Παιδικός Σταθμός
«Στις 13 Ιουνίου στο ΣτΕ υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας και δικαστικά παρά τις συνεχείς αναβολές του δικαστηρίου», τονίζουν οι εκπαιδευτικοί

Την εξίσωση του ωραρίου των Νηπιαγωγών με το ωράριο όλων των υπόλοιπων κλάδων στην εκπαίδευση, ζητούν οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε Βύρωνα - Καισαριανής-Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη».

Αναλυτικότερα, στις 13 Ιουνίου στο ΣτΕ υπερασπίζοντα τα δικαιώματά τους και δικαστικά παρά τις συνεχείς αναβολές του δικαστηρίου.

«Μέχρι στιγμής, η ρύθμιση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε Νηπιαγωγεία έγινε κατ’ ανάλογο τρόπο με αυτόν των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μειώνοντας το ωράριο μόνο στα 4θέσια και άνω Νηπιαγωγεία. Όμως ολιγοθέσια Νηπιαγωγεία, 1θέσια και 2θέσια αποτελούν το 96% όλης της χώρας με αποτέλεσμα η μείωση του ωραρίου να αφορά ελάχιστο αριθμό εκπαιδευτικών», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους.

Συμπληρώνουν πως «οι προϊσταμένες/οι 4/θέσιων και άνω Νηπιαγωγείων δεν δικαιούνται παραπέρα μείωση ωραρίου, με αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία των νηπιαγωγών που κατέχουν θέση προϊσταμένης/ου να εκτελούν διοικητικά καθήκοντα σε βάρος των παιδαγωγικών τους καθηκόντων.»

Aναλυτικά

ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ – Στις 13/6 ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

 Το προηγούμενο διάστημα ο Σύλλογός μας «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ»  μαζί με άλλους συλλόγους, πρωτοστάτησε με ανακοινώσεις, συγκεντρώσεις, παραστάσεις  διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας, στη Διεύθυνση στη διεκδίκηση :

•    της εξίσωσης του ωραρίου των Νηπιαγωγών με το ωράριο όλων των υπόλοιπων κλάδων στην εκπαίδευση,
•    της μείωσης του ωραρίου των Νηπιαγωγών με νομοθετική κατοχύρωση ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας και επιπλέον μείωση του διδακτικού ωραρίου των Προϊσταμένων.

Στις 13 Ιουνίου στο ΣτΕ υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας και δικαστικά παρά τις συνεχείς αναβολές του δικαστηρίου!!!
Μέχρι στιγμής, η ρύθμιση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε Νηπιαγωγεία έγινε κατ’ ανάλογο τρόπο με αυτόν των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μειώνοντας το ωράριο μόνο στα 4θέσια και άνω Νηπιαγωγεία. Όμως ολιγοθέσια Νηπιαγωγεία, 1θέσια και 2θέσια αποτελούν το 96% όλης της χώρας με αποτέλεσμα η μείωση του ωραρίου να αφορά ελάχιστο αριθμό εκπαιδευτικών!! Επιπλέον, οι προϊσταμένες/οι 4/θέσιων και άνω Νηπιαγωγείων δεν δικαιούνται παραπέρα μείωση ωραρίου, με αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία των νηπιαγωγών που κατέχουν θέση προϊσταμένης/ου να εκτελούν διοικητικά καθήκοντα σε βάρος των παιδαγωγικών τους καθηκόντων.

 Όλοι εμείς που έχουμε φορτωθεί τις ανεπάρκειες αλλά και τις πολιτικές επιλογές ενός συστήματος που βλέπει το παιδί και τις ανάγκες του σαν κόστος και την/τον Νηπιαγωγό σαν πολυεργαλείο, στις εκλογές για τη ΔΟΕ δίνουμε απάντηση, στέλνουμε μήνυμα στις πολιτικές  όλων των κυβερνήσεων για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο δημόσιο Νηπιαγωγείο.

Απευθυνόμαστε σε σένα που ξέρεις ότι το δημόσιο Νηπιαγωγείο στηρίζεται το 2024  στο φιλότιμο και την αυταπάρνηση των Νηπιαγωγών, ενώ υπάρχουν οι επιστημονικές, τεχνολογικές και οικονομικές δυνατότητες να υπάρχει Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση αντάξια των σύγχρονων αναγκών για όλα τα παιδιά και  οι Νηπιαγωγοί να είναι εργαζόμενοι με αξιοπρέπεια και  πλήρη δικαιώματα!

Συμμετέχουμε μαζικά στις εκλογές στον Σύλλογό μας  για αντιπροσώπους στην 93η Γ.Σ. της ΔΟΕ την Τρίτη 28/5. 
Με τον αγώνα μας και την ψήφο μας αντιπαλεύουμε την αντιλαϊκή πολιτική, διεκδικούμε τα σύγχρονα δικαιώματά μας, διεκδικούμε μείωση του ωράριού μας, μείωση των μαθητών ανά τμήμα!
Στις 13/6 ήμερα εκδίκασης της προσφυγής δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού με συγκέντρωση στο ΣτΕ !

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σοφία Ζαχαράκη
Σ. Ζαχαράκη: Αναβάθμιση του γηπέδου Ραπτοπούλου - – 812.000 ευρώ μέσω ΕΠΑ 2021–2025
Νέα ένταξη έργου για την αναβάθμιση του γηπέδου Ραπτοπούλου στον Δήμο Αγράφων – 812.000 ευρώ μέσω ΕΠΑ 2021–2025
Σ. Ζαχαράκη: Αναβάθμιση του γηπέδου Ραπτοπούλου - – 812.000 ευρώ μέσω ΕΠΑ 2021–2025
κεριά θάνατος
Πέθανε ο Ομότιμος Καθηγητής της ΑΣΚΤ, Τάσος Χριστάκης
Θλίψη στην καλλιτεχνική κοινότητα για την απώλεια του Ομότιμου Καθηγητή και ζωγράφου Τάσου Χριστάκη – Είχε αφιερώσει τη ζωή του στη διδασκαλία και...
Πέθανε ο Ομότιμος Καθηγητής της ΑΣΚΤ, Τάσος Χριστάκης
σχολικό
Χάος στη μεταφορά μαθητών: 9 εβδομάδες μετά, δεκάδες παιδιά χωρίς πούλμαν - Μένουν εκτός δρομολογίων για… λίγα μέτρα
Στο έλεος της κακοδιοίκησης η μεταφορά μαθητών – Ξεχειλίζει η οργή των γονέων
Χάος στη μεταφορά μαθητών: 9 εβδομάδες μετά, δεκάδες παιδιά χωρίς πούλμαν - Μένουν εκτός δρομολογίων για… λίγα μέτρα
glacier alpes
Δούλεψε με θέα τις Άλπεις: Η Αυστρία προσλαμβάνει προσωπικό με 3.000 ευρώ και δωρεάν στέγη
Χειμερινές δουλειές σε σαλέ, ξενοδοχεία και μπαρ προσφέρουν προνόμια που θυμίζουν… διακοπές με μισθό
Δούλεψε με θέα τις Άλπεις: Η Αυστρία προσλαμβάνει προσωπικό με 3.000 ευρώ και δωρεάν στέγη