Erasmus
Το Δημόσιο Ειδικό Γυμνάσιο για δεύτερη χρονιά,έχοντας λάβει την τιμητική Διαπίστευση Erasmus+ στη Σχολική Εκπαίδευση για την περίοδο 2021-2027 από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών

Με επιτυχία και μεγάλη ικανοποίηση ολοκληρώθηκε και φέτος η συμμετοχή σε Προγράμματα ERASMUS+  έντεκα μελών του Συλλόγου Διδασκόντων του Δημόσιου Ειδικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης.

Το Δημόσιο Ειδικό Γυμνάσιο για δεύτερη χρονιά,έχοντας λάβει την τιμητική Διαπίστευση Erasmus+ στη Σχολική Εκπαίδευση για την περίοδο 2021-2027 από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, αξιοποιεί τη δυνατότητα επιμόρφωσης του προσωπικού του σε επίκαιρα παιδαγωγικά και πολύπλευρου ενδιαφέροντος θέματα, σε χώρες της Ευρώπης.

Στο Δουβλίνο, στις 22-27 Απριλίου, δύο τριμελείς ομάδες εκπαιδευτικών του σχολείου επιμορφώθηκαν: α) σεμια καινοτόμο και δημιουργική προσέγγιση με θέμα: «Θεατρικές τεχνικές: Ανάπτυξη της αυτοέκφρασης, της Επικοινωνίας και των Κοινωνικών Δεξιοτήτων για όλους τους μαθητές/τριες» που αφορούσε την αξιοποίηση του δράματος ως εργαλείου μάθησης και ανάπτυξης κοινωνικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων των μαθητών/τριών μας και β)σε θέματα «Ευαισθητοποίησης για την Ψυχική Υγεία Εκπαιδευτικών και μαθητών». Μέσα από τη διερεύνηση πρακτικών στρατηγικών ολιστικής μάθησης  βιωματικών ασκήσεων, αναπτύχθηκαν  δεξιότητες στα μέλη, που επιτρέπουν την προαγωγή ενός θετικού συμπεριληπτικού περιβάλλοντος  στην τάξη και προάγουν την ψυχολογική ευημερία ολόκληρης της σχολικής κοινότητας.

Στην Λισαβόνα πραγματοποιήθηκε, στις 12-18 Μαΐου, η τρίτη επιμόρφωση με θέμα: «Συναισθηματική Νοημοσύνη». Πενταμελής ομάδα του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού του σχολείου είχαν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις δεξιότητές  και τις στρατηγικές τους στη συναισθηματική εκπαίδευση των μαθητών/τριών  μας.

Κατά τη διαδικασία της αποτίμησης φάνηκε πως η εμπειρία συμμετοχής στα Προγράμματα ERASMUS+  είναι κάθε φορά και ένα βήμα πιο κοντά στο όραμα του σχολείου μας, ενός σχολείου, το οποίο με τις διαθεματικές παρεμβάσεις και τις δραστηριότητες που συντελούνται καθημερινά εντός και εκτός της σχολικής τάξης, καθιστά πράξεις νοήματος τους εκπαιδευτικούς του στόχους για συμπερίληψη, πολιτειότητα , δημοκρατία.

Σε συνέχεια των παραπάνω, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα διάχυσης των προγραμμάτων ERASMUS+  στις 09 Σεπτεμβρίου ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00, στο Αμφιθέατρο του Ειδικού Γυμνασίου. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όλους .

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας
Υπουργείο Παιδείας: Πού θα «πέσουν» τα 691 εκατ. του νέου ΤΠΑ την πενταετία 2026-2030
Το πλάνο πενταετίας του υπουργείου Παιδείας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τα σχολεία, τα Πανεπιστήμια και την Επαγγελματική Εκπαίδευση
Υπουργείο Παιδείας: Πού θα «πέσουν» τα 691 εκατ. του νέου ΤΠΑ την πενταετία 2026-2030
γατα
Γάτες: Έχουν 7 ή 9 ζωές;
Οι γάτες, με τη μυστηριώδη συμπεριφορά και τις εντυπωσιακές τους ικανότητες, έχουν εμπνεύσει αμέτρητες ιστορίες και δοξασίες μέσα στους αιώνες. Ένας...
Γάτες: Έχουν 7 ή 9 ζωές;
dioriga
Θρίλερ στη Διώρυγα της Κορίνθου: Ανήλικη εντοπίστηκε να επιπλέει στο κανάλι
Η 15χρονη έπεσε από ύψος 50 μέτρων και κολύμπησε επί 20 λεπτά μέχρι τα Ίσθμια υπό τις οδηγίες των αστυνομικών
Θρίλερ στη Διώρυγα της Κορίνθου: Ανήλικη εντοπίστηκε να επιπλέει στο κανάλι