πιερρακακης κρητη
Πιερρακάκης: Η διασύνδεση των ερευνητικών και των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων του νησιού θα ενισχύσει τα εξαιρετικά οικοσυστήματα καινοτομίας που διαθέτει η Κρήτη.

Για μεγάλες δυνατότητες της πόλης του Ηρακλείου να εξελιχθεί μέσα από τα πανεπιστημιακά της τμήματα σε εκπαιδευτικό και ερευνητικό κόμβο για την Ανατολική Μεσόγειο, έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης που περιοδεύει στην Κρήτη.

Σε ανάρτησή του ο Κ.Πιερρακάκης ανέφερε:

«Συναντήθηκα με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Ματαλλιωτάκη. Συζητήσαμε για τη διασύνδεση των ερευνητικών και των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων του νησιού, που θα ενισχύσει τα εξαιρετικά οικοσυστήματα καινοτομίας που διαθέτει η Κρήτη.

Στη συνέχεια, με τον Δήμαρχο Αλέξη Καλοκαιρινό συζητήσαμε για τις εκπαιδευτικές ανάγκες του Ηρακλείου, αλλά και για τις μεγάλες δυνατότητες της πόλης να εξελιχθεί μέσα από τα πανεπιστημιακά της τμήματα σε εκπαιδευτικό και ερευνητικό κόμβο για την Ανατολική Μεσόγειο»

Νωρίτερα είχε αναφέρει τα εξής:

«Ξεκινάμε τη δεύτερη ημέρα στο Ηράκλειο με επίσκεψη στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης. Θέλουμε ένα σχολείο σύγχρονο και ανοιχτό, που θα δίνει στα παιδιά μας εφόδια χρήσιμα για το μέλλον. Οι διευθύνσεις μας στην περιφέρεια αποτελούν κινητήριο μοχλό αυτής της προσπάθειας. Αξίζει μια ειδική αναφορά στη συμβολή των ανθρώπων των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Λειτουργώντας συντονιστικά αλλά και ως ο συνδετικός κρίκος του Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με τα Λύκεια που εξετάζονται οι υποψήφιοι σε όλη τη χώρα, στηρίζουν την αξιοπιστία και το αδιάβλητο του θεσμού.»

Απο την πλευρά του ο ΠΔΕ Κρήτης κ.Εμ.Καρτσωνάκης, ανέφερε τα εξής:

Σήμερα, Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, επισκέφθηκε την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, συναντήθηκε με τον Περιφερειακό Διευθυντή, κ. Εμμανουήλ Καρτσωνάκη και πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργασίας. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Κων/νος Κεφαλογιάννης, ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Ηρακλείου, κ. Εμμανουήλ Μπελαδάκης, ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Ηρακλείου, κ. Αντώνιος Φουντουλάκης και οι προϊστάμενοι της Περιφερειακής Διεύθυντης Εκπ/σης Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Υπουργός ενημερώθηκε για τρέχοντα θέματα της εκπαιδευτικής κοινότητας της Κρήτης, συζήτησε θέματα που αφορούν την απλούστευση των διοικητικών διεργασιών στην εκπαίδευση και ενημερώθηκε για την προετοιμασία και διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων που ξεκινούν αύριο, Πέμπτη 30 Μαΐου 2024, λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή τους.

Ο κ. Καρτσωνάκης ενημέρωσε τον Υπουργό για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ΠΔΕ Κρήτης το τελευταίο διάστημα και αφορούν την αντιμετώπιση της σχολικής βίας, τα αποτελέσματα του ευρωπαϊκού προγράμματος SAFER – SociAl competences and FundamEntal Rights for preventing bullying (Erasmus+ KA3) στο οποίο συμμετείχε η ΠΔΕ Κρήτης, καθώς και τις δράσεις για την ενδυνάμωση της εξωστρέφειας και της καινοτομίας όπως η επικείμενη συνεργασία της ΠΔΕ Κρήτης με το πανεπιστήμιο Yale.

Επίσης, ο κ. Πιερρακάκης ενημερώθηκε για την εξέλιξη σε επίπεδο Κρήτης του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας, το οποίο αποσκοπεί στην ενίσχυση των δεξιοτήτων των αποφοίτων της επαγγελματικής εκπαίδευσης και τη διευκόλυνση της μετάβασής τους στην αγορά εργασίας. Στο πλαίσιο αυτής της ενημέρωσης, έλαβε προτάσεις για την περαιτέρω βελτίωσή του.

Ο Υπουργός Παιδείας υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου και των Περιφερειακών Διευθύνσεων για την εξασφάλιση της ποιοτικής εκπαίδευσης για όλους τους μαθητές. Ιδιαίτερα, τόνισε τη δέσμευση της Πολιτείας για τη δημιουργία ενός σύγχρονου ψηφιακού σχολείου που θα εξοπλίζει τους μαθητές με τις απαραίτητες ψηφιακές δεξιότητες για το μέλλον. Επιπλέον, επιβεβαίωσε την αδιάλειπτη υποστήριξη του Υπουργείου για την ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpaideutes enilikwn
Πώς γίνεσαι Εκπαιδευτής Ενηλίκων ανεξαρτήτως πτυχίου παίρνοντας επάρκεια
Έχεις τελειώσει οποιοδήποτε ΑΕΙ ή ΤΕΙ. Τώρα μπορείς να εργαστείς άμεσα από το σπίτι σου ως εκπαιδευτής ενηλίκων αρκεί να πάρεις επάρκειας στις...
Πώς γίνεσαι Εκπαιδευτής Ενηλίκων ανεξαρτήτως πτυχίου παίρνοντας επάρκεια
maksimou
Η διακυβέρνηση της Ν.Δ. αφήνει κοινωνικές πληγές και όχι μόνο
«Το γεγονός ότι συζητάμε τα πολιτικά πράγματα – κυρίως στις προεκλογικές περιόδους – με βάση μόνο τη μονομέρεια των δημοσκοπήσεων, χωρίς αναλύσεις...
Η διακυβέρνηση της Ν.Δ. αφήνει κοινωνικές πληγές και όχι μόνο
apospaseiskpeiathy.jpg
Αποσπάσεις: Πώς διαμορφώνεται το εκπαιδευτικό τοπίο στην ΠΕ Α' Αθήνας
Πώς διαμορφώνεται το εκπαιδευτικό τοπίο στη Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας μετά την ανακοίνωση για αποσπάσεις - Ενημέρωση του αιρετού Τ. Ρουμπή
Αποσπάσεις: Πώς διαμορφώνεται το εκπαιδευτικό τοπίο στην ΠΕ Α' Αθήνας