taksi
«Ας σταματήσει η επίρριψη ευθυνών στους εκπαιδευτικούς από τη δημοτική αρχή Ηρακλείου! Δυναμώνουμε τον αγώνα μας και διεκδικούμε σχολεία ασφαλή, δημόσια και δωρεάν», τονίζουν οι εκπαιδευτικοί

Να σταματήσει η επίρριψη ευθυνών στους εκπαιδευτικούς, από τη δημοτική αρχή Ηρακλείου ζητά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης».

Αναφέρουν πως η κατάσταση που επικρατεί στις σχολικές μονάδες του δήμου Ηρακλείου έχει απασχολήσει κατά συχνά χρονικά διαστήματα τη σχολική κοινότητα. Οι σοβάδες που πέφτουν, οι αίθουσες – προκάτ που στεγάζονται τα Νηπιαγωγεία και τα τμήματα του 4ου Δημοτικού εδώ και 5 χρόνια , οι ανύπαρκτοι αντισεισμικοί έλεγχοι , η χαμηλή χρηματοδότηση κρούουν των κώδωνα του κινδύνου 

Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν την πολιτική που εφαρμόζεται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και τη δημοτική αρχή Ηρακλείου , που θεωρεί τις σύγχρονες  ανάγκες των σχολείων ως κόστος. 
 
Παράλληλα, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ καταγγέλλει τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις και τις ανυπόστατες κατηγορίες και χαρακτηρισμούς που εκφράζονται σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου από τον ίδιο τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους.

Aναλυτικά

Ας σταματήσει η επίρριψη ευθυνών στους εκπαιδευτικούς από τη δημοτική αρχή Ηρακλείου! Δυναμώνουμε τον αγώνα μας και διεκδικούμε σχολεία ασφαλή, δημόσια και δωρεάν !

Η κατάσταση που επικρατεί στις σχολικές μονάδες του δήμου Ηρακλείου έχει απασχολήσει κατά συχνά χρονικά διαστήματα τη σχολική κοινότητα (εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές). Οι σοβάδες που πέφτουν, οι αίθουσες – προκάτ που στεγάζονται τα Νηπιαγωγεία και τα τμήματα του 4ου Δημοτικού εδώ και 5 χρόνια , οι ανύπαρκτοι αντισεισμικοί έλεγχοι , η χαμηλή χρηματοδότηση (σε σχέση με τις ανάγκες)  κρούουν των κώδωνα του κινδύνου και επιβεβαιώνουν αυτό που πολλές φορές καταγγέλλουμε: την πολιτική που εφαρμόζεται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και τη δημοτική αρχή Ηρακλείου , που θεωρεί τις σύγχρονες  ανάγκες των σχολείων ως κόστος. Η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση και υλοποιούν όλες οι δημοτικές αρχές , όπως του Ηρακλείου εδώ, αφορά την απορρόφηση κονδυλίων αποκλειστικά για την κερδοφορία των λίγων επιχειρηματικών ομίλων που ασχολούνται με την «πράσινη» μετάβαση ενώ για τις κρίσιμες λαϊκές ανάγκες, όπως σύγχρονα ασφαλή σχολικά κτίρια, το ταμείο είναι άδειο ή οι διαδικασίες χρονοτριβούν και δεν ολοκληρώνονται ποτέ.
Στα πλαίσια της γενικότερης απαξίωσης της ήδη δραματικής κατάστασης η δημοτική αρχή Μπάμπαλου αντί να βρει λύσεις στην καθημερινότητα για να επιλυθούν χρόνια προβλήματα  προβαίνει για άλλη μία φορά στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σε επίρριψη ευθυνών στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς . Ισχυρίζονται στη δημοτική αρχή ότι όλα τα κάνουν καλά και δεν έγινε και τίποτα αν έπεσε κανένα ταβάνι, κι αλλού πέφτουν (19/6).

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ καταγγέλλει τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις και τις ανυπόστατες κατηγορίες και χαρακτηρισμούς που εκφράζονται σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου από τον ίδιο τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους.
Καταγγέλλουμε ότι δε δόθηκε η ευκαιρία να απαντήσει μέλος του ΔΣ που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση στους ειρωνικούς ισχυρισμούς ότι οι εκπαιδευτικοί δεν πρέπει να μένουμε στο δημοσιοϋπαλληλικό μας πλάνο, ούτε έγινε σεβαστό το αίτημα να αποκατασταθεί η αλήθεια για το συμβάν και να ανακληθούν οι δημόσιες κατηγορίες «περί ευθύνης των εκπαιδευτικών» με τον τραυματισμό του μαθητή στο προαύλιο -εργοτάξιο του 4ου δημοτικού σχολείου.

Ζητάμε η δημοτική αρχή να συνεργαστεί με την εκπαιδευτική κοινότητα, να ανακαλέσει τις απαράδεκτες δηλώσεις και να σταθεί «αρωγός» στο  έργο των εκπαιδευτικών. Να μην  επωφελείται κάθε ευκαιρίας, κάθε κατάστασης, κάθε προβλήματος που έχει  η ίδια την υποχρέωση να επιλύσει να βρίσκεται «απέναντι» από τους εκπαιδευτικούς και να τους μετακυλίει τις ευθύνες.   Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να μην επιτρέπει τέτοιου είδους επιθέσεις που δεν αρμόζουν σε "δημοκρατική"  λειτουργία Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς διασύρεται δημόσια ένας κλάδος εργαζόμενων.

  • Καλούμε τις δημοτικές  παρατάξεις να καταδικάσουν τις δηλώσεις αυτές και να πάρουν ξεκάθαρη θέση για τη συμβολή των εκπαιδευτικών που τόσα χρόνια έχουν διασφαλίσει μέσα σε αυτά τα κακοσυντηρημένα σχολεία και σχολεία εργοτάξια του δήμου με αυταπάρνηση την ασφάλεια και την εύρυθμη λειτουργία τους  για τους μαθητές μας.
  • Η Δημοτική αρχή να δώσει χρονοδιάγραμμα για οριστική λύση σε όλα τα σχολεία που αντιμετωπίζουν προβλήματα υποδομών, ολοκληρώνοντας τις μελέτες και δημοπρατώντας τα έργα που διαιωνίζονται από χρόνο σε χρόνο
  • Να απαιτηθούν κονδύλια από την Περιφέρεια και τα Υπουργεία με προγραμματικές συμβάσεις για νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις, να εκπονηθεί άμεσα γενικό σχέδιο παρεμβάσεων και εκσυγχρονισμού για όλα τα σχολεία του Δήμου που πλέον είναι ωρολογιακή βόμβα

Σε αυτά τα πλαίσια ζητάμε να γίνει άμεσα δημοτικό συμβούλιο με θέμα την κατάσταση στην παιδεία. Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για τις διεκδικήσεις για σχολείο ασφαλές, δημόσιο και δωρεάν και ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μαζί με τους γονείς των μαθητών  και όλους τους εργαζόμενους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpaideytikoi
Αίτημα για προσλήψεις καθηγητών σε θέση δασκάλων στα δημοτικά σχολεία - Σφοδρές αντιδράσεις
"Αν το αίτημα των ιδιοκτητών πραγματοποιηθεί, ανοίγει η κερκόπορτα για την κατάργηση της ειδικότητας των δασκάλων αρχικά στην ιδιωτική και μετέπειτα...
Αίτημα για προσλήψεις καθηγητών σε θέση δασκάλων στα δημοτικά σχολεία - Σφοδρές αντιδράσεις
Τεχνητή νοημοσύνη επαναφέρει νεκρά πρόσωπα
Τεχνητή Νοημοσύνη: Η ζωή μετά τον θάνατο είναι η νέα μπίζνα - Θα αναστήσεις τους νεκρούς σου;
Τεχνητή Νοημοσύνη: Η ζωή μετά τον θάνατο είναι η νέα μπίζνα στην AI εποχή - Πόσο έτοιμοι είμαστε για μια ζωή μετά τον θάνατο; 
Τεχνητή Νοημοσύνη: Η ζωή μετά τον θάνατο είναι η νέα μπίζνα - Θα αναστήσεις τους νεκρούς σου;
Τηλεκπαίδευση
Πολυνομοσχέδιο ΥΠΑΙΘΑ – «Ψηφιακό φροντιστήριο»: «Δελεάζουν εκπαιδευτικούς με μπόνους μονάδες μετάθεσης»
Πολυνομοσχέδιο ΥΠΑΙΘΑ – «Ψηφιακό σχολείο»: «Σκοπός η γενίκευση της τηλεκπαίδευσης»
Πολυνομοσχέδιο ΥΠΑΙΘΑ – «Ψηφιακό φροντιστήριο»: «Δελεάζουν εκπαιδευτικούς με μπόνους μονάδες μετάθεσης»