ΛΑΡΚΟ πορεία
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
«Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της χώρας, στεκόμαστε στο πλευρό των εργατών της ΛΑΡΚΟ και των παιδιών τους»

Το Μέτωπα Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) με σχετική του ανακοίνωση στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και καλεί αύριο (20/06) στο συλλαλητήριο στις 12:00 στο Σύνταγμα.

«Η κυβέρνηση επιδιώκει με μια απαράδεκτη τροπολογία να προχωρήσει στις απολύσεις, να ξεμπερδέψει μια και καλή με τους εκατοντάδες εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, κλείνοντας οριστικά το εργοστάσιο και ξεπουλώντας τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης», συμπληρώνουν οι φοιτητές.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η κυβέρνηση επιδιώκει με μια απαράδεκτη τροπολογία να προχωρήσει στις απολύσεις, να ξεμπερδέψει μια και καλή με τους εκατοντάδες εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, κλείνοντας οριστικά το εργοστάσιο και ξεπουλώντας τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης! Μάλιστα την κατέθεσε πριν καν εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα των εργατών. Η κίνηση αυτή αποδεικνύει πως η κυβέρνηση τα βρήκε σκούρα από τον ανυποχώρητο πολύχρονο αγώνα των εργαζόμενων, από την τεράστια αλληλεγγύη που εκδηλώνεται από το λαό σε όλη τη χώρα.

Πρόκειται για ένα έγκλημα, για τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ! Που η κυβέρνηση προσπαθεί να τους πετάξει στο δρόμο. Όμως με τον αγώνα τους έχουν κατακτήσει να παραμένουν εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, να ακυρώσουν τα σχέδια της κυβέρνησης εδώ και χρόνια, όπως και σήμερα που απέσπασαν νέα προσωρινή δέσμευση για συνέχιση της εργασίας τους!

Για τα παιδιά και τις οικογένειες των εργατών της ΛΑΡΚΟ, που βιώνουν εδώ και χρόνια την ανασφάλεια. Είναι μια τραγική απόφαση που θα οδηγήσει τις περιοχές 5 νομών της χώρας σε μαρασμό!

Για όλο το λαό της χώρας μας, αφού η κυβέρνηση προωθεί σχέδια απαξίωσης και εγκατάλειψης μιας κορυφαίας παραγωγικής δυνατότητας της χώρας, στο βωμό των κερδών των επενδυτών! Αντί να εκσυγχρονίσουν τη ΛΑΡΚΟ, να την αναπτύξουν και να ανοίξουν χιλιάδες θέσεις εργασίας, δίνουν στους επενδυτές τον ορυκτό πλούτο αξίας μεγαλύτερης των 20 δισεκατομμυρίων ευρώ για μόλις 6 εκατ., την κλείνουν ενώ είναι η μοναδική βιομηχανία παραγωγής σιδηρονικελίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτός ο αγώνας θα πάει μέχρι τέλους!

Φοιτητές - Εργατιά μια φωνή και μια γροθιά!

Μαζί με τους εργάτες και το λαό, θα δώσουμε δυναμικό παρών! Εμπνεόμαστε από τον αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ που δεν σκύβουν το κεφάλι, που μας δείχνουν την δύναμη του οργανωμένου αγώνα!

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΕΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ !

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το απλό βήμα που πρέπει να κάνετε πάντα στο μπρόκολο πριν το μαγείρεμα

«Κάλτσα»: Πώς λέγεται στα ελληνικά;

Γιατί δεν πρέπει να ξεφορτώνεστε τα γρατζουνισμένα πιάτα σας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

el venizelos aerodromio
Παραιτήθηκε ο διοικητής της ΥΠΑ μετά το μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών
Το πόρισμα «καίει» την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας – Απαρχαιωμένα συστήματα, διοικητικό αλαλούμ και κρίσιμα ερωτήματα για την ασφάλεια πτήσεων
Παραιτήθηκε ο διοικητής της ΥΠΑ μετά το μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών
πανεπιστήμιο Πατρών
Τα σχολεία της περιφέρειας στο Πανεπιστήμιο Πατρών - Συνεργασία για νέες εμπειρίες μάθησης και άθλησης
Κοινή βούληση για τη δημιουργία ενός σταθερού και λειτουργικού πλαισίου συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Πατρών και των δομών της πρωτοβάθμιας...
Τα σχολεία της περιφέρειας στο Πανεπιστήμιο Πατρών - Συνεργασία για νέες εμπειρίες μάθησης και άθλησης