συλληψη
Οι εκπαιδευτικοί τάσσονται στο πλευρό του δασκάλου που συνελήφθη μετά από καταγγελία ότι χτύπησε μαθήτρια. ) δάσκαλος έχει αφεθεί ελεύθερος και η δίκη του θα γίνει τον Ιούλιο, ενώ έχει κι εκείνος καταθέσει μήνυση κατά του πατέρα της μαθήτριας για εξύβριση

Εντελώς διαφορετική εικόνα για το περιστατικό σύλληψης δασκάλου στο Αίγιο την περασμένη εβδομάδα μετά από καταγγελία μητέρας 10χρονης μαθήτριας ότι ο εκπαιδευτικός χτύπησε την μαθήτρια και της προκάλεσε αμυχές, δίνουν οι συνάδελφοι του δασκάλου στο σχολείο.

Με κοινή τους ανακοίνωση που φέρει τίτλο «καταγγελία του συνόλου των εκπαιδευτικών του 2ου Δημοτικού Σχολείου για το περιστατικό επίθεσης και προπηλακισμού γονέα σε δάσκαλο του σχολείου» οι εκπαιδευτικοί τάσσονται στο πλευρό του δασκάλου (ο οποίος έχει αφεθεί ελεύθερος και η δίκη του θα γίνει τον Ιούλιο, ενώ έχει κι εκείνος καταθέσει μήνυση κατά του πατέρα της μαθήτριας για εξύβριση) οι εκπαιδευτικοί του εν λόγω σχολείου κάνουν λόγο για «κανονική διαπόμπευση του συναδέλφου, διατάραξη της ηρεμίας και του κλίματος που είναι απαραίτητα σε χώρους εκπαίδευσης και αναστάτωση του συνόλου των εκπαιδευτικών του σχολείου»

«Είναι εμφανές ότι όλο και πιο πολλές οικογένειες έχουν ανάγκη υποστήριξης και φροντίδας με μέριμνα της πολιτείας. Εφόσον αυτό δεν γίνεται, τότε συχνά τα προβλήματα δυσλειτουργικών οικογενειών μεταφέρονται στα σχολεία. Οι εκπαιδευτικοί δεχόμαστε το θυμό και την επιθετικότητα γονέων και συχνά την αντισυμβατική συμπεριφορά μαθητών. Σαν δάσκαλοι είμαστε ανυπεράσπιστοι. Ζητάμε από την πολιτεία να μας προστατεύσει», υπογραμμίζιυν οι εκπαιδευτικοί.

Όλη η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Την περασμένη εβδομάδα δάσκαλος του σχολείου μας δέχτηκε επίθεση και προπηλακίστηκε από μαινόμενο γονέα μαθήτριας με πρόσχημα ή δικαιολογία ότι η κόρη του χτυπήθηκε από το δάσκαλο. Το επεισόδιο έλαβε χώρα στο προαύλιο του σχολείου παρουσία γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών. Ακολούθως η μητέρα της μαθήτριας υπέβαλε μήνυση και η αστυνομία θεώρησε σκόπιμο να συλλάβει τον εκπαιδευτικό στο χώρο του σχολείου ενώ θα μπορούσε, εφόσον ήταν υποχρεωμένη, να κάνει τη σύλληψη εκτός σχολείου. Εντός ολίγων λεπτών η είδηση κυκλοφόρησε στα ΜΜΕ. Ένα τοπικό μέσο δε, δημοσιοποίησε το σχολείο, την τάξη και εμμέσως το όνομα του δασκάλου. Σχεδόν αμέσως το γεγονός μεταφέρθηκε στα κοινωνικά δίχτυα και άρχισε να πραγματοποιείται η ‘’δίκη’’.

Είχαμε δηλαδή μια κανονική διαπόμπευση του συναδέλφου, την διατάραξη της ηρεμίας και του κλίματος που είναι απαραίτητα σε χώρους εκπαίδευσης και την αναστάτωση του συνόλου των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Δυστυχώς, παρόμοια περιστατικά επιθετικής συμπεριφοράς εναντίον εκπαιδευτικών με διάφορες δικαιολογίες λαμβάνουν χώρα όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό. Ως αιτία έχουν κυρίως τα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που αγγίζουν όλο και περισσότερους και διαταράσσουν την σταθερότητα της οικογένειας.

Είναι εμφανές ότι όλο και πιο πολλές οικογένειες έχουν ανάγκη υποστήριξης και φροντίδας με μέριμνα της πολιτείας. Εφόσον αυτό δεν γίνεται, τότε συχνά τα προβλήματα δυσλειτουργικών οικογενειών μεταφέρονται στα σχολεία. Οι εκπαιδευτικοί δεχόμαστε το θυμό και την επιθετικότητα γονέων και συχνά την αντισυμβατική συμπεριφορά μαθητών. Σαν δάσκαλοι είμαστε ανυπεράσπιστοι. Ζητάμε από την πολιτεία να μας προστατεύσει.

Το Υπουργείο Παιδείας να μην ενθαρρύνει ακόμα περισσότερο τις επιθέσεις εναντίον μας με πλατφόρμες καταγγελιών και άλλα τέτοια συναφή.

Ζητάμε από τα όργανα διοίκησης όταν συμβαίνουν παρόμοια περιστατικά να μη σιωπούν αλλά να υπερασπίζονται τη δυνατότητα οι εκπαιδευτικοί να κάνουν με ασφάλεια και ηρεμία τη δουλειά τους στο χώρο του σχολείου.

Είναι αναγκαία η ύπαρξη κλίματος αλληλοσεβασμού και κατανόησης στους χώρους της εκπαίδευσης προκειμένου να λύνονται με διάλογο και συνεργασία τα όποια προβλήματα της σχολικής καθημερινότητας.

Συμπαραστεκόμαστε στο συνάδελφό μας για την επίθεση και τη διαπόμπευση που δέχτηκε.

Οι εκπαιδευτικοί του 2ου Δημοτικού Σχολείου

(ακολουθεί κατάσταση υπογραφών)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Φρούτα
Έρευνα: Αυτό το φρούτο είναι ο «βασιλιάς» στην πρόληψη της οστεοπόρωσης και απώλειας βάρους
Το Νο1 φρούτο για την πρόληψη της οστεοπόρωσης που μπορεί να συμβάλλει στην απώλεια βάρους, σύμφωνα με μελέτη
Έρευνα: Αυτό το φρούτο είναι ο «βασιλιάς» στην πρόληψη της οστεοπόρωσης και απώλειας βάρους