erasmus
Η συγκεκριμένη δραστηριότητα αποτελεί μέρος του Σχεδίου Erasmus+ του σχολείου

Το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Αγίου Δημητρίου με επιτυχία ολοκλήρωσε το τύπο δραστηριότητας “Courses and Training” με κωδικό σχεδίου 2023-1-EL01-KA122-SCH-000129493 και με τίτλο αναγκαιότητα καινοτόμων πρακτικών και ψηφιακών εργαλείων στο Συμπεριληπτικό Σχολείο" όπου υλοποιήθηκε  στο Τορίνο της Ιταλίας με φορέα υποδοχής τον Microkosmos.

erasmus

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα αποτελεί μέρος του Σχεδίου Erasmus+ του σχολείου. Η επιμόρφωση είχε  θέμα «Συμπεριληπτικές προσεγγίσεις εκπαιδευτικών» (Inclusive Teachers Approaches) και πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 3 Μαρτίου 2024 με  8 Μαρτίου 2024 και από 6 Μαΐου εώς 10 Μαΐου. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα  στοχεύει στην ενδυνάμωση των σχέσεων μαθητών και προσωπικού, στην αναβάθμιση της παρεχόμενης συμπεριληπτικής εκπαίδευσης με ταυτόχρονη αντιμετώπιση κρίσεων προωθώντας τον σεβασμό στη διαφορετικότητα και στην ανάπτυξη επικοινωνιακών, γλωσσικών και ψηφιακών δεξιοτήτων. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε μουσεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος χώρους του Τορίνο, που επέτρεψαν στους συμμετέχοντες  εκπαιδευτικούς να αποκτήσουν ολοκληρωμένη εικόνα για τον ιταλικό πολιτισμό.

Μέσα από το πρόγραμμα, δέκα εκπαιδευτικοί  επιμορφώθηκαν σε βέλτιστες πρακτικές διδασκαλίας και έγιναν φορείς αυτών των πρακτικών. Στη συνέχεια, σχεδίασαν λεπτομερές σχέδιο δράσης για την καλύτερη ενσωμάτωση και αξιοποίηση των νέων γνώσεων μέσα στην τάξη. Επίσης, ενέταξαν τη διερευνητική μάθηση και τη χρήση νέων τεχνολογιών στην τάξη, ώστε να αναπτυχθούν η κριτική σκέψη και οι δεξιότητες συνεργασίας των μαθητών με στόχο να αποκτήσουν νέα κίνητρα για μάθηση.     

erasmus

   
Συμμετέχοντας σε αυτό το πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες απέκτησαν πολύτιμες εμπειρίες που ανανέωσαν και εμπλούτισαν την καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία. Παράλληλα, το πρόγραμμα ενίσχυσε την εξωστρέφεια του σχολείου και την Ευρωπαϊκή του διάσταση, γεγονός που θα επιτρέψει την υλοποίηση μελλοντικών σχεδίων υψηλής ποιότητας για τους μαθητές μας. Ως αποτέλεσμα, προέκυψαν πολλαπλά οφέλη για την εκπαιδευτική μας κοινότητα. Ελπίζουμε, λοιπόν, να συμμετάσχουμε σε παρόμοια προγράμματα και στο άμεσο μέλλον.  

Τέλος, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά   τη σημαντική αρωγή της στην προσπάθειά μας, το ΙΚΥ, το φορέα Microkosmos και τους υπεύθυνους του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ για τη θαυμάσια αυτή ευκαιρία που μας προσέφεραν να ταξιδέψουμε στην Ιταλία, να επιμορφωθούμε, να έλθουμε σε επαφή με τον πολιτισμό και την κουλτούρα τους και να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας.

Τα προγράμματα Erasmus+ χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) που αποτελεί τον Εθνικό φορέα διαχείρισης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Γροιλανδία: Τι τρώνε στον πιο παγωμένο τόπο της Γης

Ελαιόλαδο και λεμόνι πριν τον ύπνο: Ένα μυστικό που βοηθά σώμα και καρδιά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νέα Αριστερά
Νέα Αριστερά: «Η κυβέρνηση διώκει εκπαιδευτικούς επειδή ασκούν συνδικαλιστικό δικαίωμα»
Για «καταστροφική πολιτική» και απόπειρα τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών εγκαλεί το Υπουργείο Παιδείας η Νέα Αριστερά
Νέα Αριστερά: «Η κυβέρνηση διώκει εκπαιδευτικούς επειδή ασκούν συνδικαλιστικό δικαίωμα»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
Παύλος Μαρινάκης κατά Καρυστιανού για τις αμβλώσεις: «Φοβερό να ακούγεται αυτό από μια γιατρό»
Η απάντηση της κυβέρνησης ήρθε μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, ο οποίος σχολίασε με αιχμηρό τρόπο τη δήλωση, εκφράζοντας έκπληξη...
Παύλος Μαρινάκης κατά Καρυστιανού για τις αμβλώσεις: «Φοβερό να ακούγεται αυτό από μια γιατρό»