πασοκ
«Η εξασφάλιση κλίματος ασφάλειας και συνεργασίας είναι στοιχείο καθοριστικό για την καλή λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων»

«Υπάρχει ανάγκη διαμόρφωσης ενός εργασιακού περιβάλλοντος ασφάλειας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ για την Εκπαίδευση σε ανακοίνωσή του.

Μάλιστα συμπληρώνει πώς «οι απολύσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών θα πρέπει να είναι τεκμηριωμένες με βάση τα τυπικά και τα ουσιαστικά καθήκοντά τους».

Αναλυτικά:

Έχουμε ήδη τονίσει από την προεδρία της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά την ανάγκη διαμόρφωσης ενός εργασιακού περιβάλλοντος ασφάλειας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. 

Συνεχίστηκαν οι παρεμβάσεις μας με συνάντηση που είχαν οι βουλευτές μας Στέφανος Παραστατίδης, Υπεύθυνος Τομέα Παιδείας, Γιώργος Μουλκιώτης, Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας, καθώς και η Γραμματέας της ΚΟ του κόμματός μας, Ευαγγελία Λιακούλη και οι Γραμματείες των αντίστοιχων Τομέων τον Αύγουστο του 2023. Εκδόθηκε ανακοίνωσή μας με τίτλο: «Να μπει τέλος στην εργασιακή επισφάλεια των εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση».

Επανερχόμενοι σε νέα συνάντηση του Τομέα μας στις 22 Μαΐου 2024 με το προεδρείο της ΟΙΕΛΕ, θεωρούμε ότι οι απολύσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών θα πρέπει να είναι τεκμηριωμένες με βάση τα τυπικά και τα ουσιαστικά καθήκοντά τους.

Παράλληλα, θα μελετήσουμε τις σχετικές παρεμβάσεις που θα γίνουν σε αρμόδιες Επιτροπές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Πιστεύουμε ότι η εξασφάλιση κλίματος ασφάλειας και συνεργασίας είναι στοιχείο καθοριστικό για την καλή λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων, για το δημιουργικό παιδαγωγικό περιβάλλον και για την ομαλή επαγγελματική εξέλιξη των εκπαιδευτικών.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

hospital.jpg
Φρίκη σε οίκο ευγηρίας στη Δυτική Ελλάδα: Νοσηλευτής βίαζε μητέρα τεσσάρων παιδιών επί χρόνια
«Με χτυπούσε και με απειλούσε ότι αν δεν υποκύψω, θα κάψει τα παιδιά μου και θα κάνει στη 13χρονη κόρη μου αυτά που κάνει και σε εμένα»
Φρίκη σε οίκο ευγηρίας στη Δυτική Ελλάδα: Νοσηλευτής βίαζε μητέρα τεσσάρων παιδιών επί χρόνια