ΣΔΕ στο Erasmus+
Erasmus+: Οι εκπαιδευόμενοι βελτίωσαν τις γλωσσικές τους δεξιότητες, ανέπτυξαν κοινωνικές και ψηφιακές δεξιότητες, ευαισθητοποιήθηκαν σε τεχνολογικά ζητήματα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δύο ροές του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο "Μαθητές και καθηγητές μαζί για ένα σύγχρονο ψηφιακό εκπαιδευτικό κόσμο", το οποίο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Erasmus+ που σχεδίασε το ΣΔΕ Μεσολογγίου.

Στην πρώτη ροή οκτώ (8) εκπαιδευτικοί διαφορετικών ειδικοτήτων μετέβησαν στη πόλη Βρόκλαου της Πολωνίας 7-14 Μαΐου 2024. Οι εκπαιδευτικοί του ΣΔΕ Μεσολογγίου είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν σχολικές μονάδες στο Βρόκλαου, οι οποίες εξειδικεύονται στη χρήση των νέων τεχνολογιών στη διδασκαλία και τη μάθηση, αλλά να συνομιλήσουν με εκπαιδευτικούς του Οικονομικού Πανεπιστημίου του Βρόκλαου και υπεύθυνους χάραξης εκπαιδευτικής πολιτικής, οι οποίοι συμμετέχουν σε πρωτοβουλίες ψηφιακής εκπαίδευσης στη Πολωνία.

Η δεύτερη ροή του προγράμματος υλοποιήθηκε στο Βίλνιους της Λιθουανίας από 23/5/2024 έως 3/6/2024.Το πρόγραμμα στόχευε στη βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων των εκπαιδευομένων και τα μαθήματα ​αφορούσαν το ψηφιακό μάρκετινγκ, την εικονική πραγματικότητα και άλλες εφαρμογές του σύγχρονου κόσμου. Τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν σε διάφορους φορείς, ινστιτούτα της πόλης και τμήματα του Πανεπιστημίου του Βίλνιους. Είκοσι (20) εκπαιδευόμενοι και δύο (2) συνοδοί εκπαιδευτικοί του ΣΔΕ Μεσολογγίου είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα και να βελτιώσουν τις γνώσεις τους σε θέματα της σύγχρονης ψηφιακής εποχής, να συμμετέχουν σε δράσεις ψηφιακής εκπαίδευσης και να γνωρίσουν τον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας.Ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος ήταν η εταιρεία JSC EU Trade, LithuaniaVilniausapskritisVilnius (www.eu-trade.org) και η οποία έχει μεγάλη εμπειρία σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, όπως αυτό του ψηφιακού μετασχηματισμού.

ΣΔΕ στην Πολωνία

Παράλληλα με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, η ομάδα επισκέφθηκε την πόλη Τρακάι και το κάστρο του Τρακάι, παρακολούθησε ξενάγηση στη παλιά πόλη του Βίλνιους, επισκέφθηκε μουσεία της πόλης του Βίλνιους και έμαθε για την ιστορία και τον πολιτισμό μιας άλλης ευρωπαϊκής χώρας, της Λιθουανίας.
Οι εκπαιδευόμενοι, για να κινηθούν και μόνοι τους στη πόλη, χρησιμοποίησαν ψηφιακά μέσα, όπως το Googlemaps, το Googletranslate και άλλες ψηφιακές εφαρμογές της πόλης και έζησαν μια ξεχωριστή εμπειρία μετακίνησης με τα μεταφορικά μέσα.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι εκπαιδευόμενοι βελτίωσαν τις γλωσσικές τους δεξιότητες, ανέπτυξαν κοινωνικές και ψηφιακές δεξιότητες, ευαισθητοποιήθηκαν σε τεχνολογικά ζητήματα, εξασκώντας την κριτικής τους σκέψη, αισθάνθηκαν ασφάλεια και αυτοπεποίθηση και βελτίωσαν την αυτοεκτίμηση και την αυτοεικόνα τους.

Συγχαρητήρια στην ομάδα εκπαιδευτικών και εκπαιδευομένων που συμμετείχε στις δύο ροές του προγράμματος Erasmus+ για την συνεργασία, την αλληλοϋποστήριξη και την ενσυναίσθηση που επέδειξε.

Erasmus+

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

diodia
Όταν είσαι με μοτοσυκλέτα στη Νέα Οδό πληρώνεις αντίτιμο διοδίων ως αυτοκίνητο και επιλέγεις τη Νομική Οδό
Το «λάθος» και η απάντηση της εταιρείας
Όταν είσαι με μοτοσυκλέτα στη Νέα Οδό πληρώνεις αντίτιμο διοδίων ως αυτοκίνητο και επιλέγεις τη Νομική Οδό
ηράκλειο αεροδρόμιο
Δυσεπίλυτος γρίφος η αξιοποίηση του «Νίκος Καζαντζάκης»: Τι θα γίνει όταν λειτουργήσει το Καστέλι; «Θολό» το τοπίο
Ραντεβού τον Σεπτέμβρη δίνει η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών
Δυσεπίλυτος γρίφος η αξιοποίηση του «Νίκος Καζαντζάκης»: Τι θα γίνει όταν λειτουργήσει το Καστέλι; «Θολό» το τοπίο
ΕΚΑΒ τροχαίο
Ιωάννινα: Νεκρός 82χρονος σε τροχαίο-Στο νοσοκομείο 53χρονος και η 15χρονη κόρη του
Το τροχαίο σημειώθηκε ότια το ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε 53χρονος, στο οποίο επέβαινε και η 15χρονη κόρη του συγκρούστηκε μετωπικά με Ι.Χ....
Ιωάννινα: Νεκρός 82χρονος σε τροχαίο-Στο νοσοκομείο 53χρονος και η 15χρονη κόρη του