Δημητριος Παπαγεωργίου πρύτανης Πανεπιστημιου Αιγαίου
Δημήτριος Παπαγεωργίου: Η ανακοίνωση για τη χρήση εστιών από μέλη Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων ή Ερευνητικών Κέντρων γίνεται στο πλαίσιο της διερεύνησης ή της σύναψης επιστημονικών συνεργασιών. Σε κάθε περίπτωση θα προηγηθούν όλοι/ες οι δικαιούχοι άλλων κατηγοριών

«Κανείς/καμία φοιτητής/φοιτήτρια δεν «υποχρεώνεται» να φύγει από τις ιδιόκτητες εστίες του Πανεπιστημίου Αιγαίου» το καλοκαίρι, τονίζει ο πρύτανης του ιδρύματος, καθηγητής κ.Δημήτριος Παπαγεωργίου, σε απαντητική του επιστολή σε καταγγελία που έκαναν φοιτητές του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, την οποία δημοσίευσε το alfavita.gr με τίτλο: «Κάνουν έξωση σε φοιτητές για να κάνουν τα δωμάτια τους τουριστικά καταλύματα!»

Ο πρύτανης του Παν.Αιγαίου αναφέρει ότι  «εάν το επιθυμούν, οι φοιτητές/φοιτήτριες μπορούν να συνεχίσουν να διαμένουν στις εστίες για τους δύο καλοκαιρινούς μήνες (Ιούλιο - Αύγουστο). Με αυτό τον τρόπο καλύπτεται ποσοστό μέχρι 60% των διαθέσιμων δωματίων, έναντι ενός μικρού αντιτίμου ύψους 60 € μηνιαίως, που αναλώνεται στην υποστήριξη της λειτουργίας των χώρων (καθαρισμός, κ.λ.π.). Σημειώνεται ότι στην πράξη η ζήτηση είναι μικρότερη»

Ακόμα ο πρύτανης διαψεύδει ότι υπήρξαν «σοβαρές αντιδράσεις στους φοιτητές που ήδη διέμεναν στις εστίες και πρέπει τώρα να φύγουν προκειμένου να ενοικιαστούν για το καλοκαίρι»  δεδομένου ότι οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αιγαίου «δεν έχουν γίνει αποδέκτες καμίας διαμαρτυρίας ή κατάθεσης απόψεων από φοιτητές ή φοιτήτριες σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, ενώ είναι γνωστό ότι είναι πάντα διαθέσιμες για να συζητήσουν με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες για κάθε θέση τους ή πρόβλημα που τους/τις απασχολεί»

(Σε ό,τι αφορά το alfavita.gr οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι δημοσιεύουμε ως οφείλουμε όλη την απάντηση του πρύτανη του ιδρύματος, όπως ακριβώς οφείλαμε και δημοσιεύσαμε όλη την επιστολή των φοιτητών. Αυτό καθώς μια ιστοσελίδα δεν είναι εφημερίδα ώστε να κάνει μόνο ένα δημοσίευμα που να περιέχει ταυτόχρονα καταγγελία και απάντηση, αλλά μια δυναμική μορφή δημοσιογραφίας που, εκ της φύσεως του νέου μέσου, μπορεί να εξυπηρετήσει τον διάλογο σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Πάντοτε αναρτούμε απαντήσεις επί καταγγελιών ή ανακοινώσεων φορέων)

Ολη η απάντηση του Πρύτανη του Παν.Αιγαίου

Όσον αφορά στην ανακοίνωση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (Μ.Α.Σ.) στην Alfavita για τη χρήση των εστιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, θα πρέπει να επισημανθεί ότι:

  1. Κανείς/καμία φοιτητής/φοιτήτρια δεν «υποχρεώνεται» να φύγει από τις ιδιόκτητες εστίες του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Εάν το επιθυμούν, οι φοιτητές/φοιτήτριες μπορούν να συνεχίσουν να διαμένουν στις εστίες για τους δύο καλοκαιρινούς μήνες (Ιούλιο - Αύγουστο). Με αυτό τον τρόπο καλύπτεται ποσοστό μέχρι 60% των διαθέσιμων δωματίων, έναντι ενός μικρού αντιτίμου ύψους 60 € μηνιαίως, που αναλώνεται στην υποστήριξη της λειτουργίας των χώρων (καθαρισμός, κ.λ.π.). Σημειώνεται ότι στην πράξη η ζήτηση είναι μικρότερη.

  2. Δεν υπάρχει καμία «επιβολή χαρατσιού 100 €». Υπάρχει μια απόφαση για την καταβολή μιας εγγύησης για την περίπτωση της πρόκλησης σοβαρών ζημιών στα δωμάτια, οι οποίες δεν δικαιολογούνται από απλά ατυχήματα. Η εγγύηση επιστρέφεται μετά από έλεγχο στα δωμάτια κατά την παράδοσή τους από τους/τις δικαιούχους.

  3. Δεν ζητούνται χρήματα για να αποθηκευτούν προσωπικά αντικείμενα φοιτητών/φοιτητριών. Σε όλες τις (ιδιόκτητες) εστίες πρόσβαση στις αποθήκες υπάρχει μόνο για τους/τις δικαιούχους με συνοδεία της φύλαξης.

  4. Η ανακοίνωση για τη χρήση εστιών από μέλη Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων ή Ερευνητικών Κέντρων γίνεται στο πλαίσιο της διερεύνησης ή της σύναψης επιστημονικών συνεργασιών. Σε κάθε περίπτωση θα προηγηθούν όλοι/ες οι δικαιούχοι άλλων κατηγοριών, δηλαδή φοιτητές/φοιτήτριες, διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου, μέλη συνεδρίων, θερινών σχολείων, κ.ο.κ. και στη συνέχεια θα υπάρξει διαθεσιμότητα δωματίων για μέλη άλλων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων ή Ερευνητικών Κέντρων.

  5. Ορισμένα προβλήματα υπάρχουν πάντα στις εστίες. Γίνεται μια συνεχής προσπάθεια αποκατάστασης και σε αυτό το πλαίσιο διαμορφώνονται προτάσεις για ενεργειακή αναβάθμιση και βελτίωση των κτιριακών υποδομών. Παράλληλα γίνεται προσπάθεια για την ανεύρεση καινούριων χώρων και την ανέγερση πρόσθετων φοιτητικών κατοικιών.

Θα ήταν καλό να διευκρινιστεί σε ποιες «σοβαρές αντιδράσεις στους φοιτητές που ήδη διέμεναν στις εστίες και πρέπει τώρα να φύγουν προκειμένου να ενοικιαστούν για το καλοκαίρι», αναφέρεται το δημοσίευμα, δεδομένου ότι οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αιγαίου δεν έχουν γίνει αποδέκτες καμίας διαμαρτυρίας ή κατάθεσης απόψεων από φοιτητές ή φοιτήτριες σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, ενώ είναι γνωστό ότι είναι πάντα διαθέσιμες για να συζητήσουν με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες για κάθε θέση τους ή πρόβλημα που τους/τις απασχολεί.

Τέλος, θα ήταν σημαντικό να αναλογιστούν οι υπεύθυνοι/ες της Alfavita αν θα έπρεπε να ενημερώσουν και τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αιγαίου πριν δημοσιεύσουν την ανακοίνωση που παρέθεσαν, ώστε να υπάρχει παράλληλα δημοσιευμένη και μια απάντηση, ιδιαίτερα μάλιστα αφού έχουν θέσει ως υπέρτιτλο «Κάνουν έξωση σε φοιτητές για να κάνουν τα δωμάτια τους τουριστικά καταλύματα!», κάτι που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, όπως περιγράφεται αναλυτικά παραπάνω.

Ο Πρύτανης

Καθηγητής Δημήτριος Παπαγεωργίου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

hospital.jpg
Φρίκη σε οίκο ευγηρίας στη Δυτική Ελλάδα: Νοσηλευτής βίαζε μητέρα τεσσάρων παιδιών επί χρόνια
«Με χτυπούσε και με απειλούσε ότι αν δεν υποκύψω, θα κάψει τα παιδιά μου και θα κάνει στη 13χρονη κόρη μου αυτά που κάνει και σε εμένα»
Φρίκη σε οίκο ευγηρίας στη Δυτική Ελλάδα: Νοσηλευτής βίαζε μητέρα τεσσάρων παιδιών επί χρόνια