ημεριδα
Τι θέματα αναδείχθηκαν

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26/6), το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, ο ΟΚΑΝΑ, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και το Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος διοργάνωσαν Ημερίδα Ενημέρωσης με τίτλο «Από τα Στερεότυπα, Στη Σύμπραξη», με σκοπό να αναδείξουν όλες τις πτυχές και τις πολυδιάστατες επιπτώσεις αυτού του σύνθετου ψυχοκοινωνικού φαινομένου αλλά και να υπογραμμίσουν την αναγκαιότητα σύμπραξης όλων των σχετικών φορέων για την αποτελεσματική αντιμετώπισή του.

Ανοίγοντας τις εργασίες της Ημερίδας ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Καθηγητής Παναγιώτης Ε. Καλδής, υπογράμμισε ότι η διοργάνωση της ημερίδας αποτελεί πράξη ευθύνης, καθώς αφορά ένα πρόβλημα που έχει καταστροφικές επιπτώσεις σε επίπεδο προσωπικό, οικογενειακό, κοινωνικό που αποκτά ακόμα πιο επικίνδυνες διαστάσεις λαμβάνοντας υπόψη και τις σύγχρονες εξελίξεις, γεγονός που καθιστά περισσότερο από ποτέ αναγκαία τη συνένωση δυνάμεων για τη χάραξη ολιστικών πολιτικών, έχοντας στο επίκεντρο την ενίσχυση της κοινωνικής ανθεκτικότητας και της αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μάνος Λογοθέτης, χαιρετίζοντας τις εργασίες της ημερίδας, ανέδειξε τη σημασία των συνεργειών και των συμπράξεων για την αντιμετώπιση αυτού του κοινωνικού προβλήματος καθώς τη διαθεσιμότητα των ανθρώπων που είναι επιφορτισμένοι με την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος να συμμετέχουν και να συμπράττουν στην καθημερινή τους παρέμβαση με τις νέες γνώσεις και τα εργαλεία που καλούνται να μεταλαμπαδεύσει η ακαδημαϊκή κοινότητα και οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Στην ημερίδα απηύθυνε χαιρετισμό ο Διοικητής Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, Υποστράτηγος, Φώτιος Ντουΐτσης εστιάζοντας στην ανάγκη ενημέρωσης μέσα στα σχολεία και ο Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, Σπυρίδων Τσαρδάκας κάνοντας λόγο για τον αδιάλειπτο πόλεμο που διεξάγει σ όλα τα επίπεδα η ελληνική αστυνομία.

 Στο χαιρετισμό του ο κ. Αθανάσιος Θεοχάρης, Πρόεδρος του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών, έκανε αναφορά στα πετυχημένα και καινοτόμα προγράμματα που υλοποιεί ο ΟΚΑΝΑ για τη διαχείριση, προσέγγιση και αντιμετώπιση των ατόμων που κάνουν χρήση ψυχοδραστικών ουσιών, ενώ σ’ ό,τι αφορά την Ημερίδα σημείωσε ότι μέσα από το γόνιμο διάλογο αναμένεται να προχωρήσει ένα βήμα περαιτέρω η διάκριση ανάμεσα στο πρόσωπο και στην ασθένεια και να κοιτάξουμε πιο θαραλλέα πέρα από τα στερεότυπα.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Φώτης Σπυρόπουλος, Επ. Καθηγητής Ποινικού Δικαίου του Philips University και Αντιπρόεδρος Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος μίλησε για τους μεταβαλλόμενους όρους και τις νέες συνθήκες στη διεξαγωγή του εμπορίου εξαρτησιογόνων ουσιών ενώ σ, ότι αφορά το ΚΕΜΕ σημείωσε ότι μέσα από την επιστημονική, συγγραφική και ενημερωτική του δράση, παρέχει συμβουλευτική τεχνογνωσία για την κατάλληλη διαχείρισή του.

Ο Αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων & Εξωστρέφειας του ΠΑΔΑ, Καθηγητής Θεόδωρος Ξάνθος ανέλυσε την ιατρική διάσταση του φαινομένου, παραθέτοντας τα κύρια σωματικά και ψυχικά συμπτώματα από τη χρήση διεγερτικών και κατασταλτικών ουσιών, αναλύοντας επίσης τη σχέση κατάθλιψης και εθισμού, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα δραστηριοποίησης διεπιστημονικών ομάδων για την ορθή αντιμετώπισή του.

ημεριδα

Τα θέματα που αναδείχθηκαν στην ημερίδα και οι ομιλήτριες και ομιλητές έχουν ως εξής:

Στην ημερίδα παραβρέθηκε το Μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης ΠΑΔΑ, Καθηγήτρια Αρετή Λάγιου και ο Αντιπρύτανης Διοικητικών και Οικονομικών Υποθέσεων-Βιώσιμης Ανάπτυξης ΠΑΔΑ, καθηγητής Αριστείδης Παπαγρηγορίου.

Μπορείτε να παρακολουθήσε την ημερίδα στον παρακάτω σύνδεσμο. https://youtu.be/P26VhLWfqvw?si=-2Ex5s61DIKgiXab

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΠΑΠΕΙ
Πανεπιστήμιο Πειραιώς: ΜSc Βιοοικονομία, Κυκλική Οικονομία & Βιώσιμη Ανάπτυξη
Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από την ανάγκη για ριζική πράσινη μετάβαση σε επιχειρήσεις, κοινωνία και κράτη. Οι νέες ευρωπαϊκές οδηγίες (CSRD, CSDDD,...
Πανεπιστήμιο Πειραιώς: ΜSc Βιοοικονομία, Κυκλική Οικονομία & Βιώσιμη Ανάπτυξη
αναπληρωτές 1280
875 αναπληρωτές και 50 κοινωνικοί λειτουργοί στα σχολεία: Η κατανομή ανά Περιφέρεια
Η διαδικασία πρόσληψης θα βασιστεί στους τελικούς πίνακες του ΑΣΕΠ και στις διατάξεις της απόφασης ένταξης της σχετικής πράξης στο ΕΣΠΑ 2021-2027
875 αναπληρωτές και 50 κοινωνικοί λειτουργοί στα σχολεία: Η κατανομή ανά Περιφέρεια