη δυνατότητα επιμόρφωσης του προσωπικού του σε επίκαιρα παιδαγωγικά και πολύπλευρου ενδιαφέροντος θέματα, σε χώρες της Ευρώπης.

Στο Δουβλίνο, στις 22-27 Απριλίου, δύο τριμελείς ομάδες εκπαιδευτικών του σχολείου επιμορφώθηκαν: α) σεμια καινοτόμο και δημιουργική προσέγγιση με θέμα: «Θεατρικές τεχνικές: Ανάπτυξη της αυτοέκφρασης, της Επικοινωνίας και των Κοινωνικών Δεξιοτήτων για όλους τους μαθητές/τριες» που αφορούσε την αξιοποίηση του δράματος ως εργαλείου μάθησης και ανάπτυξης κοινωνικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων των μαθητών/τριών μας και β)σε θέματα «Ευαισθητοποίησης για την Ψυχική Υγεία Εκπαιδευτικών και μαθητών». Μέσα από τη διερεύνηση πρακτικών στρατηγικών ολιστικής μάθησης  βιωματικών ασκήσεων, αναπτύχθηκαν  δεξιότητες στα μέλη, που επιτρέπουν την προαγωγή ενός θετικού συμπεριληπτικού περιβάλλοντος  στην τάξη και προάγουν την ψυχολογική ευημερία ολόκληρης της σχολικής κοινότητας.

Στην Λισαβόνα πραγματοποιήθηκε, στις 12-18 Μαΐου, η τρίτη επιμόρφωση με θέμα: «Συναισθηματική Νοημοσύνη». Πενταμελής ομάδα του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού του σχολείου είχαν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις δεξιότητές  και τις στρατηγικές τους στη συναισθηματική εκπαίδευση των μαθητών/τριών  μας.

Κατά τη διαδικασία της αποτίμησης φάνηκε πως η εμπειρία συμμετοχής στα Προγράμματα ERASMUS+  είναι κάθε φορά και ένα βήμα πιο κοντά στο όραμα του σχολείου μας, ενός σχολείου, το οποίο με τις διαθεματικές παρεμβάσεις και τις δραστηριότητες που συντελούνται καθημερινά εντός και εκτός της σχολικής τάξης, καθιστά πράξεις νοήματος τους εκπαιδευτικούς του στόχους για συμπερίληψη, πολιτειότητα , δημοκρατία.

Σε συνέχεια των παραπάνω, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα διάχυσης των προγραμμάτων ERASMUS+  στις 09 Σεπτεμβρίου ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00, στο Αμφιθέατρο του Ειδικού Γυμνασίου. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όλους .

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

10 Πιστοποιητικά Τεχνητής Νοημοσύνης για Εκπαιδευτικούς: 1000 Υποτροφίες ως 19/1

Συκώτι φούρνου: ζουμερό αποτέλεσμα σε μόλις 10 λεπτά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΑΡΙΖΑ ΦΛΩΡΑΤΟΥ
Ποια είναι η Μαρίζα Φλωράτου που στέφεται Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2026
Πατρινή, με έντονη καλλιτεχνική και κοινωνική δράση, αναλαμβάνει τον πιο εμβληματικό ρόλο του θεσμού
Ποια είναι η Μαρίζα Φλωράτου που στέφεται Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2026
κληρονομικο
Χωρίς φόρο κληρονομιάς οι καταθέσεις σε γνήσιους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς – Απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών
Το Δημόσιο δεν δικαιούται να επιβάλει φόρο σε ποσά κοινού λογαριασμού μετά τον θάνατο συγκαταθέτη, εφόσον προβλέπεται ρήτρα αυτόματης περιέλευσης...
Χωρίς φόρο κληρονομιάς οι καταθέσεις σε γνήσιους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς – Απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών
νηπιαγωγος
Γάμος γεμάτος παιδικά χαμόγελα στην Κομοτηνή: Νηπιαγωγός παντρεύτηκε με 20 μαθητές της παρανυφάκια
Μια νηπιαγωγός επέλεξε να έχει δίπλα της τους μαθητές της στον γάμο της, χαρίζοντας στη τελετή μοναδικές στιγμές συγκίνησης και χαράς.
Γάμος γεμάτος παιδικά χαμόγελα στην Κομοτηνή: Νηπιαγωγός παντρεύτηκε με 20 μαθητές της παρανυφάκια