pada
Η στρατηγική επιδίωξη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής για μετατροπή της Σχολής Μηχανικών σε Πολυτεχνική Σχολή πλησιάζει στην εκπλήρωσή της

Πέντε Τμήματα της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ), αντιστοιχήθηκαν χθες με με Τμήματα Πολυτεχνικών Σχολών, λύνοντας επιτέλους το ζήτημα επαγγελματικών δικαιωμάτων των φοιτητών τους.

Η αρχή είχε γίνει προ ημερών με την αντιστοίχιση του Τμήματος Ναυπηγών Μηχανικών του ΠΑΔΑ με Τμήμα Πολυτεχνικής Σχολής, απόφαση που αποτέλεσε προπομπό για περαιτέρω αντίστοιχες θετικές γνωμοδοτήσεις για τα υπόλοιπα επτά Τμήματα Μηχανικών του ΠΑΔΑ, δύο εκ των οποίων (Πολιτικών Μηχανικών και Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής) αναμένεται σύντομα να αντιστοιχηθούν ομοίως.

Με την εξέλιξη αυτή, η στρατηγική επιδίωξη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής για μετατροπή της Σχολής Μηχανικών σε Πολυτεχνική Σχολή πλησιάζει στην εκπλήρωσή της.

Συγκεκριμένα, στις συνεδριάσεις της επιτροπής του Άρθρου 66 που έγιναν την 29η Απριλίου και χθες 22 Μαΐου, μετά από ομόφωνη απόφαση, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η προβλεπόμενη από το άρθρο 66 του Ν. 4610 διαδικασία αντιστοίχισης των Τμημάτων:

• Ναυπηγών Μηχανικών,

• Μηχανολόγων Μηχανικών,

• Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής,

• Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών,

• Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών

 

Ο Κοσμήτορας της Σχολής κ.Κωνσταντίνος Στεργίου και οι πρόεδροι των Τμημάτων κ.κ.Δημήτριος Κουμπογιάννης,  Αιμιλία Κονδύλη, Ανδρέας Τσάτσαρης, Αντώνιος Μορώνης,  Ιωάννης Βογιατζής, Γεώργιος Βαρελίδης, Γεώργιος Πρινιωτάκης και Ιωάννης Καλατζής, δήλωσαν τα εξης:

«Η επιτυχής ολοκλήρωση της προσπάθειας με ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής, έρχεται ως επιστέγασμα της ποιοτικής δουλειάς που αποδεδειγμένα πλέον γίνεται στα Τμήματα από όλα τα μέλη ΔΕΠ/ΕΔΙΠ/ΕΤΕΠ/Διοικητικό προσωπικό, της συστηματικής προεργασίας και άριστης παρουσίασης των Τμημάτων στο πλαίσιο της Επιτροπής και της άριστης οριζόντιας συνεργασίας των Τμημάτων στο πλαίσιο του συντονιστικού ρόλου της Κοσμητείας σε όλα τα προβλεπόμενα καθοριστικά βήματα, καθώς και τη συμπαράσταση εκ μέρους του Πρύτανη.

Η συνεδρίαση για Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών πιθανότατα θα διεξαχθεί την Παρασκευή 24/5.

Όσον αφορά στο Τμήμα Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής, μετά την επιτυχία να αναγνωριστεί το Πρόγραμμα Σπουδών του ως Integrated Master, υπάρχει αισιοδοξία για την περαιτέρω θετική πορεία του στο πλαίσιο του Άρθρου 66.

Το Τμήμα Μηχανικών Βιοιατρικής αποτελεί ένα πολύ αξιόλογο Τμήμα που του δίνει ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία στο πανεπιστήμιό μας μια και δεν υπάρχει άλλο αντίστοιχο στην Ελλάδα. Η αναγνώριση της αξίας του επιβεβαιώθηκε όταν μετά την παρουσίαση του Τμήματος η ΕΘΑΑΕ για πρώτη φορά δέχθηκε να το ισοτιμήσει με Τμήμα του εξωτερικού. Βρισκόμαστε σε διαδικασία εξέτασης του τρόπου συμμετοχής του στην Πολυτεχνική Σχολή στο πλαίσιο του υπάρχοντος κανονιστικού πλαισίου.

Όλοι οι συμμετέχοντες στη διαδικασία επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη της επιτροπής που αποτελούνται από τον Πρόεδρο της Επιτροπής και εκπρόσωπο του Υπουργείου Μεταφορών κ. Κοτσώνη, τους εκπροσώπους των Υπουργείων Παιδείας και Περιβάλλοντος, τον Πρόεδρο της ΕΘΑΑΕ κ. Μήτκα για το έργο της ΕΘΑΑΕ στο πλαίσιο της πιστοποίησης των Τμημάτων και τη συμβολή της ΕΘΑΑΕ στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων των πιστοποιήσεων στα μέλη της επιτροπής, τους εκλεκτούς συναδέλφους από τις άλλες πολυτεχνικές σχολές που συμμετείχαν στη διαδικασία, καθώς και τους εκπροσώπους του ΤΕΕ κ. Μοροπούλου και κ. Μπαρδάκη για την λεπτομερειακή δουλειά τους, την εξαιρετική συνεργασία και την αντικειμενικότητα της κρίσης τους»

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εξορυξεις
«Όχι στις εξορύξεις υδρογονανθράκων»: Συγκέντρωση και πορεία αύριο (15/06) στην Περιφέρεια Ιωαννίνων
«Πιθανή εξόρυξη θα προκαλέσει περιβαλλοντική καταστροφή τεραστίων διαστάσεων»
«Όχι στις εξορύξεις υδρογονανθράκων»: Συγκέντρωση και πορεία αύριο (15/06) στην Περιφέρεια Ιωαννίνων