οιελε
«Είναι αναγκαία η τήρηση της νομοθεσίας, καθώς οι παραβατικοί ιδιοκτήτες χαλούν το όνομα του κλάδου και υποσκάπτουν τον υγιή ανταγωνισμό»

Η ΟΙΕΛΕ με σχετική της ανακοίνωση ενημερώνει για την συνάντησή της με τους αντιπροσώπους του Σ.Ι.Μ.ΜΙ.ΠΑ.Σ.Ε. και όλα όσα συζητήθηκαν.

Αναλυτικά:

Συνάντηση εκπροσώπων του Προεδρείου της ΟΙΕΛΕ με αντιπροσώπους του ΔΣ του Σ.Ι.Μ.ΜΙ.ΠΑ.Σ.Ε. («Σύλλογος Ιδιωτικών Μεγάλων και Μικρών Παιδικών Σταθμών και Νηπιαγωγείων Ελλάδος») πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της Ομοσπονδίας. Την ΟΙΕΛΕ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Γ. Χριστόπουλος και ο Α’ Αντιπρόεδρος Αλ. Γούλας. Τον Σ.Ι.Μ.ΜΙ.ΠΑ.Σ.Ε. εκπροσώπησαν η Πρόεδρος Χ. Σελλή, η Γραμματέας Μ. Πρωτόπαπα και ο Ταμίας Γ. Αρκαδάκης.

Οι εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ περιέγραψαν την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που επικρατεί σε μεγάλο αριθμό νηπιαγωγείων, αναφέροντας ότι τα τελευταία 5 χρόνια μόνο οι καταγγελίες προσεγγίζουν τις 600! Ανέφεραν ότι τα κυριότερα ζητήματα που καταγράφονται στις καταγγελίες αφορούν σε παραβίαση ωραρίου, μη καταβολή νόμιμου μισθού ή υποχρέωση επιστροφής χρημάτων και σε αδήλωτη εργασία. Ζήτησαν τη συνδρομή της Σ.Ι.Μ.ΜΙ.ΠΑ.Σ.Ε., ώστε τα προβλήματα αυτά να αντιμετωπιστούν και να αποκατασταθούν συνθήκες νομιμότητας προς όφελος των παιδιών και της εκπαίδευσης.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του Συλλόγου των ιδιοκτητών ανέφεραν ότι κάνουν πολύ μεγάλες προσπάθειες να ενημερώνουν και να επιμορφώνουν τα μέλη τους σχετικά με την εκπαιδευτική νομοθεσία και παιδαγωγικά ζητήματα. Συμφώνησαν ότι είναι αναγκαία η τήρηση της νομοθεσίας, καθώς οι παραβατικοί ιδιοκτήτες χαλούν το όνομα του κλάδου και υποσκάπτουν τον υγιή ανταγωνισμό.

Συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία της ΟΙΕΛΕ και του  Σ.Ι.Μ.ΜΙ.ΠΑ.Σ.Ε. στην προσπάθεια αντθμετώπισης των παραβατών της νομοθεσίας. Επίσης, προτάθηκε να υπάρξει διάλογος για παιδαγωγικά ζητήματα στο χώρο της προσχολικής αγωγής και η ανάληψη πρωτοβουλιών, ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα που σχετίζονται με την ομαλή λειτουργία των νηπιαγωγείων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα